Gjest sparkly Skrevet 29. oktober 2016 #1 Skrevet 29. oktober 2016 Skal lage bretagnkyllinggryte, i marinaden til kyllingenstår det solsikkeolje. Jeg har oliven og raps olje? Kan noe brukes istedet eller må jeg på butikken ?
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2016 #2 Skrevet 29. oktober 2016 Raps går sikker helt fint Anonymkode: 0f3e4...719
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2016 #3 Skrevet 29. oktober 2016 Rapsolje er smaksnøytral. Du kan bruke begge deler, men rapsoljen er det minst smak i, så den er det tryggeste valget Anonymkode: a2a17...cdd
absinthia Skrevet 29. oktober 2016 #4 Skrevet 29. oktober 2016 Rapsolje er i likhet med solsikkeoljen, en nøytral olje, så du kan godt gå for den. Personlig ville jeg gått for olivenoljen, fordi jeg liker smaken den setter. 1
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2016 #5 Skrevet 29. oktober 2016 13 minutter siden, absinthia skrev: Rapsolje er i likhet med solsikkeoljen, en nøytral olje, så du kan godt gå for den. Personlig ville jeg gått for olivenoljen, fordi jeg liker smaken den setter. Jeg også. Stusser veldig over hva en nøytral olje har i en marinade å gjøre. Anonymkode: 4c51b...b59 1
Gjest sparkly Skrevet 29. oktober 2016 #6 Skrevet 29. oktober 2016 Takk for alle svar, brukte olivenolje og det gikk helt fint 👍😃
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2016 #7 Skrevet 29. oktober 2016 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg også. Stusser veldig over hva en nøytral olje har i en marinade å gjøre. Anonymkode: 4c51b...b59 Mest sannsynligvis for å få resten av ingrediensene i marinaden til å sette seg bedre på kjøttet. Personlig ville jeg ha brukt rapsolje siden jeg ikke liker å bruke olivenolje under større temperaturer Anonymkode: fe454...219
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2016 #8 Skrevet 29. oktober 2016 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Mest sannsynligvis for å få resten av ingrediensene i marinaden til å sette seg bedre på kjøttet. Personlig ville jeg ha brukt rapsolje siden jeg ikke liker å bruke olivenolje under større temperaturer Anonymkode: fe454...219 Resten av ingrediensene i en marinade omfatter jo gjerne noe flytende med smak, f.eks. vin. Alt oljen gjør er jo å legge seg som en hinne på kjøttet og gjøre at vinen og de andre smakene/krydderne får dårligere kontakt med kjøttet. En god olivenolje vil jo i alle fall tilføre litt smak til helheten, mens en nøytral olje bare motvirker effekten av resten av ingrediensene i marinaden. (Jeg bruker ikke olivenolje heller i marinader, altså. Væske, krydder og andre smakstilsetninger putter jeg i marinaden, olje putter jeg i panna.) Anonymkode: 4c51b...b59 1
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2016 #9 Skrevet 31. oktober 2016 På 29.10.2016 den 18.32, AnonymBruker skrev: Mest sannsynligvis for å få resten av ingrediensene i marinaden til å sette seg bedre på kjøttet. Personlig ville jeg ha brukt rapsolje siden jeg ikke liker å bruke olivenolje under større temperaturer Anonymkode: fe454...219 Olivenoljen tåler høye temperaturer mye bedre en raps. Anonymkode: 9d1b1...f41
Brunhilde Skrevet 1. november 2016 #10 Skrevet 1. november 2016 På 31.10.2016 den 2.58, AnonymBruker skrev: Olivenoljen tåler høye temperaturer mye bedre en raps. Anonymkode: 9d1b1...f41 Ikke hvis den er kaldpresset. Rapsolje, raffinert sådan, blir vel regnet for å være den oljen som egner seg best til steking.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå