Missycat Skrevet 23. november 2004 #1 Skrevet 23. november 2004 jeg holder på å tine en seiblokk.. fant ut at det er et halvt år siden jeg har spist fisk! fy-fy! noen som har forslag til hvordan jeg skal tilberede? tenkte å ovnsbake den med sitron og pepper, og kanskje dampe gulrot og brokkoli... men trenger litt hjelp! jeg lager aldri fisk! hvor lenge må den være i stekeovnen, og hvor varmt?
Gjest gjest1 Skrevet 23. november 2004 #2 Skrevet 23. november 2004 220 grader, 20 min. Ett stort ark alufolie. Legg grønnsaker i bunn, legg på fisken strø på salt og pepper, litt olivenolje og saften av en halv sitron eller lime. Pakk godt inn, bak i ovnen. Server med ris.
Elle Melle Skrevet 23. november 2004 #3 Skrevet 23. november 2004 Ta litt smør i en ildfast form. Legg den oppdelte fisken i. Kutt en middels purre i ringer og strø over. Hell på en boks hakkede tomater. Salt og pepper. Strø revet ost over og stek på ca 200 grader i 20-30 min. Serveres med ris eller kokte poteter. Dette er en superenkel oppskrift, og den er kjapp å lage. Føles veldig lett og god å spise også. Vi sier alltid: "Hvorfor har vi ikke dette oftere" hver gang jeg lager det...
Snuppelure Skrevet 23. november 2004 #4 Skrevet 23. november 2004 Sei blokk.... som kattemat.... neida tullet med deg. Jeg ville brukt den i fiskegrateng med makaroni jeg. Litt usikker på hvor egnet fryseblokker blir som bakte fileter.
Samantha Skrevet 23. november 2004 #5 Skrevet 23. november 2004 No har du sikkert ete seien for lenge sia då, men... Eg syns jaffal steikt sei er kjempegoodt! Skjære den i skive, dyppe den i mjøl, steike med litt smør. Så ha poteter, smelta smør/ saus og flatbrød. Skikkelig husmannskost!
-Fisken- Skrevet 23. november 2004 #6 Skrevet 23. november 2004 No har du sikkert ete seien for lenge sia då, men... Eg syns jaffal steikt sei er kjempegoodt! Skjære den i skive, dyppe den i mjøl, steike med litt smør. Så ha poteter, smelta smør/ saus og flatbrød. Skikkelig husmannskost! Også med sitron på og revne gulrøtter til.
Samantha Skrevet 23. november 2004 #7 Skrevet 23. november 2004 Også med sitron på og revne gulrøtter til. Mmmm!! Det glømte eg! *nam*
Missycat Skrevet 23. november 2004 Forfatter #8 Skrevet 23. november 2004 naaam! det ble kjempegodt! jeg som hadde "grudd" meg til å spise fisk. kanskje jeg tilogmed skal gjøre det igjen? jeg gjorde som pulverheksa sa, gulerøtter, broccoli og purre, masse pepper, sitron, olivenolje og litt salt. det ble virkelig godt! og jeg spiste med pinner=enda bedre! neste gang blir det Elle Melle`s oppskrift kanskje kattemat kan bli en vane haha
diddi Skrevet 24. november 2004 #9 Skrevet 24. november 2004 Eller i form i ovnen med hvit saus på, iblandet ost og karri. Hiv over litt grønnsaker også. Godt til både ris og poteter.
Rio Skrevet 23. mars 2006 #10 Skrevet 23. mars 2006 Ta litt smør i en ildfast form. Legg den oppdelte fisken i. Kutt en middels purre i ringer og strø over. Hell på en boks hakkede tomater. Salt og pepper. Strø revet ost over og stek på ca 200 grader i 20-30 min. Serveres med ris eller kokte poteter. Dette er en superenkel oppskrift, og den er kjapp å lage. Føles veldig lett og god å spise også. Vi sier alltid: "Hvorfor har vi ikke dette oftere" hver gang jeg lager det... ← Jeg syns dette ser kjempegodt ut! Har satt på potetene nå, men lurer på om jeg kan gjøre dette i stekepanna i stedenfor å bruke ildfast form? Kan jeg dyppe fisken i mel og steke i smør med løk, ha så oppi purre og hakkede tomater + salt og pepper? Hvordan vil det bli?
Gjest Gjest Skrevet 23. mars 2006 #12 Skrevet 23. mars 2006 hvit fisk i biter legg i en ildfast form strø på litt salt og (sitron)pepper rasp gulrot og del purreløk og legg mellom bitene legg noen rømmeklatter rundtomkring del en sitron i tynne båter og sett med skallet opp mellom bitene her og der hell over litt fløte i ovnen på ca 180-200 grader til fisken er gjennomstekt/kokt server med ris
Gjest Gjest Skrevet 23. mars 2006 #13 Skrevet 23. mars 2006 Best med ferske fileeter, men går med frossen fisk også: Bland mel, salt og pepper i en skål og vend seien i blandingen. Brun de i stekepanna og skru ned varmen. Legg i oppskåren purre og hell på fløte/fløtemelk. La dette stå å putre til seien er gjennomkokt. Server med poteter, gulrot (enten revne eller kokte) og sitronbåter til å dryppe over - kjapt, billig, enkelt og nydelig!
Majka Skrevet 24. mars 2006 #14 Skrevet 24. mars 2006 Pannestekt sei er en av mine yndlingsretter. Jeg bruker blokker/fileter som jeg vender i egg og melblanding (mel, salt, pepper). Deretter steker jeg de godt i pannen sammen med en strimlet løk. Når alt har fått en brun stekeskorpe og er gjennomstekt heller jeg i noen dl vann, litt soyasaus og noen ss rømme og lar dette koke opp. En kan eventuelt justere fargen med sukkerkulør. Dette server jeg med råkostsalat og kokte poteter. Nammenamm enkelt og raskt. Den sausen blir bare supergod.
mee mee Skrevet 26. mars 2006 #15 Skrevet 26. mars 2006 her er noe kjempegodt: 500-600 g seifilet 1 løk 1 paprika 2 ss mel 1 dl fløte 1 dl vann 1 fiskebuljong fres løk og paprika i strimler til de blir blanke. ha så i mel og rør godt. hell i vann og fløte og tilsett fiskebuljong. kok opp sausen, og la seien ligge å trekke i sausen i ca 10 min. server med ris eller potet.. dritgodt!
Brunhilde Skrevet 27. mars 2006 #16 Skrevet 27. mars 2006 Ideelt sett burde jeg vel laget seibiff eller noe, erfaringsmessig ville det blitt middag til katten. Er lite glad i frossen fisk...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå