Gå til innhold

Doble gjæren??


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Som barn hørte jeg alltid at man ikke skal doble gjæren når man dobler oppskriften. Er dette sant??

Føler når jeg skal lage en skikkelig stor bolledeig f.eks. at jeg bare må doble den også hvis det skal bli rett liksom...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det har jeg aldri tenkt over før. Jeg har tatt det som en selvfølge at alle ingredienser skal dobles. Det er mulig det er feil

Skrevet

Du trenger ikke doble gjæren, til dobbel bolledeig.

Blir det for mye gjær vil det smake gjær av bollene.

Gjest Anonymous
Skrevet
Som barn hørte jeg alltid at man ikke skal doble gjæren når man dobler oppskriften. Er dette sant??

Føler når jeg skal lage en skikkelig stor bolledeig f.eks. at jeg bare må doble den også hvis det skal bli rett liksom...

Noen regler jeg har lært meg:

Vil du ha deigen til å heve seg fortere har du i mer gjær.

Vil du ha deigen til å heve seg saktere har du i mer salt.

Vil du ha deigen til å heve seg lenge har du i mye sukker (honning).

Mengden gjær bestemmer hvor fort deigen

hever, men det er nok ikke gitt at dobbelt så mye

deig hever til dobbel størrelse på lik tid når en

bruker dobbelt så mye gjær.

Jeg bruker ofte lite gjær, men da må man heve

lenge. Det smaker ofte bedre med lite gjær synes

jeg. Krever lang hevetid med nedslåing (trykke ut

luft) innimellom. Jeg passer også på å kna mye

første gangen (25-30 min).

Jeg synes du skal prøve deg frem en gang du ikke

trenger å bake noe og har råd til å kaste deigen

skulle det gå galt. Det er slik gode oppskrifter

oppstår :) Prøv f.eks med 1/4 av deigen og 1/10

av gjæret.

Jeg har ikke prøvet meg på søtbakst med lite

gjær ennå, men skal før Jul.

Gjest Madam Felle
Skrevet

Jeg lærte en fin regel: opp til 1 kg hvetemel, 50 g gjær, fra 1-2 kg mel bruk 100g gjær.

Skrevet

Siden dere kan så mye om gjær har jeg et spørsmål.

Jeg bakte boller med gjær for søt bakst som smakte annerledes enn de pleier, ikke bedre. Har dette noe med gjæren å gjøre, eller hadde jeg bare uflaks?

Skrevet

I sin tid lærte jeg hvis du dobler melmengde - legger du til 50% av gjærmengden.. (mao for å dobble mengden gjær - må du tredoble melmengden)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...