kokkosbanan Skrevet 25. oktober 2016 #1 Skrevet 25. oktober 2016 Gleder meg sånn til jul, og frister veldig med noen gode pepperkaker nå! Noen som har en god oppskrift?
kokkosbanan Skrevet 25. oktober 2016 Forfatter #3 Skrevet 25. oktober 2016 10 minutter siden, Mellifluous skrev: Litt tidlig? aldri for tidlig for pepperkaker 1
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2016 #4 Skrevet 26. oktober 2016 250 g sukker 2 dl lys sirup 1 ss kanel ½ ss malt ingefær ¼ ss nellik 250 g smør 1 ss natron 2 egg 650-800 g hvetemel Ha sukker og sirup i en liten kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok. Tilsett kanel, malt ingefær og nellik og rør godt sammen, og nyt den deilige juleduften som brer seg i rommet. Rør inn natronet i sirupsblandingen og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt. Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret, som du har gjort klart på forhånd i en stor bolle. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald. Det kan være kjekt å være to om røringen. Visp sammen eggene og rør de inn i blandingen. Tilsett deretter melet, litt etter litt, til du får en jevn og relativt fast deig. Sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten. Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Legg kakene forsiktig på bakepapirkledt stekebrett. For å få et bra resultat er det viktig at kakene er omtrent like tykke og store, slik at de er ferdigstekt omtrent samtidig. Stek pepperkakene ved 200-225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, etter ca 7-10 minutter, avhengig av stekeegenskapene til ovnen din. Følg med mot slutten av steketiden. La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler de videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks. Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur (av melis og eggehvite) og for eksempel (mini-) Smarties eller Non stop. Pyntede pepperkaker kan bli myke, så de bør spises innen en uke eller to. Anonymkode: c7e2c...b0a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå