Gå til innhold

Hva kaller du det når kjeks og potetgull blir mykt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Gammelt, slagnet, mjukt, ødelagt.

Mannen er amerikansk og bruker det engelske ordet laget for nettopp dette fenomenet; stale.

Anonymkode: 16f35...6a1

Videoannonse
Annonse
Skrevet

At det har "slagna". Er trønder, sier ikke "slagnet".

Anonymkode: bc985...7d1

Skrevet

Da sier jeg at det har blitt mykt rett og slett. :)

Skrevet

bløtt (med dobbelt L). 

Anonymkode: cf4ed...e2a

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

At det har "slagna". Er trønder, sier ikke "slagnet".

Anonymkode: bc985...7d1

... og nå når jeg skrev det og sa det inni hodet mitt noen ganger høres det ordet helt fjernt ut. :fnise: 

Anonymkode: bc985...7d1

Skrevet

Slagna- Er nordtrønder. Moren min er finnmarking og sier det samme.

Anonymkode: 89acf...b1a

Skrevet

Bløtt - med tjukk L....og skarp T

Vi satt og diskuterte det her, og prøvde med mjukt (mykt), for ordet "bløtt" er jo egentlig betegnelsen for noe som er vått - men vi kom frem til at vi sier at potetgullet har blitt "bløtt" når det ikke er sprøtt.

Skrevet

"Blitt så slangrent." Trønder, en variant av "slagna" som det sies lenger oppi tråden. 

  • 2 uker senere...
Skrevet

Jeg er fra Hordaland. Jeg og alle jeg kjenner sier "soggy". 

Anonymkode: 6a250...70c

Skrevet

Soggy biscuit. Det er vel det mest vanlige uttrykket i følge google 😄

Skrevet

Jeg sier bare at det har blitt mjukt. resten av familien sier at det har slagna da. Er fra nord-trøndelag. 

Anonymkode: 2b5ad...ab4

Skrevet

Slagna. Er nordmøring. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...