AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #1 Skrevet 23. oktober 2016 Driver å spise på en Gouda-aktig ost med hvite "saker" i. Det knaser litt så jeg tror det er saltutskylling. Men gubben tror det er sopp, og vi burde sluttet å spise på denne..innspill? Anonymkode: 1a85f...235
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #2 Skrevet 23. oktober 2016 Skjær det bort? ville vært min løsning. Anonymkode: 3390c...ae5 1
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #3 Skrevet 23. oktober 2016 Det hvite i hullet ser ut som mugg, men mugg knaser da ikke? Det er uansett så lite at jeg bare ville skåret det bort. Anonymkode: e497b...ed8
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #4 Skrevet 23. oktober 2016 Det er liksom litt overalt. Blir litt som å prøve å unngå hullene i sveitserost. Anonymkode: 1a85f...235 2
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #5 Skrevet 23. oktober 2016 Hvis det er mugg kjenner du det på smaken, smaker det ok så er det nok salt Anonymkode: b90c6...112 1
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #6 Skrevet 23. oktober 2016 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Driver å spise på en Gouda-aktig ost med hvite "saker" i. Det knaser litt så jeg tror det er saltutskylling. Men gubben tror det er sopp, og vi burde sluttet å spise på denne..innspill? Anonymkode: 1a85f...235 Når ble osten åpnet? Hva er holdbarhetsdatoen på den? Hvordan er osten oppbevart? Hva er den hvite store flekken på siden av osten (til venstre langt ned på bildet)? Anonymkode: 43610...c56
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #7 Skrevet 23. oktober 2016 Du trenger ikke å merke det på smaken at osten er befengt med mugg dessverre! " Muggsoppgifter lukter eller smaker ikke i matvarer, tåler godt varme og kulde og er vanskelig å fjerne fra mat eller fôrvarer. Fuktighet og temperatur er de viktigste faktorer for soppdannelse og toksindannelse. " http://www.abcnyheter.no/livet/2013/08/27/180738/kan-du-spise-ost-som-har-mugnet Anonymkode: 43610...c56 1
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #8 Skrevet 23. oktober 2016 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Du trenger ikke å merke det på smaken at osten er befengt med mugg dessverre! " Muggsoppgifter lukter eller smaker ikke i matvarer, tåler godt varme og kulde og er vanskelig å fjerne fra mat eller fôrvarer. Fuktighet og temperatur er de viktigste faktorer for soppdannelse og toksindannelse. " http://www.abcnyheter.no/livet/2013/08/27/180738/kan-du-spise-ost-som-har-mugnet Anonymkode: 43610...c56 Fra samme artikkel som i linken: "Mattilsynet har imidlertid satt unntak for å kaste muggen mat på harde oster og grønnsaker med små muggflekker. – Muggflekker på harde oster kan skjæres vekk. Myke oster med mugg bør kastes." Anonymkode: 43610...c56 2
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #9 Skrevet 23. oktober 2016 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Du trenger ikke å merke det på smaken at osten er befengt med mugg dessverre! " Muggsoppgifter lukter eller smaker ikke i matvarer, tåler godt varme og kulde og er vanskelig å fjerne fra mat eller fôrvarer. Fuktighet og temperatur er de viktigste faktorer for soppdannelse og toksindannelse. " http://www.abcnyheter.no/livet/2013/08/27/180738/kan-du-spise-ost-som-har-mugnet Anonymkode: 43610...c56 Jeg har spist en ost som var begynt og mugge, smakte ikke noe godt! Anonymkode: b90c6...112
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #10 Skrevet 23. oktober 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Jeg har spist en ost som var begynt og mugge, smakte ikke noe godt! Anonymkode: b90c6...112 Selve den synlige muggen smaker vondt, men giftstoffene som ligger igjen i enkelte typer mat etter at den synlige muggen er fjernet smaker ingenting. Men for faste oster er altså ikke dette et problem. Anonymkode: e497b...ed8
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #11 Skrevet 23. oktober 2016 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Når ble osten åpnet? Hva er holdbarhetsdatoen på den? Hvordan er osten oppbevart? Hva er den hvite store flekken på siden av osten (til venstre langt ned på bildet)? Anonymkode: 43610...c56 Fredag. "Best før" onsdag eller torsdag som var. Kjøleskap. Nettopp det jeg lurer på. Samme type flekker i ostehullene og på siden. Men den smaker nå godt og hverken vi når barna har fått sprutebæsj eller annet ubehag. Da er det vel i orden. Anonymkode: 1a85f...235
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #12 Skrevet 23. oktober 2016 Saltutskylling, på ost? Vet du hva, dette var jammen like godt forslag som å skjære bort muggsopp på matvarer. Kast osten så unngår du å skade lever og nyrer på grunn av muggsoppgifter muggen danner på og langt inn i osten. Anonymkode: b3f24...cef
Zzyzx Skrevet 23. oktober 2016 #13 Skrevet 23. oktober 2016 Det der er helt vanlig for en lagret hardost. Det skal være sånn. Ikke kast den! https://en.wikipedia.org/wiki/Cheese_crystals 2
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2016 #14 Skrevet 23. oktober 2016 Strålende svar, takk! Anonymkode: 1a85f...235
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå