AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2016 #1 Del Skrevet 15. oktober 2016 Jeg trodde vannet ville fordampe og saltet ligge igjen i bunnen av glasset. Hadde 50/50 vann fra springen og havsalt i et shotglass som jeg satte på en asjett. Etter noen dager var det fremdeles vann i glasset, men saltet hadde spredd seg langs kanten og på utsiden av glasset og i bunnet av asjetten. Nesten som stivnet melis. Jeg hørte om dette og ble nysgjerrig, og lurer på hvilken kjemisk prosess som har påvirket dette? Anonymkode: 80f4e...1ea Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2016 #2 Del Skrevet 16. oktober 2016 http://www.kjemi.no/spor/?svar=764 Det er en krystallisering og virker ikke i et fuktig rom. Ny måte å måle fukt på kanskje? Har også lest at noen mener det viser at rommet blir renset for dårlige energier. Ts Anonymkode: 80f4e...1ea Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2016 #3 Del Skrevet 28. oktober 2016 På 16.10.2016 den 10.06, AnonymBruker skrev: http://www.kjemi.no/spor/?svar=764 Det er en krystallisering og virker ikke i et fuktig rom. Ny måte å måle fukt på kanskje? Har også lest at noen mener det viser at rommet blir renset for dårlige energier. Ts Anonymkode: 80f4e...1ea Skal du komme med en god forklaring på fysiske prinsipper, så hold kvasifysikken unna. TIl TS. Ha vannet over et større areal, så fordamper det fortere og saltet blir igjen. Anonymkode: 47194...5fa 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stan Skrevet 5. november 2016 #4 Del Skrevet 5. november 2016 Tipper TS fikk et resultat lik dette: Vi ser at saltet har jobbet seg over kanten av glasset og nedover på utsiden. At det er en krystallisering er det jo ingen tvil om. Men hvordan har saltet kunnet klatre opp til kanten av glasset? Jeg har et nytt glass på gang, og et par hypoteser om hva som skjer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honnikorn Skrevet 5. november 2016 #5 Del Skrevet 5. november 2016 På 15. oktober 2016 den 23.12, AnonymBruker skrev: Jeg trodde vannet ville fordampe og saltet ligge igjen i bunnen av glasset. Hadde 50/50 vann fra springen og havsalt i et shotglass som jeg satte på en asjett. Etter noen dager var det fremdeles vann i glasset, men saltet hadde spredd seg langs kanten og på utsiden av glasset og i bunnet av asjetten. Nesten som stivnet melis. Jeg hørte om dette og ble nysgjerrig, og lurer på hvilken kjemisk prosess som har påvirket dette? Anonymkode: 80f4e...1ea Det er litt som når man får saltutslag i kjellerveggene, vann med salter fordamper, saltet krystalliserer seg og nytt saltvann kommer bakenifra, det krystalliserer seg osv.... Dette er ingen kjemisk prosess i og for seg, salt vil alltid krystalliseres på kontaktflater, dvs glassets kanter. Siden saltkrystallene blir bygd opp etter en bestemt kubisk struktur ( her prater vi NaCl) vil krystallen bli bygd opp fra undersiden. For oss nerder: salt i seg selv blir ikke påvirket av fukt, det er magnesium som forurensing i saltet som gir denne egenskapen 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stan Skrevet 5. november 2016 #6 Del Skrevet 5. november 2016 3 timer siden, Honnikorn skrev: For oss nerder: salt i seg selv blir ikke påvirket av fukt, det er magnesium som forurensing i saltet som gir denne egenskapen Hva mener du er magnesium gjør? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honnikorn Skrevet 5. november 2016 #7 Del Skrevet 5. november 2016 Magnesium binder fukt, var nevnt noe om det av ab innlegg nr to oppi her. Har egentlig ingenting med saken å gjøre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stan Skrevet 5. november 2016 #8 Del Skrevet 5. november 2016 16 minutter siden, Honnikorn skrev: Magnesium binder fukt, var nevnt noe om det av ab innlegg nr to oppi her. Har egentlig ingenting med saken å gjøre Magnesiumklorid vil reagere med vann og danne krystallvann, men det forklarer fortsatt ikke hvordan saltet klatret opp glassveggen. Jeg tror overflatespenningen øker når vannet blir så salt, slik at vannet drar seg opp langs glasset. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honnikorn Skrevet 5. november 2016 #9 Del Skrevet 5. november 2016 Høres slett ikke dumt ut det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå