Gå til innhold

Hvordan behandle selvplukkede kongler (pynt)?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har plukket en del kongler og tenker å bruke dette til pynt. Men er det noe jeg bør gjøre for å få de til å holde seg bedre og for å drepe evt. innsekter som er i de?

Akkurat nå står de i en pose ute. 

Anonymkode: 5fbd3...3c0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva med at mus og ekorn kan ha spist frøene i de? Kan det ikke da være bakterier som sprer smitte (bla harepest som ekorn kan ha) også i de konglene? Kan de evt dyppes i sprit eller varmes i stekeovn uten å bli ødelagte?

Anonymkode: 64cdf...d62

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva med at mus og ekorn kan ha spist frøene i de? Kan det ikke da være bakterier som sprer smitte (bla harepest som ekorn kan ha) også i de konglene? Kan de evt dyppes i sprit eller varmes i stekeovn uten å bli ødelagte?

Anonymkode: 64cdf...d62

Det det er mest av er muggsopper som finnes naturlig i luften og på ting i naturen. La dem ligge tørt, ute, i papirpose, ikke tett plast da råtner de. Du kan spraylakkere dem men da kan de bli litt blanke. 

Anonymkode: d0717...298

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Insekter, smitte og bakterier. Mange som har fjernet seg litt vel langt fra naturen. 

Må tørkes. Da vil de åpne seg. Etter det er det bare å ta fantasien i bruk.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først i fryseren, deretter i stekeovn. Når de har åpnet seg, er de tørre.

Anonymkode: f06eb...935

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Først i fryseren, deretter i stekeovn. Når de har åpnet seg, er de tørre.

Anonymkode: f06eb...935

Hvor mange grader skal stekeovnen stilles inn på? Ca hvor lang tid  skal de stekes?

Anonymkode: 64cdf...d62

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvor mange grader skal stekeovnen stilles inn på? Ca hvor lang tid  skal de stekes?

Anonymkode: 64cdf...d62

Til de er gjennomstekt :fnise:

Neida, 50 grader med stekeovnsdøren på gløtt, slik at fukten slipper ut. Sett en tresleiv eller lign. i døren så den holder seg på gløtt. Aner ikke hvor lenge, jeg lufttørker kongler ute om sommeren. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...