Jerry Lee Skrevet 7. oktober 2016 Forfatter #21 Skrevet 7. oktober 2016 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Til viltgryte? Det grytekjøttet som er tilgjengelig av vilt. Av og til er det elg eller rådyr, andre ganger rein eller hjort. Hare, villsvin, fasan og rype inngår ikke som ingredienser i gryterett kategorien hos meg. Anonymkode: 2c13a...188 Fantastisk. Takk. 😊 Hjort syns jeg er for søt. (I smak, altså) Likte hare..nytt for meg da jeg ble servert det. Ellers er mine favoritter i gryte Elg. Rein. Rådyr. Hval, som regnes som, smaker av og kan tilberedes som vilt.
Gjest O.G. Skrevet 7. oktober 2016 #22 Skrevet 7. oktober 2016 42 minutter siden, Jerry Lee skrev: Får man viltinnmat i vanlige sjapper, eller må man til slakter? Jeg bestiller det i ferskvaredisken ned i gaten her. De har fortrinnsvis fisk da, men de tar bestillingsvare. Kanskje MENY har innmat av rein, men jeg har en forståelse av at folk ikke eter innmat lengre, de tror det er bare biffene som ettanes på dyret.
Jerry Lee Skrevet 7. oktober 2016 Forfatter #23 Skrevet 7. oktober 2016 1 minutt siden, O.G. skrev: Jeg bestiller det i ferskvaredisken ned i gaten her. De har fortrinnsvis fisk da, men de tar bestillingsvare. Kanskje MENY har innmat av rein, men jeg har en forståelse av at folk ikke eter innmat lengre, de tror det er bare biffene som ettanes på dyret. Ok. Takk. 😊 Ja, folk har blitt rare i matveien.
Gjest O.G. Skrevet 7. oktober 2016 #24 Skrevet 7. oktober 2016 1 minutt siden, Jerry Lee skrev: Ok. Takk. 😊 Ja, folk har blitt rare i matveien. Innmat er billig mat. Man får til mange gode gryter på det og folk blir overrasket over hvor godt det er når de blir de servert.
Jerry Lee Skrevet 7. oktober 2016 Forfatter #25 Skrevet 7. oktober 2016 Akkurat nå, O.G. skrev: Innmat er billig mat. Man får til mange gode gryter på det og folk blir overrasket over hvor godt det er når de blir de servert. Nettopp. Og gleder meg til å prøve det.
Gjest O.G. Skrevet 7. oktober 2016 #26 Skrevet 7. oktober 2016 2 minutter siden, Jerry Lee skrev: Nettopp. Og gleder meg til å prøve det. Blir bra. Festmat til 10 personer for under 200kr kan man like.
surre_sub Skrevet 7. oktober 2016 #27 Skrevet 7. oktober 2016 Stekt reinskav med poteter og tyttebærsyltetøy og grønnsaker ( fritt valg ) Som saus vipper jeg et beger lettrømme i stekepannen sammen med kjøttet noen minuttet
Jerry Lee Skrevet 8. oktober 2016 Forfatter #28 Skrevet 8. oktober 2016 21 timer siden, surre_sub skrev: Stekt reinskav med poteter og tyttebærsyltetøy og grønnsaker ( fritt valg ) Som saus vipper jeg et beger lettrømme i stekepannen sammen med kjøttet noen minuttet Tømmer du alt i ei gryte etterpå da, eller? ☺ Og, du? Seterrømme!!! Ikke lett...
Jerry Lee Skrevet 8. oktober 2016 Forfatter #29 Skrevet 8. oktober 2016 Fler med favoritter, tradisjoner, smak & behag, varianter og oppskrifter? ☺
surre_sub Skrevet 8. oktober 2016 #30 Skrevet 8. oktober 2016 26 minutter siden, Jerry Lee skrev: Tømmer du alt i ei gryte etterpå da, eller? ☺ Og, du? Seterrømme!!! Ikke lett... Stekepanne med kjøtt og rømme, fat med grønnsaker og poteter ved siden av lettrømme, ikke seterrømme hvis jeg gidder hiver jeg et par fløtemysost skiver oppi også :
AnonymBruker Skrevet 8. oktober 2016 #31 Skrevet 8. oktober 2016 3 timer siden, surre_sub skrev: Stekepanne med kjøtt og rømme, fat med grønnsaker og poteter ved siden av lettrømme, ikke seterrømme hvis jeg gidder hiver jeg et par fløtemysost skiver oppi også : Men lettrømme egner seg da ikke i varm mat, selv Tine sier at den ikke tåler koking. Den sprekker. Men bortsett fra at konsistensen må bli litt rar høres det snadder ut. Anonymkode: dbaad...94d
AnonymBruker Skrevet 8. oktober 2016 #32 Skrevet 8. oktober 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Men lettrømme egner seg da ikke i varm mat, selv Tine sier at den ikke tåler koking. Den sprekker. Men bortsett fra at konsistensen må bli litt rar høres det snadder ut. Anonymkode: dbaad...94d Hun skriver jo ikke at hun koker lettrømmen. Jeg gjør det samme og har aldri hatt problemer med konsistensen. Anonymkode: 4aa74...fb5 1
surre_sub Skrevet 8. oktober 2016 #33 Skrevet 8. oktober 2016 32 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hun skriver jo ikke at hun koker lettrømmen. Jeg gjør det samme og har aldri hatt problemer med konsistensen. Anonymkode: 4aa74...fb5 Jeg er nok ikke hun, men en han på kjøkkenet aldri hatt problemer med å bruke lettrømme, men lar den ikke koke, bare bli varm og lage en form for saus...
AnonymBruker Skrevet 8. oktober 2016 #34 Skrevet 8. oktober 2016 Elgflesk og duppe. Altså duppa er "sausen" i gryta i stedet for brun gryterett. Og gulrøtter, bønner, kål og ellers det du liker av grønnsaker. Anonymkode: 6c7c1...7f6
melatonin Skrevet 9. oktober 2016 #35 Skrevet 9. oktober 2016 Reinsdyr eller elgegryte, med en goooood potetmos og tyttebær! http://www.godt.no/#!/oppskrift/1238/klassisk-finnbiff Brukt denne oppskriften.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå