Gå til innhold

Viltgryte.


Anbefalte innlegg

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Til viltgryte?

Det grytekjøttet som er tilgjengelig av vilt. 

Av og til er det elg eller rådyr, andre ganger rein eller hjort.

Hare, villsvin, fasan og rype inngår ikke som ingredienser i gryterett kategorien hos meg.

Anonymkode: 2c13a...188

Fantastisk. Takk.  😊

Hjort syns jeg er for søt. (I smak, altså)

Likte hare..nytt for meg da jeg ble servert det.

Ellers er mine favoritter i gryte

Elg. 

Rein. 

Rådyr.

Hval, som regnes som, smaker av og kan tilberedes som vilt.

 

Skrevet
42 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Får man viltinnmat i vanlige sjapper, eller må man til slakter?

Jeg bestiller det i ferskvaredisken ned i gaten her. De har fortrinnsvis fisk da, men de tar bestillingsvare. Kanskje MENY har innmat av rein, men jeg har en forståelse av at folk ikke eter innmat lengre, de tror det er bare biffene som ettanes på dyret.

Skrevet
1 minutt siden, O.G. skrev:

Jeg bestiller det i ferskvaredisken ned i gaten her. De har fortrinnsvis fisk da, men de tar bestillingsvare. Kanskje MENY har innmat av rein, men jeg har en forståelse av at folk ikke eter innmat lengre, de tror det er bare biffene som ettanes på dyret.

Ok. Takk.  😊

Ja, folk har blitt rare i matveien.

Skrevet
1 minutt siden, Jerry Lee skrev:

Ok. Takk.  😊

Ja, folk har blitt rare i matveien.

Innmat er billig mat. Man får til mange gode gryter på det og folk blir overrasket over hvor godt det er når de blir de servert. 

Skrevet
Akkurat nå, O.G. skrev:

Innmat er billig mat. Man får til mange gode gryter på det og folk blir overrasket over hvor godt det er når de blir de servert. 

Nettopp.

Og gleder meg til å prøve det. 

Skrevet
2 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Nettopp.

Og gleder meg til å prøve det. 

Blir bra. Festmat til 10 personer for under 200kr kan man like.

Skrevet

Stekt reinskav med poteter og tyttebærsyltetøy og grønnsaker ( fritt valg )

Som saus vipper jeg et beger lettrømme i stekepannen sammen med kjøttet noen minuttet

Skrevet
21 timer siden, surre_sub skrev:

Stekt reinskav med poteter og tyttebærsyltetøy og grønnsaker ( fritt valg )

Som saus vipper jeg et beger lettrømme i stekepannen sammen med kjøttet noen minuttet

Tømmer du alt i ei gryte etterpå da, eller? ☺

Og, du?  Seterrømme!!! Ikke lett...  :nei:

Skrevet

Fler med favoritter, tradisjoner, smak & behag,  varianter og oppskrifter?

Skrevet
26 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Tømmer du alt i ei gryte etterpå da, eller? ☺

Og, du?  Seterrømme!!! Ikke lett...  :nei:

Stekepanne med kjøtt og rømme, fat med grønnsaker og poteter ved siden av :)

 

lettrømme, ikke seterrømme :)

 

hvis jeg gidder hiver jeg et par fløtemysost skiver oppi også : 

 

Skrevet
3 timer siden, surre_sub skrev:

Stekepanne med kjøtt og rømme, fat med grønnsaker og poteter ved siden av :)

lettrømme, ikke seterrømme :)

hvis jeg gidder hiver jeg et par fløtemysost skiver oppi også : 

 

Men lettrømme egner seg da ikke i varm mat, selv Tine sier at den ikke tåler koking. Den sprekker.

Men bortsett fra at konsistensen må bli litt rar høres det snadder ut.  :) 

Anonymkode: dbaad...94d

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Men lettrømme egner seg da ikke i varm mat, selv Tine sier at den ikke tåler koking. Den sprekker.

Men bortsett fra at konsistensen må bli litt rar høres det snadder ut.  :) 

Anonymkode: dbaad...94d

Hun skriver jo ikke at hun koker lettrømmen.

Jeg gjør det samme og har aldri hatt problemer med konsistensen.

Anonymkode: 4aa74...fb5

  • Liker 1
Skrevet
32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hun skriver jo ikke at hun koker lettrømmen.

Jeg gjør det samme og har aldri hatt problemer med konsistensen.

Anonymkode: 4aa74...fb5

Jeg er nok ikke hun, men en han på kjøkkenet :) aldri hatt problemer med å bruke lettrømme, men lar den ikke koke, bare bli varm og lage en form for saus...

Skrevet

Elgflesk og duppe. Altså duppa er "sausen" i gryta i stedet for brun gryterett. Og gulrøtter, bønner, kål og ellers det du liker av grønnsaker. 

Anonymkode: 6c7c1...7f6

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...