Gå til innhold

Viltgryte.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Et snevert tema.

Men det er tiden for vilt, og jeg spør :

Hva er deres favorittvilt til gryteretter, og hva bruker dere som tilbehør?

Skrevet

Som tilbehør; potetmos med sellerirot. Rosenkål, ripsgele/rørte tyttebær.

  • Liker 2
Skrevet
2 timer siden, Jerry Lee skrev:

Et snevert tema.

Men det er tiden for vilt, og jeg spør :

Hva er deres favorittvilt til gryteretter, og hva bruker dere som tilbehør?

Innmat av rein. 

Skrevet

Elg- eller reinskav.

Tyttebær og ris til. Helst villris. Eventuelt hasselbackpoteter.

Anonymkode: 4aa74...fb5

  • Liker 1
Skrevet
2 minutter siden, O.G. skrev:

Innmat av rein. 

Glad i rein. Men aldri smakt gryte av innmat.

Hjerte, nyrer, lever?  Tilbehør?

Skrevet
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

Glad i rein. Men aldri smakt gryte av innmat.

Hjerte, nyrer, lever?  Tilbehør?

Alt det du ramser opp pluss lunger.

sDu har opp det du liker av rotgrønnsaker (helst fra vår del av verden) og annet grønt og så lager du en klassisk gryterett, prøv deg fram ut fra diverse boeuf bourguignon oppskrifter for å få din rett. 

Skrevet
Akkurat nå, O.G. skrev:

Alt det du ramser opp pluss lunger.

sDu har opp det du liker av rotgrønnsaker (helst fra vår del av verden) og annet grønt og så lager du en klassisk gryterett, prøv deg fram ut fra diverse boeuf bourguignon oppskrifter for å få din rett. 

Ok, men innmat skal behandles på en spesiell måte?

Kjenner at dette frister.  ☺

Takk for bidrag og info.

Skrevet (endret)
1 minutt siden, Jerry Lee skrev:

Ok, men innmat skal behandles på en spesiell måte?

Kjenner at dette frister.  ☺

Takk for bidrag og info.

Du må steke det litt til å begynne med, jeg bruker å rulle innmaten i timianblanding før jeg steiker i meierismør.

Endret av O.G.
Skrevet
Akkurat nå, O.G. skrev:

Du må steke det litt til å begynne med, jeg bruker å rulle innmaten i timianblanding før jeg steiker i meierismør.

"Hard"frese kjapt og putre ferdig i gryta som med annet kjøtt, altså?!

Takk skal du ha. 😊

Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Elg- eller reinskav.

Tyttebær og ris til. Helst villris. Eventuelt hasselbackpoteter.

Anonymkode: 4aa74...fb5

:spise:  😊

Skrevet

Elg eller rein. Kan bruke både skav og kjøttstrimler, eller sånne biter som for eksempel småstek, gjerne med bein for å få god kraft, men da må det jo stå å putre en stund før det blir klart til å spises :) 

Tilbehør: Aspargesbønner, gulrotstaver, kålrotstaver (eller nepe eller knutekål), sopp - gjerne kantarell, men champignon funker også. En god saus med pepper, einebær og creme fraiche. Hjemmelagd potetmos og rørte tyttebær til :) 

  • Liker 1
Skrevet
5 minutter siden, minsinn skrev:

Elg eller rein. Kan bruke både skav og kjøttstrimler, eller sånne biter som for eksempel småstek, gjerne med bein for å få god kraft, men da må det jo stå å putre en stund før det blir klart til å spises :) 

Tilbehør: Aspargesbønner, gulrotstaver, kålrotstaver (eller nepe eller knutekål), sopp - gjerne kantarell, men champignon funker også. En god saus med pepper, einebær og creme fraiche. Hjemmelagd potetmos og rørte tyttebær til :) 

Takk. ☺

Skrevet
57 minutter siden, #frøken skrev:

Som tilbehør; potetmos med sellerirot. Rosenkål, ripsgele/rørte tyttebær.

Men hva slags vilt?

Glad du nevnte ripsgele.  😊

Skrevet
42 minutter siden, Jerry Lee skrev:

"Hard"frese kjapt og putre ferdig i gryta som med annet kjøtt, altså?!

Takk skal du ha. 😊

Jepp. 

Skrevet
Akkurat nå, O.G. skrev:

Jepp. 

😊

Tenkte kanskje innmat sku' behandles på en spesiell måte.

(Pokker, og.  Må prøve dette!)

Annonse
Skrevet
8 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Men hva slags vilt?

Glad du nevnte ripsgele.  😊

Reinskavgryte, hjortegryte. Til ryper liker jeg best kokte poteter. Må få med all sausen.😛

Skrevet
Akkurat nå, #frøken skrev:

Reinskavgryte, hjortegryte. Til ryper liker jeg best kokte poteter. Må få med all sausen.😛

:takke: Takk. 

Potetmenneske sjæl..og så enig i siste setningen din. 😊

Skrevet
17 minutter siden, Jerry Lee skrev:

😊

Tenkte kanskje innmat sku' behandles på en spesiell måte.

(Pokker, og.  Må prøve dette!)

Det der blir bra.

Skrevet

Til viltgryte?

Det grytekjøttet som er tilgjengelig av vilt. 

Av og til er det elg eller rådyr, andre ganger rein eller hjort.

Hare, villsvin, fasan og rype inngår ikke som ingredienser i gryterett kategorien hos meg.

Anonymkode: 2c13a...188

  • Liker 1
Skrevet
2 minutter siden, O.G. skrev:

Det der blir bra.

Får man viltinnmat i vanlige sjapper, eller må man til slakter?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...