zophie Skrevet 5. oktober 2016 #1 Skrevet 5. oktober 2016 Ja, jeg hadde altså litt dårlig tid på butikken da jeg skulle handle kjøtt til morgendagens store fårikålfest... tok feil av fårikålkjøttet og lammelår i skiver som lå ved siden av hverandre, og måtte dermed undertrykke en overveldende trang til å banne da gubben sjekket kjøleskapet og lurte på hva i alle dager jeg skulle bruke DET kjøttet til??? Men, går det an å bruke lammelår i skiver likevel? Please, please, please...
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2016 #2 Skrevet 5. oktober 2016 Det tviler jeg på. Anonymkode: 745c5...6b4
DobbelX Skrevet 5. oktober 2016 #3 Skrevet 5. oktober 2016 Jodda, det går helt fint. Hvorfor skulle det egentlig ikke det? Det vil nok smake litt annerledes enn får-i-kålkjøtt, og det kan hende det trenger litt kortere koketid, men kjør på 2
visp Skrevet 5. oktober 2016 #4 Skrevet 5. oktober 2016 Jeg bruker alltid lammelår i skiver til fårikål. Mye bedre kvalitet på kjøttet synes jeg. 4
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2016 #5 Skrevet 5. oktober 2016 Det blir ikke godt. Det er en annen type kjøtt både i smak og konsistens på et lår og på kjøttet beregnet på fårikål. Men det kan jo bli en minnerik middag. Anonymkode: 12f4a...8ac
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2016 #6 Skrevet 5. oktober 2016 Det er ingen problem å bruke lammelår til fårikål - tvert i mot! Mye mindre ben på lammelåret. Vi pleier å anbefale det når kundene spør, i ferskvaren der jeg jobber. Men siden det er mer kjøtt og mindre ben, trenger du heller ikke beregne like mye kjøtt per person, hvis dere er få til middag. Men heller ingen krise, hvis det blir for mye, for det er veldig godt å varme opp igjen dagen etter, da den faktisk blir bedre når den får stå litt. Anonymkode: ca19b...41a 4
Minya Skrevet 5. oktober 2016 #7 Skrevet 5. oktober 2016 Det er veldig mange som bruker lammelår i skiver i stedet for oppskåret fårikålkjøtt når de skal lage fårikål. Den største forskjellen er at det er mindre fett og bein på lammelåret, slik at det kan oppleves noe mindre smak og litt tørrere.
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2016 #8 Skrevet 5. oktober 2016 Dersom du ikke bare går og kjøper nye kjøttstykker må du i alle fall sjekke at det er nok fett og bein til at det blir god kraft. Anonymkode: 745c5...6b4 1
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2016 #9 Skrevet 5. oktober 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Det er ingen problem å bruke lammelår til fårikål - tvert i mot! Mye mindre ben på lammelåret. Vi pleier å anbefale det når kundene spør, i ferskvaren der jeg jobber. Men siden det er mer kjøtt og mindre ben, trenger du heller ikke beregne like mye kjøtt per person, hvis dere er få til middag. Men heller ingen krise, hvis det blir for mye, for det er veldig godt å varme opp igjen dagen etter, da den faktisk blir bedre når den får stå litt. Anonymkode: ca19b...41a Det er jo nettopp ben man vil ha for å få god kraft. Anonymkode: 745c5...6b4 1
EvaLena Skrevet 5. oktober 2016 #10 Skrevet 5. oktober 2016 Bruker kun lammelår og det blir så godt. Hadde det senest i går 😊
Patronus Skrevet 5. oktober 2016 #11 Skrevet 5. oktober 2016 (endret) Har alltid brukt lammelår til fårikål. Og det smaker himmelsk! Forresten, så heter det jo FÅRikål Så helt feil er det ikke å bruke LAMMElår Hihi! Endret 5. oktober 2016 av Patronus
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2016 #12 Skrevet 5. oktober 2016 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det er jo nettopp ben man vil ha for å få god kraft. Anonymkode: 745c5...6b4 Vel, vi opplever at kundene ønsker mer kjøttfulle stykker, og heller ikke er interesserte i å betale over 100kr pr. kilo, for noe som nesten bare består av ben. Derfor anbefales skivet lammelår eller lammekoteletter. Anonymkode: ca19b...41a 3
Masuka Skrevet 5. oktober 2016 #14 Skrevet 5. oktober 2016 (endret) Ja, ifølge denne oppskriften: https://www.nrk.no/mat/svigermors-luksusfarikal--1.11935087 Endret 5. oktober 2016 av Masuka
Jerry Lee Skrevet 6. oktober 2016 #15 Skrevet 6. oktober 2016 (endret) Selvfølgelig kan du det. ☺ Smaken blir den samme. Bare dyrere... 😜 Endret 6. oktober 2016 av Jerry Lee
Jerry Lee Skrevet 6. oktober 2016 #16 Skrevet 6. oktober 2016 8 timer siden, AnonymBruker skrev: Det tviler jeg på. Anonymkode: 745c5...6b4
skruf Skrevet 6. oktober 2016 #17 Skrevet 6. oktober 2016 Jeg bruker bare lammelår i skiver når jeg lager fårikål, blir så godt så
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2016 #18 Skrevet 6. oktober 2016 Takk, da kjører jeg på med lammelår 😉 Har bare brukt fårikålkjøtt før, men tenker å tilsette litt ekstra smak i form av rødvin, bacon og allehånde (brasiliansk fårikål), så regner med at det blir nok smak selv med mindre fett og bein 😊 Ts Anonymkode: f5ba9...7a0
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2016 #19 Skrevet 6. oktober 2016 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Takk, da kjører jeg på med lammelår 😉 Har bare brukt fårikålkjøtt før, men tenker å tilsette litt ekstra smak i form av rødvin, bacon og allehånde (brasiliansk fårikål), så regner med at det blir nok smak selv med mindre fett og bein 😊 Ts Anonymkode: f5ba9...7a0 Da får du kalle det noe annet enn fårikål. Anonymkode: b68ea...9b4 1
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2016 #20 Skrevet 6. oktober 2016 19 timer siden, zophie skrev: Ja, jeg hadde altså litt dårlig tid på butikken da jeg skulle handle kjøtt til morgendagens store fårikålfest... tok feil av fårikålkjøttet og lammelår i skiver som lå ved siden av hverandre, og måtte dermed undertrykke en overveldende trang til å banne da gubben sjekket kjøleskapet og lurte på hva i alle dager jeg skulle bruke DET kjøttet til??? Men, går det an å bruke lammelår i skiver likevel? Please, please, please... Det blir god fårikålkjøtt Anonymkode: 20c70...b52
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå