Gå til innhold

For mye vaniljesaus. Hva kan jeg bruke restene til?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lagde sjokoladepudding til dessert i går, men det ble litt mye vaniljesaus til overs. 

Nå sitter jeg her med 1/2 liter saus som jeg nødig har lyst til å bare kaste.. finnes det noe annet jeg kan bruke det til? Helst noe lavkarbo da jeg ikke spiser sukker, hvetemel osv

Skrevet

"Drekk de' opp!" 😊

Skrevet

Jeg som skulle foreslå vafler:P Men kanskje de kan brukes i bananpannekaker?

Anonymkode: e8222...a68

Skrevet
1 minutt siden, Jerry Lee skrev:

"Drekk de' opp!" 😊

Uæææ nei takk, det hørtes kvalmende ut :ler: 

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jeg som skulle foreslå vafler:P Men kanskje de kan brukes i bananpannekaker?

Anonymkode: e8222...a68

Jeg har flere oppskrifter på lavkarbovafler. Skal jeg har det i røren i tillegg til alt det andre eller er det slik at sausen erstatter en annen ingrediens? Kanskje jeg kan lure det i en vaffelrøre

Skrevet

Bær? 

Anonymkode: b73dd...42b

Skrevet

Eplekake :)
Jeg så Rema1000 hadde lagt ut en oppskrift på eplekake uten egg, men med vaniljesaus i røra :)

https://www.rema.no/oppskrifter/eplekake/REC-35245

Ingredienser

5 dl Ferdig vaniljesaus  
1 ts Vaniljesukker  
3 ts Bakepulver  
5 stk Norske epler  
2 ss Brunt sukker, eller vanlig sukker  
2 ts Kanel  

Fra kjøkkenskapet ditt

100 g Smør
2 dl Sukker
5,5 dl Hvetemel

 


Fremgangsmåte: Se linken :)

Skrevet

Ja, lag vafler av den du, bruk den i stedet for/ tillegg til melk. Bak ei eplekake, kjøp bær å bruk den på, eller bare drikk den ;)

Skrevet

Liker å drikke vaniljesaus, jeg...  :sjenert:

Skrevet
1 minutt siden, Iguana skrev:

Eplekake :)
Jeg så Rema1000 hadde lagt ut en oppskrift på eplekake uten egg, men med vaniljesaus i røra :)

https://www.rema.no/oppskrifter/eplekake/REC-35245

Ingredienser

5 dl Ferdig vaniljesaus  
1 ts Vaniljesukker  
3 ts Bakepulver  
5 stk Norske epler  
2 ss Brunt sukker, eller vanlig sukker  
2 ts Kanel  

Fra kjøkkenskapet ditt

100 g Smør
2 dl Sukker
5,5 dl Hvetemel

 


Fremgangsmåte: Se linken :)

Leste du HI? 

Anonymkode: b73dd...42b

Skrevet

Lage gele og ha til? Fryse ned? Lag is og ha vaniljesaus i isen? Synes vaffelrøren var et godt forslag, du kan jo bytte ut halvparten av væskemengden med vaniljesausen kanskje? 

Anonymkode: 85276...987

Skrevet

Takk for tips ;)

Skal sjekke ut noen av vafffeloppskriftene mine og se om jeg ikke kan snike det inn i en av dem.. Har en god eplekakeoppskrift, men tror kaken vil bli veldig flat om jeg bytter ut eggene med sausen :P

 

Skrevet

I lavkarbo bakverk :) bytt ut væsken med sausen :-) 

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Leste du HI? 

Anonymkode: b73dd...42b

dHm nå så jeg lavkarbo og bla bla...

vel, vaniljesaus er jo ikke akkurat lavkarbo, masse sukker og karbo i det vel...

Om man er så redd for kalorier så får man heller kaste vaniljesausen da :)

Kan også lage iskrem :)

  • Liker 1
Skrevet

Og sukkeret i røra kan man jo bytte ut med stevia eller noe lignende lavkarbo... og melet med glutenfritt mel...

 

Gjest Baremenneske
Skrevet

Mer sjokoladepudding?😉 Ellers er det vafler-som nevnt, muffins med vanilje, til eplekake..eller rett og slett epler...-honningstekte epler(4pers):

4 epler, 4ss honning, 2ts kanel , 3 dl vaniljekesam/ vaniljesaus. Fjerne kjernehus i eplene,skrell og del i båter.Smelt honning i en panne og strø på kanel, og stek eplene i det.Spises med vaniljekesam/ vaniljesaus ved siden av😊

Ikke alt var like lavkarbo da men...

 

Annonse
Skrevet
2 minutter siden, Wenda skrev:

Takk for tips ;)

Skal sjekke ut noen av vafffeloppskriftene mine og se om jeg ikke kan snike det inn i en av dem.. Har en god eplekakeoppskrift, men tror kaken vil bli veldig flat om jeg bytter ut eggene med sausen :P

 

Det gjør ingenting om kaken blir flat, da blir den bare saftigere... 

 

12 minutter siden, Wenda skrev:

Lagde sjokoladepudding til dessert i går, men det ble litt mye vaniljesaus til overs. 

Nå sitter jeg her med 1/2 liter saus som jeg nødig har lyst til å bare kaste.. finnes det noe annet jeg kan bruke det til? Helst noe lavkarbo da jeg ikke spiser sukker, hvetemel osv

Er det lavkarbosaus du har laget da?
Vel, du kan jo lage eplekake som i oppskriften fra Rema, bare bytt ut ingrediensene med lavkarboting :)

Skrevet (endret)

Feil

Endret av penny_
Skrevet
1 time siden, Iguana skrev:

dHm nå så jeg lavkarbo og bla bla...

vel, vaniljesaus er jo ikke akkurat lavkarbo, masse sukker og karbo i det vel...

Om man er så redd for kalorier så får man heller kaste vaniljesausen da :)

Kan også lage iskrem :)

Er ikke redd for kalorier

Det er ei heller mye sukker og karbo i lavkarbosausen som jeg lagde. 

Skrevet
1 time siden, Iguana skrev:

Og sukkeret i røra kan man jo bytte ut med stevia eller noe lignende lavkarbo... og melet med glutenfritt mel...

 

Glutenfritt mel er det ofte mer karbo i enn vanlig mel ;) 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...