Gå til innhold

Magisk kake med sjokolade?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kom over reklame for "magisk kake" som jeg tenker å prøve meg på for å få laget noe raskt og enkelt til dessert i dag, men kunne tenkt meg å hatt denne som en sjokoladekake istedet.

Noen som har erfaring med det, og hvor mye kakao en bør ha i og hvor mye mindre mel en bør ta i?

https://coop.no/extra/videoer/magisk-kake-med-3-lag-i-1-rore/

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne har jeg også hatt planer om å lage lenge. Jeg ville bare hatt i kakao til røren ser passe mørk ut, tror ikke det skal vøre nødvendig å kutte noe særlig på melet. Evt. lage den uten kakao første gangen for å se hvordan konsistens røren egentlig skal ha.

Denne oppskriften er det jeg kommer til å bruke;

http://www.godt.no/#!/artikkel/23799830/Den+magiske+kaken+som+lager+seg+selv&xtor=CS1-2-23799830[Den+magiske+kaken+som+lager+seg+selv]

Skrevet

Ifølge denne oppskriften, skal det være 40g kakaopulver og 70g Mel :) Mengden andre ingredienser er like i begge oppskriftene. 

Skrevet

Ja det kan stemme, da det er 110 g hvetemel i de andre oppskriftene som ikke inneholder kakao.

Får kaste meg rundt å teste :)

Skrevet

Ble ikke så magisk denne kaken likevel.

Ikke kutte ned på mel om en skal ha kakaopulver i, da blir det ekstrem suppe.

I tillegg så lakk bakeformen siden røren var så tynn. Var sikker på at jeg hadde tatt den kakeformen som var 100% tett, men den gang ei. Så en del lakk ut og ned på platen under. Magisk rot kan det vel kalles etter første forsøk.

Skrevet (endret)

Kanskje du bare kunne smeltet sjokolade og tatt i i tillegg? Jeg pleier å gjøre det når jeg lager muffins (bare sånn ferdig toro-mix altså), og det funker i alle fall ganske bra :jepp: Pleier ofte å ta litt ekstra smeltet smør oppi også. 

Endret av Rumle
  • Liker 1
Skrevet
4 minutter siden, Rumle skrev:

Kanskje du bare kunne smeltet sjokolade og tatt i i tillegg? Jeg pleier å gjøre det når jeg lager muffins (bare sånn ferdig toro-mix altså), og det funker i alle fall ganske bra :jepp: Pleier ofte å ta litt ekstra smeltet smør oppi også. 

Det er noe spesielt med disse magiske kakene, skjønner du. Man må følge oppskriften til punkt og prikke.

Skrevet
Akkurat nå, penny_ skrev:

Det er noe spesielt med disse magiske kakene, skjønner du. Man må følge oppskriften til punkt og prikke.

Aha - ja da skal jeg ikke uttale meg :ler: 

Skrevet

Ja jeg laget like greit en ny en siden det ble så mye tull med den første. Valgte fortsatt å ta kakaopulver i.

Jeg lager ikke denne kaken igjen, ihvertfall ikke med kakaopulver i. Den var rett og slett ikke noe god.

Prøver meg nok på en vanilje utgave også en dag, men er den like kjip så er jeg ferdig med denne kaken.

Skrevet

Jeg testet kakeformen min med vann i og mener virkelig at det ikke lakk ut noe, men likevel sprang denne kaken vilt lekk over hele kjøkkenet og i komfyren min :dry: er det mulig.. kanskje det er det som er magisk :fnise:

Anonymkode: 5b160...a6e

  • Liker 1
Skrevet

Ja det blir ett magisk griseri av hele opplegget. Ikke smakte den godt i det hele tatt heller, så denne kaken blir aldri laget eller smakt igjen.

Takker meg lykkelig for at jeg har prolyse ovn så jeg fikk både ovn og stekebrett ren igjen :) 

Skrevet

Jeg har laget den i lys utgave med sitron i, det ble veldig godt :) Tok ikke spesielt lang tid å lage selve røra, men når den er ferdigstekt skal den helst stå minst 4 timer i kjøleskapet for å få riktig konsistens. Første gang jeg laget kaken ble den ganske flat, mens andre gang ble den veldig fluffy så resultatet kan variere litt. 

Skrevet

Jeg helte den over i en hel kakeform etter å ha sarvet ned halve kjøkkenet og den ble god (brukte oppskriften i linken) men den så jo ikke så fin ut da siden det var en form det er meningen man skal snu kaken opp ned fra så måtte lirke den ut.. smakte som en slags vaniljepudding. Hvis det eksisterer en SÅ tett springform så kunne den sikkert blitt bra :P

Anonymkode: 5b160...a6e

Skrevet

Jeg forventet noe helt annet da jeg leste MAGISK kake 😂

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...