Gå til innhold

oppskrifter med Scampi?


*AM*

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Marinert scampi med tomat og vårløk (4 pers.)

20 rå scampi

3-4 ss sitronsaft

salt/pepper

1 liten chili

1 fedd hvitløk

6-8 ss olivenolje

2 tomater

2 vårløk

2-3 ss finhakket persille

Rens scampi men la halen være på. Lag et dypt snitt i ryggsiden, åpne dem og legg på fat. Finhakk chili og hvitløk. Bland 2 ss sitronsaft med salt, pepper, chili, hvitløk og 3-4 ss olje. Hell over scampi og la marineres i ca 2 timer. Skjær vårløken i tynne ringer. Flå tomatene, fjern frøene og skjær i terninger. Fordel scampi over tallerkenene og dryss over tomat, vårløk og persille. Drypp resterende sitronsaft og olivenolje over. Avkjøl og la smakene trekke inn, men la stå litt i romtemperatur før servering.

Pasta med scampisaus (4 pers.)

1 kg scampi (med skall, uten hode)

100 g purre

150 g gulrøtter

80 g sellerirot

1 fedd hvitløk

50 g smør

1 laurbærblad

1 ts korianderfrø

4 grener estragon

1 ss tomatpuré

1 ss konjakk

2 ½ dl hvitvin

4 dl fiskekraft

2 ½ dl kremfløte

3 ss olivenolje

salt/pepper

1 bunt gressløk

ønsket pasta

Rens scampi og sett kaldt. Skjær purre og gulrøtter i store biter, skjær hvitløk i skiver. Smelt smør og stek scampiskall og grønnsaker i 5 minutter. Ha i hvitløk, koriander, laurbærblad, estragon og tomatpuré, og stek til det danner seg en stekehinne på bunnen av gryten. Løs dette opp med konjakk, vin og fiskekraft. Kok videre uten lokk i 20 minutter. Ha i fløte og la koke nye 20 minutter uten lokk. Del scampi i tre og stek i varm olje i 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Sil sausen og krydre med salt og pepper. Rør det hele kraftig sammen med stavmikser og ha i scampi. Strø over hakket gressløk. Server med pasta.

Gremolatastekte scampi med risotto milanese (4 porsj.)

1 liter hønsebuljong

½ ts safran

1,5 dl varm melk

50 g smør

2 ss olivenolje

1 liten finhakket løk

50 g bacon i bittesmå terninger

300 g arborioris

50 g nyrevet parmesan

salt/pepper

2 dl hakket bladpersille

finstrimlte skall av 1 sitron

4 finhakkede hvitløksbåter

1 kg scampi med skall

50 g smør

Kok opp buljongen, sett den til side og hold den varm. Legg safranen i en bolle og rør inn den varme melken, litt av gangen. La blandingen hvile noen minutter. Brun halvparten av smøret med oljen og surr løk og bacon mykt. Tilsett ris og la det surre med noen minutter. Øs over buljongen, rør hele tiden og vent til alt er kokt inn. Rør inn safranmelken etter ca 15 minutters koketid. Rør til slutt inn osten og resten av smøret, smak til med salt og pepper.

Bland persille, sitronskall og hvitløk i en bolle. Fres scampiene 2 minutter på hver side i olje, når det er 1 minutt igjen av steketiden legger du i smøret og lar det bli brunt. Smak til med salt og pepper. Strø gremolatablandingen over og bland godt.

Fordel svampi på fire tallerkener og legg en raus skje brunet smør og gremolatablanding på hver. Anrett risottoen ved siden av og pynt med sitronbåter.

Scampi med svart pepper og stekt ris (6 porsj.)

18 scampi

20 sorte pepperkorn

1 hvitløksfedd

1 kokt gulrot

2 vårløk

100 g erter

100 g bønnespirer

2 egg

300 g kokt ris

½ ts sesamolje

½ purre

Stek først pepperkornene i tørr stekepanne på sterk varme til de begynner å ryke. Ved å frese svart pepper i helt tørr stekepanne får du fram søtsmaken i pepperen. Pepperen blir mindre sterk, men søtere. Ha pepperen i en morter og grovknus den.

Rens tigerrekene. Skjær et tynt snitt langs ryggen på rekene og fjern den mørke strengen.

Krydre rekene med pepperen og stek dem raskt i litt olje. Sett rekene til side.

Finhakk hvitløken og la den surre gyllen i olje i en stekepanne. Tilsett kokt gulrot i små terninger, finsnittet vårløk, erter og bønnespirer og la det steke i ca. 3 minutter, til alt er blankt. Visp eggene sammen og rør dem i. Stek blandingen under omrøring i noen sekunder og tilsett så risen.

Snu og vend på risen til den er godt gjennomvarm.

Smak til med soyasaus og sesamolje.

Fordel risen i en kopp eller lignende til hver porsjon, og snu dem på tallerkener.

Anrett rekene rundt. Dryss litt finsnittet vårløk over risen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...