@riel Skrevet 17. november 2004 #1 Skrevet 17. november 2004 Jeg er en skikkelig sausoman, men bernaise ol. er ikke akkurat et slankende serum. Lurer på om det er noen som har en oppskrift å dele på en saus som er både god og mager/kalorifattig?
Arkana Skrevet 17. november 2004 #2 Skrevet 17. november 2004 Ta utgangspunkt i kraft/buljong, kan gjerne være buljongterning eller ferdig fond. Kok sammen med f.eks. litt gulrot, sellerirot, hvitløk e.l. Mos alt i hurtigmikser (gjør den tykkere). Litt vin i gjør også smaken bedre. Så varmer du bare raskt opp før servering. Vil du ha litt fløte i så bruk matfløte istedet (den nye maisenna cremefine har faktisk mer fett enn vanlig matfløte). Hvit saus/karrisaus lager du magert ved å varme opp melken og så vispe inn mel blandet med litt kald melk, og la den småkoke og tykne.
Gjest Scheherazade, ei pålogget Skrevet 17. november 2004 #3 Skrevet 17. november 2004 Dette er en saus jeg bruker til kyllingfilet! Pleier å koke filetene i sausen i stekepannen. 1 hakket charlotteløk Saft og revet skall fra 1 appelsin, evnt 2 klementiner Tre spiseskjeer balsamico (cirka) En teskje honning 1 dl kraft (vann m flytende buljong) Bland alt i pannen, la det koke inn litt i cirka 5 minutter. Dersom du har kylling i, småkoker du i 8-10 minutter, snu litt på kyllingen underveis
Elze Skrevet 18. november 2004 #4 Skrevet 18. november 2004 Bruk jevning (rist sammen mel og væske) når du lager saus i stedet for å brune smør og mel. Er du lat, kan du prøve Maizena jevning, den er genial. Ellers så er jo posesauser generelt mindre fett i enn hjemmelagde av samme variant.
natasha Skrevet 19. november 2004 #5 Skrevet 19. november 2004 Toros Sjysaus har lite kalorier iallefall, men supergod er den jo ikke akkurat.
Veslejenta Skrevet 20. november 2004 #6 Skrevet 20. november 2004 Knorr eller Toro, husker ikke hvilken, har et forslag bak på hollandais-sauseposen. Der bytter man ut smør med egg og sitronsaft. Det blir veldig godt! Et forslag hvis man har litt dårlig tid en dag.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå