Gå til innhold

Allergivennlig/glutenfri/vegansk kake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal ha med en kake på jobben, og det er en som ikke tåler gluten og en som ikke tåler melk og egg der. Altså ender jeg opp med en vegansk, glutenfri kake... Har aldri bakt noe sånt før. Tips?

Anonymkode: fd578...935

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Veganmisjonen.com eller siljesreise.com

Finnes mange flere norske nettsteder og blogger som har slike kaker, men dersom du orker å oversette en engelsk oppskrift så er det nok enda flere alternativer :) 

Er det forresten kjøleskap på jobben som man kan oppbevare kaken i? 

Skrevet

Stikkord: bær, nøtter, kokosmelk 

Anonymkode: 90f55...428

Skrevet

Og dadler

Anonymkode: 90f55...428

Skrevet

Blir veldig glad for tips om en oppskrift som noen har testet! :) Har ikke blitt så fornøyd med oppskriftene fra Veganmisjonen. Har likt Vegetarbloggen, men der var det lite glutenfritt.

Anonymkode: fd578...935

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Jeg skal ha med en kake på jobben, og det er en som ikke tåler gluten og en som ikke tåler melk og egg der. Altså ender jeg opp med en vegansk, glutenfri kake... Har aldri bakt noe sånt før. Tips?

Anonymkode: fd578...935

Dette er ikke en kake, det er muffins, men de er veldig gode og de inneholder verken melk eller egg og ingen vil under noen omstendighet gjette på at de ikke gjør det (du kan bytte ut kokosolje med vegetabilsk olje og ananas med blåbær eller bringebær om du vil). Om du kjøper en pakke standard glutenfritt mel og erstatter hvetemelet med det så skulle alt være ok. (Glutenfritt mel er hvetemel minus gluten..)

http://www.veggieinspiredjourney.com/pineapple-coconut-muffins/

 

Sånn som tips: glutenfritt mel baker som vanlig mel i muffins og kaker (gluten har ingen effekt på bakst som ikke eltes eller hever). Og i kaker der "smør" er en ingrediens kan det erstattes med vegetabilsk olje uten at det gjør mye fra eller til. Og om du har en kakeoppskrift som inneholder "melk" så er det ett fett om du bruker mandelmelk, rismelk, soyamelk eller kokosmelk heller enn kumelk. Så om du har en oppskrift uten egg så er melk og gluten lett å kvitte seg med. 

Anonymkode: 9568a...f36

Skrevet

Søk deg opp på raw kake, så får du mye rart uten både meieriprodukter og gluten.

Anonymkode: f1051...230

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Søk deg opp på raw kake, så får du mye rart uten både meieriprodukter og gluten.

Anonymkode: f1051...230

Dette tenkte jeg også på, men blir det ikke vanskelig for ts å frakte samt å oppbevare kaken på jobb? Dersom ts ikke har mulighet for parkering og må sykle til jobb, eller har mangel på kjøleskapsplass så kan en kake som krever å bli opp oppholdt kjølig være problematisk. 

 

Anonymkode: 2b638...6ef

Skrevet
30 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dette tenkte jeg også på, men blir det ikke vanskelig for ts å frakte samt å oppbevare kaken på jobb? Dersom ts ikke har mulighet for parkering og må sykle til jobb, eller har mangel på kjøleskapsplass så kan en kake som krever å bli opp oppholdt kjølig være problematisk. 

 

Anonymkode: 2b638...6ef

Det er kjøleskap på jobb, så det går bra. Jeg skal greie å frakte den, men det må ikke være en iskake som smelter liksom. Men raw kaker er jo innmari vanskelig.. Hadde bare tenkt til å bake en eplepai liksom.. Finnes det ikke noen enkle og "vanlige" oppskrifter der man kan bytte ut med glutenfritt mel eller noe sånt? Hvor kjøper jeg glutenfritt mel forresten?

Anonymkode: fd578...935

Skrevet

Hva med smuldrepai?

Anonymkode: 90f55...428

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Hva med smuldrepai?

Anonymkode: 90f55...428

Jeg har ikke laget det før, men det er kanskje enkelt å lage?

Anonymkode: fd578...935

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er kjøleskap på jobb, så det går bra. Jeg skal greie å frakte den, men det må ikke være en iskake som smelter liksom. Men raw kaker er jo innmari vanskelig.. Hadde bare tenkt til å bake en eplepai liksom.. Finnes det ikke noen enkle og "vanlige" oppskrifter der man kan bytte ut med glutenfritt mel eller noe sånt? Hvor kjøper jeg glutenfritt mel forresten?

Anonymkode: fd578...935

Du kjøper glutenfritt mel i "helsekost" avdelingen av butikken. Ofte har du også utvalg av plantemelk på samme sted for at det skal være lettere å finne fram til allergitilbudene. Så lenge dette en en ganske grei matbutikk (a la coop mega) med godt utvalg så skal det være flust å velge mellom. 

Anonymkode: 2b638...6ef

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har ikke laget det før, men det er kanskje enkelt å lage?

Anonymkode: fd578...935

Er ikke ab, men smuldrepai er veldig enkelt. Du kan enten ha paibunn eller ikke, veldig godt å lage med epler. Selve smuldredeigen består av hvitt og brunt sukker, kanel, mel (glutenfritt), smør (du må finne margarin uten melk). Synes pumpkin spice krydder også er veldig godt :) 
1. Legg paideig i bunnen av formen om du ønsker
2. Eventuelt sautere epler eller bær med litt smør, sukker og krydder 
3. Epler i form og lag smuldredeig som du smuldrer oppå
4. Ha i ovn 

Er nok kanskje best med varm resultat, men det er ikke sjeldent at jeg har spist smuldrepai rett ut fra kjøleskapet :) 

Anonymkode: 2b638...6ef

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...