AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #1 Skrevet 10. september 2016 Noen som har erfaring med vakuumeringsmaskin? Dere som har; blir den brukt? Og blir det like bra/tett som det som er fabrikkvakuumert? Tenkte å kjøpe meg en sånn maskin mtp å ta bedre vare på matrester, spekepølse, frysevarer mm. Anonymkode: c510d...75e
AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #2 Skrevet 10. september 2016 Det heter ikke det Anonymkode: b369d...c20
AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #3 Skrevet 10. september 2016 Neivel???? https://www.expert.no/kjokken-og-matlaging/tilbehor-til-kjokkenapparater/tilbehor-til-sous-videvakuumpakking/obh-vakuumeringsmaskin/p-212832/?utm_source=prisguide&utm_medium=cpc&utm_campaign=product Anonymkode: c510d...75e
AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #4 Skrevet 10. september 2016 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det heter ikke det Anonymkode: b369d...c20 Neivel??? https://www.expert.no/kjokken-og-matlaging/tilbehor-til-kjokkenapparater/tilbehor-til-sous-videvakuumpakking/obh-vakuumeringsmaskin/p-212832/?utm_source=prisguide&utm_medium=cpc&utm_campaign=product Anonymkode: c510d...75e 1
AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #5 Skrevet 10. september 2016 Du kannlike gjerne fryse i bokser eller plastposer. Den er fin dersom du skal ha matvarer med deg på fly eller på andre måter der vakumpakking er påkrevd. Til å ta vare på rester osv. Slik du skriver så ser jeg ikke behovet og heller ikke at du kommer til å bruke den når nyhetens interesse har lagt seg. Anonymkode: fa00f...6c2
AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #6 Skrevet 10. september 2016 Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev: Du kannlike gjerne fryse i bokser eller plastposer. Den er fin dersom du skal ha matvarer med deg på fly eller på andre måter der vakumpakking er påkrevd. Til å ta vare på rester osv. Slik du skriver så ser jeg ikke behovet og heller ikke at du kommer til å bruke den når nyhetens interesse har lagt seg. Anonymkode: fa00f...6c2 Og du snakker av egen erfaring eller? Er først og fremst ute etter meningene til noen som har maskinen selv. Anonymkode: c510d...75e 1
Zzyzx Skrevet 10. september 2016 #7 Skrevet 10. september 2016 Jeg har, og jeg bruker den ganske mye. Du kan antageligvis ikke bruke en sånn til flytende mat (selv om de påstår det), da må du ha kammervakuum, og det er kostbare og plasskrevende greier. Om det blir tomt for luft og tett? Jepp. Passer litt på hvordan maten ligger i posene sånn at mest mulig luft blir dratt ut. Jeg vakuumerer det meste som skal i fryseren, f.eks. hvis jeg har kjøpt mye ost eller kjøtt. Kjøper poser på rull sånn at jeg kan bestemme størrelsen selv. Jeg kjøpte den primært til matlaging sous vide, men den brukes mye mer enn det. 1
AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #8 Skrevet 10. september 2016 1 minutt siden, Zzyzx skrev: Jeg har, og jeg bruker den ganske mye. Du kan antageligvis ikke bruke en sånn til flytende mat (selv om de påstår det), da må du ha kammervakuum, og det er kostbare og plasskrevende greier. Om det blir tomt for luft og tett? Jepp. Passer litt på hvordan maten ligger i posene sånn at mest mulig luft blir dratt ut. Jeg vakuumerer det meste som skal i fryseren, f.eks. hvis jeg har kjøpt mye ost eller kjøtt. Kjøper poser på rull sånn at jeg kan bestemme størrelsen selv. Jeg kjøpte den primært til matlaging sous vide, men den brukes mye mer enn det. Takk for svar! Tror du at f.eks spekepølser (kjøpte flere på messe i dag) kan deles i biter og vakuumeres og dermed ha like lang og god holdbarhet som om den er uåpnet? Anonymkode: c510d...75e
Zzyzx Skrevet 10. september 2016 #9 Skrevet 10. september 2016 Spørs litt på hva slags spekepølse. Hvis det er standard norsk så har den bare godt av å henge og tørke i noen måneder i en skinkepose eller lignende. Ut over det så vet jeg ikke helt, her går spekemat så fort at jeg aldri har fått sjanse til å teste.
AnonymBruker Skrevet 11. september 2016 #10 Skrevet 11. september 2016 20 timer siden, AnonymBruker skrev: Noen som har erfaring med vakuumeringsmaskin? Dere som har; blir den brukt? Og blir det like bra/tett som det som er fabrikkvakuumert? Tenkte å kjøpe meg en sånn maskin mtp å ta bedre vare på matrester, spekepølse, frysevarer mm. Anonymkode: c510d...75e Anbefales. Mat holder seg bedre. Vi fleste pakker ikke godt nok mat inn, før den går i fryseren. Med vakuum tar du vekk luften. Dermed beholdes kvaliteten på maten bedre. Anonymkode: abb66...f8c 2
Frk Midnattsol Skrevet 18. september 2016 #11 Skrevet 18. september 2016 Jeg sverger virkelig til å vakuumere mat, og da spesielt fisk og kylling. Dette er matvarer som fort får "frostskader" hvis de fryses i vanlige poser, mens dette er et "ikke-tema" hvis du vakuumerer det. Jeg kjøper inn kyllingfileèr når det er tilbud ellers slikt, og pakker de flatt i pose. Da kan jeg ta ut så mange jeg trenger, og vakuumere posen med resten igjen. Samme med fisk, stykker eller fileèr. Hvis jeg f, eks har handlet inn store pakker med kjøttpålegg i Sverige, så deler jeg det opp, og vakuumerer det i passelige poser. Holder seg fint kjempelenge. Mat som er pakket slikt, har en holdbarhet 4-5 ganger lengre enn frysing i vanlige poser. Samme med hjemmelaget lammerull, som man kanskje ofte vil ha utover året. Bruker også å lage hjemmelagede pølser, og da pakker jeg de i vakuum. Pleier da å koke de i posen, før jeg eventuelt griller de. Unngår at de sprekker da :-) Dette er bare noe eksempler på hvordan min vakuum maskin gjør livet lettere for meg, og må si at jeg bruker den veldig mye :-) Lager også mat med sous vide, og da er vakuum maskinen en nødvendighet, men det er en annen sak :-) 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå