Twigi Skrevet 14. november 2004 #1 Skrevet 14. november 2004 Jeg planlegger en adventsfest i begynnelsen av desember - et hyggelig, uformelt treff hvor jeg inviterer venner og deres barn (mange relativt store). For at dette skal bli gjennomførbart, må jeg servere noe som ikke er for omfattende og vanskelig å lage. (Skal tross alt ha rent og ryddig hus med endel adventspynt og begynnende julestemning, mat på toppen av det hele kan bli stress ) Hva ville du likt å få servert på en slik adventsfest? Hva ville ungene dine likt?
Twigi Skrevet 14. november 2004 Forfatter #3 Skrevet 14. november 2004 Gløgg' date=' pepperkaker og klementiner [/quote'] mmmm, kjempekos det. Men jeg glemte å si at endel folk kommer langveis fra, så jeg må servere "skikkelig mat" - hvis ikke går folk i bakken (og ungene i taket) hvis det bare blir kaker og drikke
Gjest Anonymous Skrevet 15. november 2004 #4 Skrevet 15. november 2004 Jeg ville like å få pinnekjøtt - og jeg tror jeg ville like å lage det også da det er relativt greit å lage en stor porsjon. Jeg har ingen tradisjon som "forbyr" denne maten så tidlig. Dersom du også slenger oppi pølsesnabber som hører med pinnekjøtt så har de som kanskje ikke liker pinnekjøtt noe å spise også. En kjempeporsjon med kålrabistappe er vel heller ikke vanskelig å trylle frem. Jeg synes poseversjonen er helt fin til denne retten.
Bokalven Skrevet 15. november 2004 #5 Skrevet 15. november 2004 Gløgg! Og gjerne klementiner og appelsiner.
@riel Skrevet 15. november 2004 #6 Skrevet 15. november 2004 skal du ha en hit som er enkel og lage så serverer du spekemat med eggerøre, flatbrød, rømme melon og potetsalat. I tillegg noe salat. Her er det noe for enhvær smak+ at det er julete. så har du jo såklart pepperkaker og gløgg i tillegg. Lykke til med adventsfesten
Gjest Espera Skrevet 15. november 2004 #7 Skrevet 15. november 2004 Jeg har servert ordentlig hjemmelagd lapskaus jeg ved en sånn anledning, stor suksess det! La litt ekstra i det og brukte mørbradbiff (kjøpt i Sverige), ellers poteter, gulrøttet, kålrot og løk som vanlig. Serverte det sammen med flatbrød og rømme blandet med hakket timian. Farris el lett-øl som drikke, saft til ungene... Gløgg, pepperkaker, en saftig krydderkake el gulrotkake, og masse clementiner stod framme hele tiden....
Arwen Skrevet 15. november 2004 #8 Skrevet 15. november 2004 Jeg har servert ordentlig hjemmelagd lapskaus jeg ved en sånn anledning, stor suksess det! La litt ekstra i det og brukte mørbradbiff (kjøpt i Sverige), ellers poteter, gulrøttet, kålrot og løk som vanlig. Serverte det sammen med flatbrød og rømme blandet med hakket timian. Farris el lett-øl som drikke, saft til ungene... Gløgg, pepperkaker, en saftig krydderkake el gulrotkake, og masse clementiner stod framme hele tiden.... Det synes jeg hørtes godt ut.
Amarone Skrevet 15. november 2004 #9 Skrevet 15. november 2004 Jeg hadde blitt skikkelig skuffet om jeg fikk pinnekjøtt (eller annen julemiddag-mat)! Ikke fordi jeg ikke liker det, men fordi jeg og sikkert mange andre helst vil spare det til julaften. Men spekemat som @riel sa, kanskje også med lammerull eller sylte i tillegg til spekemat, hadde jeg blitt glad for! Ellers så er jo grøt en klassiker. Også naturligvis klementiner, nøtter og pepperkaker...
Gjest Anonymous Skrevet 15. november 2004 #10 Skrevet 15. november 2004 Gulasj-suppe har flere ganger blitt godt mottat av mine venner og familiemedlemmer... Hadde det som nattmat på nyttårsaften i fjor, veldig deilig med en litt kraftig suppe når man kommer inn fra kulda... Enig i at man godt kan ha noe annet enn pinnekjøtt etc.. man vil jo helst ikke være "lei" julemat før julaften...
sirka Skrevet 15. november 2004 #11 Skrevet 15. november 2004 Gulasj-suppe har flere ganger blitt godt mottat av mine venner og familiemedlemmer... Hadde det som nattmat på nyttårsaften i fjor' date=' veldig deilig med en litt kraftig suppe når man kommer inn fra kulda... Enig i at man godt kan ha noe annet enn pinnekjøtt etc.. man vil jo helst ikke være "lei" julemat før julaften...[/quote'] Enig! En deilig, kraftig gulasj-suppe hadde jeg likt å få servert.
nessi Skrevet 15. november 2004 #12 Skrevet 15. november 2004 Vi skal ha ost og kjeks på vår adventsfest i år. De fleste spiser mye tungmat i advent/juletiden, så alle har uttrykt at de gleder seg til lett mat. Vi skal selvfølgelig ha gløgg, pepperkaker, mandariner og litt annen julegodis også.
Gjest Anonymous Skrevet 16. november 2004 #13 Skrevet 16. november 2004 Jeg hadde blitt skikkelig skuffet om jeg fikk pinnekjøtt (eller annen julemiddag-mat)! Ikke fordi jeg ikke liker det' date=' men fordi jeg og sikkert mange andre helst vil spare det til julaften.[/quote'] Skjønner det. For meg hadde det altså ikke gjort noe men folk er forskjellige. En annen rett som jeg liker veldig godt (*) er Bacalao av klippfisk (med masse tomater, paprika, løk, cayenne pepper etc). Dette er også en rett det er lett å lage mye av. En skal imidlertid passe på å velge god klippfisk som er "garantert" benfri. (*) i tillegg til alt det andre som er forslått her
Annie Skrevet 16. november 2004 #14 Skrevet 16. november 2004 Jeg ville laget en stor gryte med ertesuppe. Og hatt varme rundstykker til. Da kan de barna som evt ikke liker "noenting" spise rundstykker, pluss at det er kjempegodt ved siden av suppa. Den kan jo lages god tid i forveien og fryses ned også.
Annie Skrevet 16. november 2004 #15 Skrevet 16. november 2004 Jeg ville laget en stor gryte med ertesuppe. Og hatt varme rundstykker til. Da kan de barna som evt ikke liker "noenting" spise rundstykker, pluss at det er kjempegodt ved siden av suppa. Den kan jo lages god tid i forveien og fryses ned også.
Twigi Skrevet 16. november 2004 Forfatter #16 Skrevet 16. november 2004 Tusen takk for mange gode ideer! Godt å høre at det ikke er nødvendig med "julemat" - for jeg vil gjerne ha noe som er litt lettvint. Suppe og rundstykker høres veldig godt ut! Gleder meg til advent!
Bokalven Skrevet 16. november 2004 #17 Skrevet 16. november 2004 Da kan de barna som evt ikke liker "noenting" spise rundstykker' date='[/quote'] Evt. de voksne som heller ikke spiser ertesuppe.
LilleBille Skrevet 16. november 2004 #18 Skrevet 16. november 2004 Julespagetti...Røde - hvite og grønne "makaroni" - formet som nisser - stjerner og juletrær... - med kjøttsaus til - veldig enkelt - og "alle" liker det. Pleier selv ofte å servere det en av romjulsdagene .. når alle er skikkelig lei all julematen.. alltid vellykket det.
Gjest gjest1 Skrevet 16. november 2004 #19 Skrevet 16. november 2004 Jeg hadde også likt å få en kraftig suppe eller gryterett, gløgg og pepperkaker kan du ha til dessert. Jeg har gode oppskrifter på bl.a bacalao, og en nydelig lammegryte med bønner og tomater.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå