Lillek Skrevet 30. august 2016 #1 Skrevet 30. august 2016 Hei! Jeg lurte på om B12 kun er noe man trenger å tenke på hvis man er ordentlig veganer? Jeg spiser stort sett plantebasert, bortsett fra litt egg, ost og fisk et par ganger i uken. Burde jeg ta B12 tilskudd?
AnonymBruker Skrevet 30. august 2016 #2 Skrevet 30. august 2016 Det er vel noe umulig å si. Noen kropper er ikke like flinke med b12 og vil derfor trenge tilskudd selv om de spiser mye kjøtt. Andre klarer seg på mindre. Dersom du er bekymret, så kan du alltids måle verdier hos legen. Men om du ellers er opplagt og frisk, så hadde jeg ikke tenkt så mye på det. Anonymkode: e5ad4...053
AnonymBruker Skrevet 30. august 2016 #3 Skrevet 30. august 2016 2 minutter siden, Lillek skrev: Hei! Jeg lurte på om B12 kun er noe man trenger å tenke på hvis man er ordentlig veganer? Jeg spiser stort sett plantebasert, bortsett fra litt egg, ost og fisk et par ganger i uken. Burde jeg ta B12 tilskudd? Vitamin og mineralmangel er noe man skal være obs på både når man er veganer, gluten- og eller melke"utkutter". Fordi menneskekroppen er skrudd sammen slik at den må ha sin tilførsel av næringstoffer for ikke å utvikle ,angelsykdommer. Derfor er det ikke særlig smart å kutte ut store og viktige næringskilder på egenhånd og uten å sette seg inn i og å lage kostholdsoppsett der man erstatter utkuttede næringskilder fra matvarer. I fremtiden vil vi få mange med senskader, uopprettlige, på grunn av at mange i dag har kastet seg på motebølgen med å kutte ut melk, gluten og andre viktige næringskilder. Du bør diskutere med legen din hva du skal gjøre for å unngå både vit. B12 mangel og andre mangeltilstander. Anonymkode: 71e86...130 1
AnonymBruker Skrevet 30. august 2016 #4 Skrevet 30. august 2016 Det var veldig dramatisk. Jeg tror heller vi kommer til å se mageproblemer som resultat av dårlige kosthold, heller enn kosthold der man ikke spiser visse matvarer. For eks mye sukker, for mye kjøtt, mye dårlig fett diverse merkelige ingredienser som er tilsatt diverse matvarer. Kanskje vi allerede ser effekten av denne type kosthold nå, og det er derfor flere går glutenfritt. For å ikke snakke om at måten vi produserer maten vår på er annerledes nå enn før. Det er for eks mer mykotoksiner i brød nå enn tidligere grunnet klimaendringer. Anonymkode: e5ad4...053
AnonymBruker Skrevet 30. august 2016 #5 Skrevet 30. august 2016 49 minutter siden, AnonymBruker skrev: Vitamin og mineralmangel er noe man skal være obs på både når man er veganer, gluten- og eller melke"utkutter". Fordi menneskekroppen er skrudd sammen slik at den må ha sin tilførsel av næringstoffer for ikke å utvikle ,angelsykdommer. Derfor er det ikke særlig smart å kutte ut store og viktige næringskilder på egenhånd og uten å sette seg inn i og å lage kostholdsoppsett der man erstatter utkuttede næringskilder fra matvarer. I fremtiden vil vi få mange med senskader, uopprettlige, på grunn av at mange i dag har kastet seg på motebølgen med å kutte ut melk, gluten og andre viktige næringskilder. Du bør diskutere med legen din hva du skal gjøre for å unngå både vit. B12 mangel og andre mangeltilstander. Anonymkode: 71e86...130 Når ble gluten en viktig næringskilde? Melk klarer man seg også helt fint uten, så lenge man spiser nok andre animalske råvarer som kjøtt, fisk og egg. Anonymkode: ec47b...da0 1
Gjest 1anonym2 Skrevet 30. august 2016 #6 Skrevet 30. august 2016 Det må du nesten til legen å sjekke! Jeg spiser helt normalt, dvs. kjøtt, fisk, brød, osv, det eneste jeg ikke kan ha i meg er melk. Men jeg må ba B12 sprøyte hver 3. mnd.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå