AnonymBruker Skrevet 24. august 2016 #1 Skrevet 24. august 2016 Jeg bakte for første gang speltbrød, og brukte for føste gang en römertopf til å steke brød i. Er det noen som har erfaring på dette, jeg har to spørsmål: 1 Deigen er veldig våt, etter den har stått natten over og skal brettes, skal den da mettes med mel som en annen bolle deig liksom, som da ikke er klissete lengre? Jeg mettet endel, men ikke 100%, så den var litt klissete da jeg tok den i römertopfen, men drysset litt mel på deigen, og godt i bunnen. 2 Tipset var å ta mel i bunnen av römertopfen, så brødet ikke skulle brenne seg fast. Det brant seg ikke fast, men likevel helt fast, så jeg måtte lirke brødet ut, og fikk ikke bunnen med meg, den sitter bom fast i römertopfen. Hva gjorde jeg feil? Noen som har noen tips? Anonymkode: 1407e...5cb
Sulosi Skrevet 24. august 2016 #2 Skrevet 24. august 2016 Speltdeigen skal nok ikke mettes. Oppskriften min er ganske så våt og klissete. Er du sikker på at den oppskriften du har egner seg I en slik leirgryte?
AnonymBruker Skrevet 24. august 2016 #3 Skrevet 24. august 2016 2 minutter siden, Sulosi skrev: Speltdeigen skal nok ikke mettes. Oppskriften min er ganske så våt og klissete. Er du sikker på at den oppskriften du har egner seg I en slik leirgryte? Jeg brukte denne oppskriften, og det var da anbefalt å bake i en romertopf. Jeg fant flere speltbrød opprskifter som skulle bakes i en romertopf. Så jeg trodde det var bra. http://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/du-baker-ikke-bedre-brod-enn-dette/752716/ Anonymkode: 1407e...5cb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå