BlendaSensitive Skrevet 22. august 2016 #1 Skrevet 22. august 2016 Hvordan får man til å lage sånn "tørr" ris, eller hvordan forklare, som serveres på restauranter? Spesielt midtøsten og indiske restauranter. Hvilken fremgangsmåte? Ristype?? Her blir den alltid nesten grøt... Bruker basmati og jasminris fra vanlig butikk, om det har noe å si.
udir Skrevet 22. august 2016 #2 Skrevet 22. august 2016 Riskoker. Godt skylt jasminris. 1,5 gang med vann. 1
AnonymBruker Skrevet 22. august 2016 #3 Skrevet 22. august 2016 Basmatiris brukes mest i india og midtøsten. Hvis risen blir grøt har du kokt for lenge i for mye vann. En løsning er riskoker som resturantene bruker, men jeg synes i grunnen det ikke er nødvendig. Selv liker jeg å skylle risen godt og så fylle kaldt vann til det står ca 2 cm over risen. Kok opp og la koke til vannet er borte fra overflaten. Legg på lokk og slå av platen og la risen står i 10-15 min. Jeg bruker denne metoden og den er nesten alltid vellykket. Anonymkode: da723...efb 1
BlendaSensitive Skrevet 22. august 2016 Forfatter #4 Skrevet 22. august 2016 Basmatiris skal kjøpes inn! Mistenkte det skal skylling til ja, bruker bare følge anbefalingen på pakka. Vurderer riskoker ja, @udir Skal forsøke med mindre vann og la stå, AB ...efb.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå