AnonymBruker Skrevet 20. august 2016 #1 Skrevet 20. august 2016 Damet blåskjell slev i kveld for første gang (og de ble nydelige!!). Lurte bare på om jeg kan bruke selve skjellene(/skallene) ttil å koke kraft på nå etter herremåltidet? Anonymkode: 44c25...250
stan Skrevet 21. august 2016 #2 Skrevet 21. august 2016 Klart du kan. Ihvertfall om skjellene var rene. Vi skyller de grundig i sjøvann, så er de klare. Det går an å ha strandsnegler i vannet. Sneglene er gode på smak, men litt kronglete å spise.
AnonymBruker Skrevet 21. august 2016 #3 Skrevet 21. august 2016 Hvorfor startet du en ny tråd? Anonymkode: 7077c...0f7
AnonymBruker Skrevet 21. august 2016 #4 Skrevet 21. august 2016 3 timer siden, stan skrev: Klart du kan. Ihvertfall om skjellene var rene. Vi skyller de grundig i sjøvann, så er de klare. Det går an å ha strandsnegler i vannet. Sneglene er gode på smak, men litt kronglete å spise. Det er da ikke smak i selve skjellene (bare i innmaten)? Det kan kokes kraft på skall av reker, kreps og hummer, men skallene deres er av en helt annen type. Anonymkode: 7305c...3a9
stan Skrevet 21. august 2016 #5 Skrevet 21. august 2016 Hvitvin, øl, konjakk, chili, hvitløk og Szechuan pepper er bare noe av det som kan smake godt å ha i vannet når man damper blåskjell.
AnonymBruker Skrevet 21. august 2016 #6 Skrevet 21. august 2016 14 minutter siden, stan skrev: Hvitvin, øl, konjakk, chili, hvitløk og Szechuan pepper er bare noe av det som kan smake godt å ha i vannet når man damper blåskjell. Det har du helt rett i, men det er jo ikke det TS spør om. Anonymkode: 7305c...3a9
stan Skrevet 21. august 2016 #7 Skrevet 21. august 2016 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det har du helt rett i, men det er jo ikke det TS spør om. Anonymkode: 7305c...3a9 Men hvis du har det i, har du et greit utgangspunkt for å bruke kraften videre. Gjerne som en suppe med grønnsaker i ,eller fisk.
AnonymBruker Skrevet 21. august 2016 #8 Skrevet 21. august 2016 Et øyeblikk siden, stan skrev: Men hvis du har det i, har du et greit utgangspunkt for å bruke kraften videre. Gjerne som en suppe med grønnsaker i ,eller fisk. Men TS lurer på om det er mulig å koke kraft på de tomme skjellene når resten av måltidet er spist opp. Det er det ikke - de tomme skjellene smaker ingenting. Så da blir det i så fall hvitvin, hvitløk og chili-kraft med litt ekstra høyt kalkinnhold, og ikke blåskjellkraft. Anonymkode: 7305c...3a9
AnonymBruker Skrevet 21. august 2016 #9 Skrevet 21. august 2016 Lagd kraft samtidig som du damper blåskjell i hvitvin/eplejuice/øl og forskjellige urter. Skjellene uten innmat smaker ingenting. Anonymkode: 6261d...01b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå