Gå til innhold

matlaging i forveien


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei. Begynner snart på jobb igjen etter ferie, og da jeg er på slankern så trenger jeg inspirasjon til matlaging/lunsj

Hva kan man lage av sunn mat, som man kan lage på søndag og ha i fryseren og ta ut kvelden før? F.eks. kan man lage en salat og fryse den?

Anonymkode: af37e...c0c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fryse salat?

 

Du kan jo b.la lage lunsjmuffins, om du tar de ut om morgenen så er de tint til lunsjtider 

AnonymBruker
Skrevet
16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hei. Begynner snart på jobb igjen etter ferie, og da jeg er på slankern så trenger jeg inspirasjon til matlaging/lunsj

Hva kan man lage av sunn mat, som man kan lage på søndag og ha i fryseren og ta ut kvelden før? F.eks. kan man lage en salat og fryse den?

Anonymkode: af37e...c0c

Det er kjempemye sunn mat man kan lage og fryse (eller oppbevare i kjøleskapet en 3-4 dager).

Om du er ok på engelsk og googler "healthy mealprep" (YouTube og Instagram vil jeg anbefale først) så får du opp inspirasjon i bøtter og spann. Så det er mitt tips.

 

Når det gjelder salat så er ikke det min favoritt når den er tint. Så jeg ville nok heller laget feks 4-7 stk søndagen. Så spiser du en, og tar en til lunsj og en til middag ut onsdagen. Men om du lager feks salat med quinoa, bakte rotgrønnsaker, søtpotet og mais så fryser den helt supert. Det er kun type fersk salatblad, tomat og agurk som ikke (definitivt ikke!) tiner ok. 

Ellers er absolutt alt av supper (minestrone, tomatsuppe, gresskarsuppe, kyllingsuppe, potetsuppe, tom ka gai etc) gryteretter (lasagne, curry) og pastasauser helt supert etter en tur i fryseren. Pasta tiner litt mushy, men ikke alle har noe imot konsistensen, så dersom mushy pasta ikke plager deg kan du prekoke og fryse pasta med saus.

Anonymkode: 9f24f...38e

AnonymBruker
Skrevet
Den 7/31/2016 at 21.51, AnonymBruker skrev:

Det er kjempemye sunn mat man kan lage og fryse (eller oppbevare i kjøleskapet en 3-4 dager).

Om du er ok på engelsk og googler "healthy mealprep" (YouTube og Instagram vil jeg anbefale først) så får du opp inspirasjon i bøtter og spann. Så det er mitt tips.

 

Når det gjelder salat så er ikke det min favoritt når den er tint. Så jeg ville nok heller laget feks 4-7 stk søndagen. Så spiser du en, og tar en til lunsj og en til middag ut onsdagen. Men om du lager feks salat med quinoa, bakte rotgrønnsaker, søtpotet og mais så fryser den helt supert. Det er kun type fersk salatblad, tomat og agurk som ikke (definitivt ikke!) tiner ok. 

Ellers er absolutt alt av supper (minestrone, tomatsuppe, gresskarsuppe, kyllingsuppe, potetsuppe, tom ka gai etc) gryteretter (lasagne, curry) og pastasauser helt supert etter en tur i fryseren. Pasta tiner litt mushy, men ikke alle har noe imot konsistensen, så dersom mushy pasta ikke plager deg kan du prekoke og fryse pasta med saus.

Anonymkode: 9f24f...38e

Ok , tusen takk for fint svar. Da blir det matlagingsøndager fremover :D 

Anonymkode: af37e...c0c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...