Gå til innhold

Erstatning for soyaolje?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har en oppskrift på en middagsrett jeg liker godt, chop suey, men i den er det soyaolje. Jeg har blitt allergisk mot soya, finnes det noen erstatninger?

Anonymkode: 189ec...8a3

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

En hvilken som helst annen matolje som ikke er laget av soya. Solsikkeolje, olivenolje, rapsolje, druekjerneolje, maisolje, kokosolje etc. Hvilken du skal velge avhenger av hvordan du skal bruke oljen. Les deg gjerne opp om hvilke egenskaper de forskjellige har, og hvor godt de tåler varme. Det finnes hundrevis av artikler og oversikter over hva som passer til hva, for eksempel her.

(Mange kaller rapsolje en nøytral olje, altså uten smak. Selv synes jeg den har veldig lett for å smake vondt, også de dyre kvalitetsoljene.)

Anonymkode: ee2c1...cc0

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
15 minutter siden, AnonymBruker skrev:

En hvilken som helst annen matolje som ikke er laget av soya. Solsikkeolje, olivenolje, rapsolje, druekjerneolje, maisolje, kokosolje etc. Hvilken du skal velge avhenger av hvordan du skal bruke oljen. Les deg gjerne opp om hvilke egenskaper de forskjellige har, og hvor godt de tåler varme. Det finnes hundrevis av artikler og oversikter over hva som passer til hva, for eksempel her.

(Mange kaller rapsolje en nøytral olje, altså uten smak. Selv synes jeg den har veldig lett for å smake vondt, også de dyre kvalitetsoljene.)

Anonymkode: ee2c1...cc0

Nei, poenget er ikke at det skal være olje i matretten, men at det skal tilføre smak. Soyaolje er jo ofte svært salt, f.eks. 

Jeg har olje i i tillegg, soljaoljen blir mer som et krydder.

Anonymkode: 189ec...8a3

AnonymBruker
Skrevet

Sikker på at det ikke er soyasaus du mener. Som kikkoman? Det er salt med smak. Eneste jeg kan komme på som erstatning er buljong. Men det blir langt fra det samme.

Anonymkode: c05a5...c73

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Sikker på at det ikke er soyasaus du mener. Som kikkoman? Det er salt med smak. Eneste jeg kan komme på som erstatning er buljong. Men det blir langt fra det samme.

Anonymkode: c05a5...c73

Eh, ja, sorry... ammetåke ;) Soyasaus.

 

Anonymkode: 189ec...8a3

AnonymBruker
Skrevet
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nei, poenget er ikke at det skal være olje i matretten, men at det skal tilføre smak. Soyaolje er jo ofte svært salt, f.eks. 

Jeg har olje i i tillegg, soljaoljen blir mer som et krydder.

Anonymkode: 189ec...8a3

Som den andre AB'en sa: Du mener tydeligvis soyasaus, ikke soyaolje. Buljong eller fiskesaus kan være et alternativ, men smaken er jo ikke den samme. 

Anonymkode: ee2c1...cc0

Skrevet

Dersom du skal lage asiatisk mat og trenger soyaolje som smakstilsetning så ville jeg ha brukt sesamolje 

AnonymBruker
Skrevet
Et øyeblikk siden, Fredsmegleren skrev:

Dersom du skal lage asiatisk mat og trenger soyaolje som smakstilsetning så ville jeg ha brukt sesamolje 

Smaker det litt likt? 

Anonymkode: 189ec...8a3

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Eh, ja, sorry... ammetåke ;) Soyasaus.

 

Anonymkode: 189ec...8a3

Sånt skjer. :) Mannen min brukte feil en gang, det er verre enn å skrive feil.  :fnise:

Anonymkode: ee2c1...cc0

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Smaker det litt likt? 

Anonymkode: 189ec...8a3

Det smaker asiatisk om jeg kan si det, men ikke salt som soysaus (usikker på om soyaolje er salt)

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, Fredsmegleren skrev:

Dersom du skal lage asiatisk mat og trenger soyaolje som smakstilsetning så ville jeg ha brukt sesamolje 

Soyaolje smaker ingen verdens ting, det er en helt nøytral stekeolje. Og sesamolje smaker helt annerledes enn soyasaus, som TS egentlig mente. 

Anonymkode: ee2c1...cc0

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Soyaolje smaker ingen verdens ting, det er en helt nøytral stekeolje. Og sesamolje smaker helt annerledes enn soyasaus, som TS egentlig mente. 

Anonymkode: ee2c1...cc0

Ser ingenting galt med å bruke sesamolje i asiatisk mat dersom man ikke har eller ikke kan bruke soyasaus. Det smaker noe annerledes, men setter et asiatisk preg på maten. Dersom man velger å bruke sesamolje burde man bruke små mengder og prøve seg fram og eventuelt tilsette litt ekstra salt. 

AnonymBruker
Skrevet
19 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Sånt skjer. :) Mannen min brukte feil en gang, det er verre enn å skrive feil.  :fnise:

Anonymkode: ee2c1...cc0

Usj, det tror jeg på :)

Anonymkode: 189ec...8a3

AnonymBruker
Skrevet
19 minutter siden, Fredsmegleren skrev:

Det smaker asiatisk om jeg kan si det, men ikke salt som soysaus (usikker på om soyaolje er salt)

Kikkoman er i hvert fall salt. Men jeg kan jo tilsette salt selv, da... hmm..

Anonymkode: 189ec...8a3

AnonymBruker
Skrevet
15 minutter siden, Fredsmegleren skrev:

Ser ingenting galt med å bruke sesamolje i asiatisk mat dersom man ikke har eller ikke kan bruke soyasaus. Det smaker noe annerledes, men setter et asiatisk preg på maten. Dersom man velger å bruke sesamolje burde man bruke små mengder og prøve seg fram og eventuelt tilsette litt ekstra salt. 

Ok. For jeg har bestilt biff chop suey på restaurant, da uten soyasaus, og den smakte helt ok! 

Anonymkode: 189ec...8a3

AnonymBruker
Skrevet

Hva med fiskesaus, da?

Anonymkode: 189ec...8a3

AnonymBruker
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva med fiskesaus, da?

Anonymkode: 189ec...8a3

Kan funke. Du får i alle fall saltet og væsken, og noe mer smak enn om du bare har i ekstra salt og vann. :) 

Anonymkode: ee2c1...cc0

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...