Gå til innhold

Hjelp FORT! Elgstek, har maks to timer på meg


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har en elgstek på 750g som jeg har steikt litt på pannen i forkant. Nå skal jeg ha den i ovnen, og jeg har maks to timer på meg før den må være ferdig! Hva gjør jeg? Hvor mange grader og hvor lenge? Jeg har ikke steketermometer :(

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, Aircondition skrev:

Jeg har en elgstek på 750g som jeg har steikt litt på pannen i forkant. Nå skal jeg ha den i ovnen, og jeg har maks to timer på meg før den må være ferdig! Hva gjør jeg? Hvor mange grader og hvor lenge? Jeg har ikke steketermometer :(

Du får Følge en oppskrift, uten å bruke termometer da

http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/elgstek/

 

Anonymkode: 7bf44...b47

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, Aircondition skrev:

Jeg har en elgstek på 750g som jeg har steikt litt på pannen i forkant. Nå skal jeg ha den i ovnen, og jeg har maks to timer på meg før den må være ferdig! Hva gjør jeg? Hvor mange grader og hvor lenge? Jeg har ikke steketermometer :(

" det er to måtter
pr kg
 80 grader i 6-8timer
100 grader 3-4 timer

stekkes først i panne for steke hinne så i steke ovenen, ferdig stekt ha aleminumsfolie rundt la det stå å hvile i folien i 30 min

er det jeg har lært av svigerfar "

http://forum.babyverden.no/threads/oppskrift-p%C3%A5-elgsteik-uten-steketermometer-hjelp.1259611/

 

Anonymkode: 7bf44...b47

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Ettersom steika di er på 750 gram @Aircondition , holder det nok med 100 grader i 2-3 timer

Skru på steikovnen nå.

Lykke til, og god middag! :spise:

Anonymkode: 7bf44...b47

AnonymBruker
Skrevet

Deler du steika i mindre biter, som f.eks i 2 biter, kan du halvere steiketida (ettersom steiketida er opplyst i timer pr kg)

Men da er det viktig at du får steikehinne på de flatene du skjærer over, før du steker den i ovnen

Anonymkode: 7bf44...b47

Skrevet

Ville slengt steika i ovnen som de andre her sier, og så gått på butikken og kjøpt en enkel forrett du kan servere for å utvide tidsrammen din litt :) 

For eksempel melon og spekeskinke eller caprese (mozarelle og tomat) :) 

 

  • Liker 1
Skrevet

Og ved mindre det er kongen som kommer går det helt sikkert greit om maten blir litt sen :) Det er bedre med god mat sent, enn ikke så god mat til tiden. Hadde sikkert gått fint med sen mat til kongen også. 

  • Liker 1
Skrevet

Tusen hjertelig takk for raske svar! Jeg satte den inn klokka halv sju, nå står den på 100 grader. Jeg steker den i form med lokk, har det noe å si? Kan jeg sette den på 125 grader? Det er ikke sååå krise, det er bare at ungene skal ha lørdagsgodt før de legger seg, og det bruker vi normalt å kose oss med etter maten! Tenker jeg begynner i god tid neste gang:fnise: Men hvor lang tid trenger egentlig gulrot i tynne skiver på å bli ferdige i ovn? De er ikke kokt eller noe på forhånd..

  • Liker 1
Skrevet

Blir litt endringer i leggerutinene idag. Vi kommer sterkere tilbake :sarkasme:

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
8 minutter siden, Aircondition skrev:

Tusen hjertelig takk for raske svar! Jeg satte den inn klokka halv sju, nå står den på 100 grader. Jeg steker den i form med lokk, har det noe å si? Kan jeg sette den på 125 grader? Det er ikke sååå krise, det er bare at ungene skal ha lørdagsgodt før de legger seg, og det bruker vi normalt å kose oss med etter maten! Tenker jeg begynner i god tid neste gang:fnise: Men hvor lang tid trenger egentlig gulrot i tynne skiver på å bli ferdige i ovn? De er ikke kokt eller noe på forhånd..

I leirgryte (som kanskje blir ca det samme som form med lokk?) tar det 2-3 timer å steike ei steik på 1,5 kg på 125 grader

Prøv 125 grader :)

"

1. Legg leirgryta i vann et par timer. Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Del løk og gulrot i biter og tilsett. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken.

 2. Sett leirgryta inn i kald ovn, og skru på 125 °C. Stek i 2-3 timer til steketermometeret viser 65 °C . Da er steken medium stekt. Ønsker du den gjennomstekt, stek til termometeret viser 70 °C.

 3. Ta steken ut av gryta og la den hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Sil kraften.

 4. Brun smør og hvetemel i en gryte, spe med kraft, og visp inn rømme. La sausen koke noen minutter. Smak til med krydder og gelé.

 Server elgstek med kokte grønnsaker eller en salat og poteter.

"

Resten av oppskriften her:

http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/elgstek-i-leirgryte/

 

 

Anonymkode: 7bf44...b47

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
15 minutter siden, Aircondition skrev:

Tusen hjertelig takk for raske svar! Jeg satte den inn klokka halv sju, nå står den på 100 grader. Jeg steker den i form med lokk, har det noe å si? Kan jeg sette den på 125 grader? Det er ikke sååå krise, det er bare at ungene skal ha lørdagsgodt før de legger seg, og det bruker vi normalt å kose oss med etter maten! Tenker jeg begynner i god tid neste gang:fnise: Men hvor lang tid trenger egentlig gulrot i tynne skiver på å bli ferdige i ovn? De er ikke kokt eller noe på forhånd..

Legg de sammen med elgsteika i formen fra begynnelsen. I følge oppskriften fra matprat skal de i hvertfall legges sammen :)

Anonymkode: 7bf44...b47

  • Liker 1
Skrevet

Legg grønnsakene i formen nå :) Hvis de ikke blir ferdige kan du bare steke dem kjapt ferdig i stekepanna i 3-5 minutter når du tar ut steken :) 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

 Når fant du egentlig ut at du skulle steke elg til middag?

 Var det ikke mulig planlegge litt mer i forkant, og eventuelt sette greia i ovnen litt tidligere?

Anonymkode: 4f07a...2b4

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 Når fant du egentlig ut at du skulle steke elg til middag?

 Var det ikke mulig planlegge litt mer i forkant, og eventuelt sette greia i ovnen litt tidligere?

Anonymkode: 4f07a...2b4

Det er jo mulig at elgen ble både skutt og slaktet i dag...:laugh:

Anonymkode: 7bf44...b47

  • Liker 1
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er jo mulig at elgen ble både skutt og slaktet i dag...:laugh:

Anonymkode: 7bf44...b47

Vi får håpe det ikke var derfor, i og med at elgjakten ikke starter før i september...

Anonymkode: 5ce17...3f3

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Vi får håpe det ikke var derfor, i og med at elgjakten ikke starter før i september...

Anonymkode: 5ce17...3f3

Huff, ja du har rett. Det tenkte jeg ikke på i farten :rodme:

Anonymkode: 7bf44...b47

Skrevet

Glemte å si at jeg er en snikskytter som driver og skaffer stek på ulovlig vis :ph34r:

Jeg har familie som reiste på ferie idag som hadde en liggende. De skulle kaste den men jeg sa at jeg ville ha den. Planen var pizza, men hvem sier vel nei takk til elgstek? :Hehe:

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...