Gå til innhold

Steke frosen kyllingfile i stekepanne?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei! Kyllingfilen min har vært i fryserboksen og er litt frosen. Jeg la kyllingen rett på stekepanne, går det ann? Sammen med matolja.

Anonymkode: 03e07...85f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei. Legg fileten i en matpose, knyt igjen og senk i et vannbad som ikke er for varmt. Tiner raskt da.

Skrevet

Jo det går an men varmer du for fort så vil utsida bli brent og innsida rå, så det må du passe på, og jeg syns at kylling som fortsatt er frossen kan bli litt gummiaktig i konsistens når den er ferdig stekt. Eller at ytterste lage bli tørr mens innerste delen bare sånn akkurat er stekt. Det beste er å tine kyllingenfileten i en pose i kaldt vann, da går det ganske raskt:)

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, mintgrønn skrev:

Jo det går an men varmer du for fort så vil utsida bli brent og innsida rå, så det må du passe på, og jeg syns at kylling som fortsatt er frossen kan bli litt gummiaktig i konsistens når den er ferdig stekt. Eller at ytterste lage bli tørr mens innerste delen bare sånn akkurat er stekt. Det beste er å tine kyllingenfileten i en pose i kaldt vann, da går det ganske raskt:)

Ja kyllingen ble ikke bra. Den var brent på utsida, og ser litt rå på innsiden. Hva kan jeg gjøre?

Anonymkode: 03e07...85f

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, herremann skrev:

Nei. Legg fileten i en matpose, knyt igjen og senk i et vannbad som ikke er for varmt. Tiner raskt da.

Hva nei?

Anonymkode: 03e07...85f

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Hva nei?

Anonymkode: 03e07...85f

Nei, du kan ikke legge en frossen kyllingfilet rett i stekepanna.
Det går selvfølgelig ann, men du får et veldig dårlig resultat.

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Ja kyllingen ble ikke bra. Den var brent på utsida, og ser litt rå på innsiden. Hva kan jeg gjøre?

Anonymkode: 03e07...85f

del den i 2 og stek den nå på den siden som er rå. på lavere varme.

AnonymBruker
Skrevet
Et øyeblikk siden, herremann skrev:

Nei, du kan ikke legge en frossen kyllingfilet rett i stekepanna.
Det går selvfølgelig ann, men du får et veldig dårlig resultat.

Hvorfor blir resultatet dårlig?

Ser kyllingen begynner å bli bedre nå men er ennå rå på innsida.

Anonymkode: 03e07...85f

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor blir resultatet dårlig?

Ser kyllingen begynner å bli bedre nå men er ennå rå på innsida.

Anonymkode: 03e07...85f

om du steker på normal varme blir den overstekt og tørr på utsiden og rå innvendig. varmen greier ikke trekke inn i kjøttet raskt nok pga det er frossent.

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, herremann skrev:

om du steker på normal varme blir den overstekt og tørr på utsiden og rå innvendig. varmen greier ikke trekke inn i kjøttet raskt nok pga det er frossent.

Så jeg kan bare kaste kyllingen?

Anonymkode: 03e07...85f

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor blir resultatet dårlig?

Ser kyllingen begynner å bli bedre nå men er ennå rå på innsida.

Anonymkode: 03e07...85f

Neste gang, tin først.

For denne gang så del den enkelt i to og stek på de nye flatene. 

AnonymBruker
Skrevet
5 minutter siden, Forundret.. skrev:

Neste gang, tin først.

For denne gang så del den enkelt i to og stek på de nye flatene. 

Den ser ikke bra ut. Lar den bare heller steke litt ekstra, ser ut som det er bedre innvendig

Anonymkode: 03e07...85f

Skrevet (endret)
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så jeg kan bare kaste kyllingen?

Anonymkode: 03e07...85f

prøv å dele kyllingfileten i 2.
stek den nå på den siden som er rå.
edit: ikke bruk for høy varme.

Endret av herremann
  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Den ser ikke bra ut. Lar den bare heller steke litt ekstra, ser ut som det er bedre innvendig

Anonymkode: 03e07...85f

Som du vil. Bra tipper jeg ikke at den blir uansett :P

Skrevet

Hvis du har mikro tilgjengelig kan du tine den der på svak, svak varme. Bare husk å sni den ofte slik at den ikke blir kokt.

 

Hvis jeg selv skal steke en frossen filet steker jeg den i smør+olje hardt på begge sider, før jeg skrur ned varmen til veldig svak og legger på et lokk. Har dessverre ikke tiden, for tar det bare på gefühlen, men snur den etter kanskje 4 min igjen, så alt i alt 8 min etter "hard steking". 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
30 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hei! Kyllingfilen min har vært i fryserboksen og er litt frosen. Jeg la kyllingen rett på stekepanne, går det ann? Sammen med matolja.

Anonymkode: 03e07...85f

Dette går helt fint. Stek den på svakeste varmen i en drøy halvtime, eller 20 minutter på hver side. 

Anonymkode: d2c21...a06

AnonymBruker
Skrevet

Kyllingen ble faktisk bra. Ikke noe rå

Anonymkode: 03e07...85f

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...