Gå til innhold

Olje i steden for smør?


Englepus

Anbefalte innlegg

Heihopp :D

Er det noe som vet om man kan bruke olje i steden for smør når man baker kaker f.eks?

Bruker så lite smør/margarin så det er sjelden jeg har det når jeg skal lage noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Tristessa

Nja... I de fleste tilfeller brukes smør/margarin for å sette smak til bakverket, og det har og litt å si på konsistens og slikt.

I enkelte kaker og slik bruker en olje av og til, men da kun soya eller annen olje som ikke smaker noe særlig.

Smør er alltid best i kaker og lignende, men neste gang du skal steke noe kjøtt eller egg, bruk 50/50 olivenolje og smør! Yummy!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg bruker alltid olje til alt, det går hlt fint. Men ikke bruk olivenolje, i søt bakst, for den setter en smak som ikke passer der, jeg pleier å bruke solsikkeolje, det går fint :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Suzann

La oss innse det, jo fetere jo bedre....

Jeg baker veldig mye, spesielt Suksessterte, Firkløverkake og

andre mandel-nøttekaker. Min erfaring er at for å få til den lille

(evnt store) prikken over i-en, må det ekte meieri-smør til. På

den annen side er det kanskje like bra å ikke venne seg til bakst

med ordentlig smør, da alt annet bare smaker halveis. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men sånn som til pizzadeig og pita går det heeeeelt fint med olje! Ellers bruker jeg mye flytende smør. Det må være Guds gave til late husmødre sånn som meg! Helles rett i stekepanna, vaffelrøra, vaffeljernet, gjærbaksten (den varme melka)....osv. Helt topp! Og så synes jeg de er drøye de flaskene også :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...