Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lenge vanner du ut pinnekjøttet når du lager det. Jeg synes som regel at pinnekjøtt jeg spiser ute på resturant er for mye vannet ut. Jeg ser jo i oppskriftene at de sier vannes ut over natten - vannes ut i 24 timer+ bytt vann en gang. Jeg pleier å vanne det ut i 3-4 timer (uten å bytte vann) også får det stå å dampe i 3-4 timer etterpå. I vår familie liker vi at pinnekjøttet er skikkelig salt. Det skal være så pass at du nesten kjenner nyresvikten knipe litt. :ler: Også er man tørst resten av kvelden og natta. Så nå lurer jeg på - mest av nysgjerrighet - hvordan lager du pinnekjøttet?

Videoannonse
Annonse
Gjest Madam Felle
Skrevet

Vanner det ut over natten ( ca 12 timer), men bytter aldri vann på det.

Gjest Genevieve
Skrevet

Jeg lar det stå over natten og bytter vann en gang. Pinnekjøtt er ikke godt når det er så salt at det svir i munnen.

Skrevet

Jeg vanner det ut over natten - skifter ikke vannet.

Legg pinner nederst i en gryte, legg kjøttet oppå pinnene. Fyll vann til like over pinnene, dampes det til kjøttet såvidt slipper beinet. Etter kokingen har jeg det noen minutter på grilling i stekeovnen - da blir det perfekt etter min smak :-)

Skrevet

Jeg vanner ut i rundt åtte timer og skifter IKKE vann. Pinnekjøtt skal være salt! Skulle helst bare vannet ut en time eller så, men min kjære mann liker det ikke når det er spikersalt........

Skrevet

Jeg vanner det ut over natten og bytter vann minst en gang, gjerne flere.

Gjest Anonymous
Skrevet

Du får ta en tur over til oss da vet du. :wink: Godt å høre at det er flere som liker det skikkelig salt - at det ikke bare er min familie som er "sære" :ler: .

Jeg vanner ut i rundt åtte timer og skifter IKKE vann. Pinnekjøtt skal være salt! Skulle helst bare vannet ut en time eller så' date=' men min kjære mann liker det ikke når det er spikersalt........[/quote']
Skrevet
Jeg vanner det ut over natten og bytter vann minst en gang' date=' gjerne flere.[/quote']

:o og du som attpåtil er ekte vestlending....!!!

Gjest: Bare send meg en invitt så kommer jeg!! :)

Skrevet

I samboerens og min egen familie er det vanlig å vanne ut kjøttet over natta. (9-12 timer, alt etter som) Ingen vannbytter. Vi synes at kjøttet skal være salt, men ikke ramsalt. ;)

Skrevet
Vanner det ut over natten ( ca 12 timer)' date=' men bytter aldri vann på det.[/quote']

Samme her. Eh, det vi si mamma... :oops: Har ikke laget julemiddag før jeg, vi kommer ikke til å feire jul hjemme før vi eventuelt får barn...

Skrevet

Over natten og skifter vann en gang.

hadde pinnekjøtt i går nam-nam

Skrevet

Ååååååååååååååååååååå

Hvor jeg gleder meg til julaften!

Men ingen smakebit før det!

Skrevet
Ååååååååååååååååååååå

Hvor jeg gleder meg til julaften!

Men ingen smakebit før det!

Pinnekjøtt er ikke julemat for meg, derfor det er lov å spise det før jul her :ler: Smakte pinekjøtt for første gang for fem år siden.

Skrevet

Pinnekjøtt er ikke julemat for meg, derfor det er lov å spise det før jul her :ler: Smakte pinekjøtt for første gang for fem år siden.

Og det var ikke en dag for sent :wink: .

Lagde du pinnekjøtt selv eller?

Får vann i munnen jeg..........

Vi har i tillegg svineribbe og flere sorter mør.

Og kålrabistappe- et absolutt must!

Skrevet
Ååååååååååååååååååååå

Hvor jeg gleder meg til julaften!

Men ingen smakebit før det!

Å jo da, Tex har laget sin egen juletradisjon, hele familien på julemiddag første søndag i advent...... :sjarmor:

Men absolutt ulovlig før 1. søndag i advent

Skrevet

Og det var ikke en dag for sent :wink: .

Lagde du pinnekjøtt selv eller?

Får vann i munnen jeg..........

Vi har i tillegg svineribbe og flere sorter mør.

Og kålrabistappe- et absolutt must!

Kjøper på smart club jeg,og har bare kålrabistappe og poteter til. :) nam nam.

Men vi kommer ikke til å bytte ut ribba på julaften da, så godt er det ikke. :wink:

Skrevet

Ting som er veldig salt er noe av det verste jeg vet.. Ikke tåler magen min det heller.

Skrevet

Tex: ups, gjest var meg. Glemte å logge inn. :oops:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...