Gå til innhold

Hvilke urter/krydder har du alltid tilgjengelig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Overskriften sier sitt.

Jeg trenger inspirasjon til utvidelse av urte-/kryddersortimentet...

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Krydder:

-salt (fint og havsalt)

-sort pepper

-koriander

-spisskum

-paprika 

-gurkemeie

-kardemomme

-chili

-nellik

-stjerneanis

-kanel

-nellik

-sennepsfrø

-anisfrø

-muskatt

 

Urter: (i tørket form)

-estragon

-mynte

-rosmarin

-lavendel

-salvie

-timian

-oregano

-roseblad

 

med desse og supplering med ferskvarer kan du lage stort sett alt av mat fra de fleste steder i verden. Tilføy noen oljer (oliven, soya og sesam) og sauser (soyasaus, fiskesaus, hvitvinseddik, chilisaus) og du burde ikke savne så mye.

 

Anonymkode: e7715...fa5

  • Liker 2
Skrevet
25 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Krydder:

-salt (fint og havsalt)

-sort pepper

-koriander

-spisskum

-paprika 

-gurkemeie

-kardemomme

-chili

-nellik

-stjerneanis

-kanel

-nellik

-sennepsfrø

-anisfrø

-muskatt

 

Urter: (i tørket form)

-estragon

-mynte

-rosmarin

-lavendel

-salvie

-timian

-oregano

-roseblad

 

med desse og supplering med ferskvarer kan du lage stort sett alt av mat fra de fleste steder i verden. Tilføy noen oljer (oliven, soya og sesam) og sauser (soyasaus, fiskesaus, hvitvinseddik, chilisaus) og du burde ikke savne så mye.

 

Anonymkode: e7715...fa5

Hva bruker du salvie til? Jeg har et hav av fersk salvie i hagen, men har bare brukt det i te så langt :ler: 

Skrevet

Svart pepper,Salt,Smoked paprika,Ground cayenne pepper,Chili pulver,Curry pulver fra Thailand,Saffron tråder,Vaniljestenger,Kanel stenger og kanelpulver,Chinese 5 spices,Cumin,Nutmeg,Ingefær pulver,Turmeric,koriander,Gloves,Hvitløkspulver,Stjerneanis,Bay leaves,Oregano,Chili flakes,

Har også bananblader, sitrongress,gressløk,chili og sage blader i frysern

Av fersk så har jeg alltid persille,timian og koriander kjøpt inn hver uke :) Dette bruker jeg mest av. Kjøper annen urter som rosemary,mint,basilikum,dill + annet aiatiske urter som jeg ikke kan engels/norsk navn på når jeg trenger dette, kommer an på ukemenyen :P 

9435c1b18af499191c8cd0b3a3ce5643.png

 

 

 

 

 

 

  • Liker 3
Skrevet
Et øyeblikk siden, John_Felipe skrev:

Svart pepper,Salt,Smoked paprika,Ground cayenne pepper,Chili pulver,Curry pulver fra Thailand,Saffron tråder,Vaniljestenger,Kanel stenger og kanelpulver,Chinese 5 spices,Cumin,Nutmeg,Ingefær pulver,Turmeric,koriander,Gloves,Hvitløkspulver,Stjerneanis,Bay leaves,Oregano,Chili flakes,

Har også bananblader, sitrongress,gressløk,chili og sage blader i frysern

Av fersk så har jeg alltid persille,timian og koriander kjøpt inn hver uke :) Dette bruker jeg mest av. Kjøper annen urter som rosemary,mint,basilikum,dill + annet aiatiske urter som jeg ikke kan engels/norsk navn på når jeg trenger dette, kommer an på ukemenyen :P 

9435c1b18af499191c8cd0b3a3ce5643.png

 

Jøss!

Hvor får du tak i røkt paprika? :) 

 

 

 

 

 

Skrevet

Gressløk er det ingen som har nevnt! Et must å ha, aller helst fersk, men tørt er også ok. Bruker også å kjøpe frosne krydderurter fra frysedisken. Findus har noen geniale små esker med f.eks basilikum, gressløk, chili, koriander. Perfekt for meg som til tider har problemer med å holde krydderurtene i live.

Skrevet
5 minutter siden, Rumle skrev:

 

Jeg kjøpte røkt paprika i en internasjonal matbutikk :)

 

Har masse krydder og urter, men de jeg bruker mest er: kvernpepper (svart), maldonsalt, chilipepper, ingefær, røkt paprika, "vanlig" paprika, oregano, basilikum, kanel, kardemomme, muskatnøtt, timian, rosmarin, potetkrydderet til cemo, karri og gurkemeie. Har også gressløk, persille, koriander, basilikum og chili frossent (findus) og de er helt supre.

 

  • Liker 1
Skrevet
Et øyeblikk siden, Sarah Dee skrev:

Jeg kjøpte røkt paprika i en internasjonal matbutikk :)

 

---

Takk for tipset :blomst: 

Skrevet
27 minutter siden, Rumle skrev:

Hva bruker du salvie til? Jeg har et hav av fersk salvie i hagen, men har bare brukt det i te så langt :ler: 

Salvie smørr til Gnocchi og Ravioli er kjempe godt! YUM! 

 

Skrevet

Hvitløk

Koriander

Gressløk

Chililime

Spisskummin

Flaksalt

Sort pepper

Hvit pepper

Sitronpepper

Cayennepepper

 

Skrevet
1 time siden, John_Felipe skrev:

Svart pepper,Salt,Smoked paprika,Ground cayenne pepper,Chili pulver,Curry pulver fra Thailand,Saffron tråder,Vaniljestenger,Kanel stenger og kanelpulver,Chinese 5 spices,Cumin,Nutmeg,Ingefær pulver,Turmeric,koriander,Gloves,Hvitløkspulver,Stjerneanis,Bay leaves,Oregano,Chili flakes,

Har også bananblader, sitrongress,gressløk,chili og sage blader i frysern

Av fersk så har jeg alltid persille,timian og koriander kjøpt inn hver uke :) Dette bruker jeg mest av. Kjøper annen urter som rosemary,mint,basilikum,dill + annet aiatiske urter som jeg ikke kan engels/norsk navn på når jeg trenger dette, kommer an på ukemenyen :P 

9435c1b18af499191c8cd0b3a3ce5643.png

Og alle i samme type glass. *sukk* :rodmer:

  • Liker 2
Skrevet

Salt (til pasta)

Pepper (til alt annet).

Skrevet

Min liste:

Fersk:

- Koriander

- Basilikum

- Mynte

- Gressløk

- Organo

- Rosmarin

Tørket:

- Spisskummin

- Provence

- Paprika

- Chipotle

- Timian

- Sort hel pepper

- Himalaya salt og Maldon salt

- Kanel

- Kardemomme

- Muskat

- Einerbær

- Laubærblad

- Røkt Chili

- Cayennepepper

- Estragon

- Karri (Brukes dog ikke så ofte)

- Karve

- Nellik

- Salvie (til te og medisinsk bruk)

- Stjerneanis

- Gurkemeie

- Kaffirlimeblader

- Sitrongress

- Allehånde

( Hvitløk, sitron, ingefær har jeg fersk)

Og dill (fersk) kjøper jeg inn når jeg trenger det:)

 

  • Liker 1
Skrevet

Pæh...

Jeg har.

Salt,

Pepper, 

Salt pepper,

Pepret salt,

Gressløk,

Chili, 

Salt Chili,

Salt Gressløk, 

Chili salt,

Chilert pepper.

Gress pepper løk, 

Vanlig gress,

Chili pepper gressløk salt,

Pepper Chili med salt

Og pepper Chili med pepper,

Alt er i samme boksen..

Vant jeg no fint nå? 

Gjest ISeeYouCreep
Skrevet (endret)

w

Endret av Nasse Nøff ❤
Skrevet

Det jeg kommer på at jeg har i kjøkkenskapet er:

Bukkehornsfrø

Cayenne

Chili flakes

Chili for øvrig (vanligvis tre typer, tørket og hele)

Chipotle (helt tørket og malt)

Garam masala (for dagene jeg ikke gidder å lage selv)

Gurkemeie

Ingefær (malt)

Kanel (stang og malt)

Kardemomme (malt og frø)

Karve

Kinesisk 5-spice

Karri

Koriander (malte frø)

Laurbærblader

Merian

Muskat

Nellik (hele og malt)

Nigellafrø

Oregano

Rosmarin

Røkt paprikapulver

Safran

Salt (vanlig og Maldon)

Sennepsfrø

Spisskummen

Stjerneanis

Søtt paprikapulver

Timian

Vaniljestenger

Ferske urter:

Basilikum

Mynte

Timian

Koriander

Annet:

Fersk hvitløk, fersk ingefær, to-tre ulike typer fersk chili. Grønn og rød karripasta på glass.

 

 

AnonymBruker
Skrevet
Den 13. juli 2016 at 21.05, Rumle skrev:

Hva bruker du salvie til? Jeg har et hav av fersk salvie i hagen, men har bare brukt det i te så langt :ler: 

Salvie er supergodt på ost. Ostesmørbrød +fersk salvie = himmelriket. :spise: 

Jeg bruker også salvie i supper, sammen med rosmarin og timian. Og så bruker jeg det på kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og gresskar. Stekt eller bakt potet + salvie? :Nikke: Salvieblomsten er super rå. I salater eller oppå osten på brødskiva. Den er mer delikat og forsiktig på smak. Selve bladet liker jeg best etter varmebehandling. Smaker ... kjøttfylt og jordaktig. På en god måte. :ler: 

Anonymkode: e7715...fa5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...