ventilator Skrevet 30. juni 2016 #1 Skrevet 30. juni 2016 Var litt stressa da jeg lagde gjærdeigen, og glemte å varme opp melken. Helte i nesten rett fra kjøleskapet... Brukte tørrgjær. Gikk ikke opp før meg før jeg så nå etter en time at deigen nesten ikke har hevet i det hele tatt. Er det bare å kaste den deigen nå, eller er det noe jeg kan gjøre for å få den til å heve seg?
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2016 #2 Skrevet 30. juni 2016 La den heve til i morgen. Det kommer til å gå kjempebra. Baker alltid med kald væske og lang hevetid. Anonymkode: 032b4...12d 5
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2016 #3 Skrevet 30. juni 2016 kald væske og lang hevetid gir mye bedre bakværk. Det gir deigen tid til å utvikle smak. Neste gang du skal bake og bruke lang hevetid, ha i bare en kvart ts tørrgjær, la den løse seg opp i væsken før du har i mel. Anonymkode: 27578...aa4
ventilator Skrevet 30. juni 2016 Forfatter #4 Skrevet 30. juni 2016 Og vi som skulle ha kanelsnurrer i ettermiddag Hvor skal jeg ha deigen stående til heving? Lunt eller kaldt? Jeg brukte en pk. tørrgjær, så deigen er vell kanskje klar til å brukes i natt en gang da?! :D
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2016 #5 Skrevet 30. juni 2016 hvis du setter deigen lunt nå, f.eks tildekket på badet. Bør den heve seg opp i løpet av en halvannen- 2 timer. Anonymkode: 27578...aa4 1
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2016 #6 Skrevet 30. juni 2016 Sett deigen over et vannbad, for eksempel kjøkkenvasken på en rist fra stekeovnen. Den vil heve seg i løpet av par, tre timer, pass på å fylle på med varmt vann. Anonymkode: ff6da...848
illywhack Skrevet 30. juni 2016 #7 Skrevet 30. juni 2016 Jeg gjør alltid det! Kald væske, og 15-20 minutter i kjøkkenmaskinen. Det lages mye varme når deigen knas i maskin, og dette er mer en nok for gjæren. Ideelt sett skal man bruke kaldt vann og kna lenge - dette er bedre for gjæren. Med lunket vann og mye knaing i maskin blir deigen egentlig litt for varm. Sett deigen til heving i romtemperatur, så skal du se du har perfekt hevet deig i løpet av en time
illywhack Skrevet 30. juni 2016 #8 Skrevet 30. juni 2016 Med en hel pakke tørrgjær vil den forresten heve som en helt uansett! Jeg lager som regel deig kvelden før, med ca. 1/4 pakke gjær, kanskje mindre. Så lar jeg den stå i romteperatur i ca. 1 døgn. Da blir den alltid perfekt luftig!
Tamina82 Skrevet 30. juni 2016 #9 Skrevet 30. juni 2016 Bare sett deigen et litt varmet sted. Over varmt vannbad eller i ovnene på 30 grader. Eller på varmt bad som noen foreslår ☺️ Åh kaldheve dreiger er helt vanlig, men da skal deigen stå til neste dag,
ventilator Skrevet 30. juni 2016 Forfatter #10 Skrevet 30. juni 2016 Satt deigen på badet, og nå 4 timer etter den var ferdig begynner den å se perfekt ut Snart klar for laging av kanelsnurrer og sjokoladeknuter! Takk for alle gode råd å tips. Denne metoden blir jeg sikkert å benytte meg flere ganger, kjekt om man ikke har tid til å trille ut deigen på en stund etter den er satt 1
ventilator Skrevet 30. juni 2016 Forfatter #11 Skrevet 30. juni 2016 (endret) 2 timer siden, illywhack skrev: Med en hel pakke tørrgjær vil den forresten heve som en helt uansett! Jeg lager som regel deig kvelden før, med ca. 1/4 pakke gjær, kanskje mindre. Så lar jeg den stå i romteperatur i ca. 1 døgn. Da blir den alltid perfekt luftig! Glemte å skrive at det er en ganske stor deig, bakt på 2,5 kg mel Men den har hevet seg som en helt nå ja! Denne oppskriften gir fra før verdens saftigste og luftigste bakst, så hvis den blir enda bedre av denne langtidshevingen er jo det herlig! Endret 30. juni 2016 av ventilator
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2016 #12 Skrevet 30. juni 2016 1 time siden, ventilator skrev: Glemte å skrive at det er en ganske stor deig, bakt på 2,5 kg mel Men den har hevet seg som en helt nå ja! Denne oppskriften gir fra før verdens saftigste og luftigste bakst, så hvis den blir enda bedre av denne langtidshevingen er jo det herlig! OT; Men oppskrift.....? Anonymkode: 818a6...c16 3
ventilator Skrevet 30. juni 2016 Forfatter #14 Skrevet 30. juni 2016 Det ble kjempebra! Om mulig bedre enn før! Takker igjen for hjelpen! Oppskriften jeg bruker har jeg funnet her:http://trinesmatblogg.no/2012/04/08/kanelsnurrer/ samme grunnoppskrift til sjokoladeknuter som jeg også laget. http://trinesmatblogg.no/2010/10/13/jeg-velger-meg-sjokoladeknuter/ 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå