Sommerfugl83 Skrevet 5. november 2004 #1 Skrevet 5. november 2004 Er det noen som har noen gode oppskrifter på horn? Helst fine.... Har planer om å lage noen slik at jeg kan fryse ned og ta med som frokost eller lunsj dager hvor jeg har liten tid..... Gjerne med ost og skinke eller noe annet godt inni
-Fisken- Skrevet 5. november 2004 #2 Skrevet 5. november 2004 Horn 4 dl mel 1 ss sukker 1 1/2 dl melk 2ss margarin Blad det tørre. SMuldre inn margarinen.Ha i lunken melk. Heves, bakes ut og etterheves. Stekes i 15 minutter ved 225 grader.
-Fisken- Skrevet 5. november 2004 #3 Skrevet 5. november 2004 Horn med meksikansk smak (24 stk) ingredienser: • 50 g smør • 5 dl melk • 50 g gjær • 1 ts salt • 750 g hvetemel • 250 g (2 beger a 125g) kremost med tex-mex krydder eller kremost naturell smakt til med chilisaus • 1 egg til pensling • chilikrydder eller valmuefrø, til å strø over I stekeovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter Smelt smøret og hell i melken. Løs gjæren opp i den lunkne væsken. Rør i salt og hvetemel til deigen er smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i 3 like leiver og kjevle hver leiv ut til en runding. Smør over 1/3 av kremosten på hver leiv. Del hver runding i 8 snipper og rull sammen mot spissen til horn. Etterhev ca. 20 minutter. Pensle med egg og dryss over litt chilikrydder eller valmuefrø. Stek hornene. Disse hornene vil nok mor sette pris på å få servert på sengen med en kopp te til. Ellers vil også hornene smake godt ved siden av en tallerken suppe eller salat foran TV-skjermen under Ol-sendingene. Hornene er fine å fryse ned. Horn ingredienser: 75 g smør 3 dl melk 1 pk. gjær 1 ts salt 1 ts kardemomme ca. 400 g hvetemel I stekeovnen: 225°C ca 10 minutter Hell melken i smeltet smør og rør ut gjæren. Tilsett salt, kardemomme og mel. Elt deigen og sett den lunt til heving. Kjevle to runde leiver og del hver i 8 spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev ca. 20 minutter. Pensle med egg eller melk og stek. Man kan gjerne bytte ut noe av hvetemelet med grovt mel for å få mer smak.
Arkana Skrevet 5. november 2004 #4 Skrevet 5. november 2004 Skinkehorn m/sennep og estragon (16 stk) 10 dl mel 1 ts salt 1,5 ss bakepulver 100 g margarin 4 dl melk 1 dl smøreost 1 ss fransk sennep 1 ts tørket estragon 8 skiver røkt skinke egg til pensling Bland det tørre og fettet i en foodprocessor, tilsett melken til slutt. Del deigen i to og kjevle hver del ut til en sirkel som igjen deles i åtte snipper. Smak til osten med sennep og estragon og del skinkeskivene i to. Fordel ostefyll og skinke på hver snipp og rull sammen, begynn med den brede enden. Pensle hornene med sammenvispet egg. Stekes ved 250 grader i ca 8 minutter. Fylte horn (16 store eller 32 små) 5 dl melk 1 pk gjær 50 g smør 1 ts salt 5 dl helkorn 1 liter hvetemel 100 g finstrimlet purre 100 g revet ost 100 g skinke i biter Kok opp melken, hell den over helkornene. La blandingen stå noen timer for bløting. Smelt smøret, arbeid inn smuldret gjær, smeltet smør og hvetemel. La heve til deigen har doblet. Del deigen i to eller fire. Kjevle ut hver del i en sirkel og del opp i åtte emner. Fyll hver snipp med ost, skinke og purre og rull sammen. Etterhev godt. Pensle med egg, strø med valmue- eller sesamfrø og stek i stekeovn ved 250 grader i 10-12 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå