rutti Skrevet 4. november 2004 #1 Skrevet 4. november 2004 Noen som vil dele juelgodter oppskrifter med meg????
Gjest gjesta Skrevet 4. november 2004 #2 Skrevet 4. november 2004 Sjokokrisp: 200 g melkesjokolade 300 g lys kokesjokolade 25 g delfiafett 1ss vaniljesukker 200 g kornflakes Sjokoladen smeltes i vannbad. Delfiafett og vaniljesukker tilsettes. Når massen er avkjølt tilsettes cornflakes. Legg bakepapir på et brett og lag små topper med teskje. La toppene stivne i kjøleskapet. Snacksen kan fryses
Arkana Skrevet 4. november 2004 #3 Skrevet 4. november 2004 Gammeldagse fløtekarameller 5 dl sukker 2,5 dl helmelk 1 ss lys sirup 60 g smør 1 knivsodd salt ½ boks kondensert melk 1 knivsodd kremortartari (fås på apotek) 1 ts vaniljeessens Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald. Sjokoladefudge (ca 40 biter) 1,5 dl H-melk 350 g melis 100 g sukker 100 g grovhakket mørk sjokolade ½ dl sirup 150 g marshmallows i biter 100 g hakkede valnøtter 150 g meierismør Varm melken forsiktig sammen med melis og sukker. Tilsett smør, sjokolade og sirup. Kok opp under lokk og la småkoke ca 2 minutter. Ta av lokket og la koke til massen er passe fast, men likevel myk. Ca 10-12 minutter. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen blir kremaktig og litt lysere. Tilsett marshmallows og nøtter og hell i en bakepapirkledt firkantet form (ca 20x20 cm). Avkjøl litt og marker firkanter med en spiss oljet kniv. Sett til avkjøling og skjær i biter ved servering. Turkish delight 4 kopper sukker 1 liter vann 1 ts sitronsaft 1 kopp maisenna 1 ts kremortartari 1 ½ ss rosevann rød konditorfarge ¾ kopp melis ¼ kopp maisenna Bland sukker, 1½ kopp av vannet og sitronsaft i en kjele og kok opp. La koke uten lokk til den består kuletesten (en dråpe dryppes i kaldt vann, skal kunne trilles til en kule). Ta av varmen. I en annen kjele blandes maisenna og kremortartari med nok av vannet til det blir en glatt grøt. Rør inn resten av vannet og visp godt til blandingen koker og tykner. Hell den varme sirupen gradvis inn i maisennablandingen, mens du visper hele tiden. La småkoke uten lokk i 1 time eller til blandingen blir gjennomsiktig og en lys brunfarge. Rør av og til. Rør in nrosevann og litt konditorfarge. Bre blandingen i en oljet form og la stå udekt i minst 3 timer eller over natten. Skjær ut firkanter og rull dem i en blandingen av melis og maisenna.
Arwen Skrevet 4. november 2004 #4 Skrevet 4. november 2004 Skal prøve fløtekaramellene dine i år Arkana - de så gode ut
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå