Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som vil dele juelgodter oppskrifter med meg????

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sjokokrisp:

200 g melkesjokolade

300 g lys kokesjokolade

25 g delfiafett

1ss vaniljesukker

200 g kornflakes

:sikle:

Sjokoladen smeltes i vannbad. Delfiafett og vaniljesukker tilsettes. Når massen er avkjølt tilsettes cornflakes.

Legg bakepapir på et brett og lag små topper med teskje. La toppene stivne i kjøleskapet.

Snacksen kan fryses

Skrevet

Gammeldagse fløtekarameller

5 dl sukker

2,5 dl helmelk

1 ss lys sirup

60 g smør

1 knivsodd salt

½ boks kondensert melk

1 knivsodd kremortartari (fås på apotek)

1 ts vaniljeessens

Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald.

Sjokoladefudge (ca 40 biter)

1,5 dl H-melk

350 g melis

100 g sukker

100 g grovhakket mørk sjokolade

½ dl sirup

150 g marshmallows i biter

100 g hakkede valnøtter

150 g meierismør

Varm melken forsiktig sammen med melis og sukker. Tilsett smør, sjokolade og sirup. Kok opp under lokk og la småkoke ca 2 minutter. Ta av lokket og la koke til massen er passe fast, men likevel myk. Ca 10-12 minutter. Sett kjelen i kaldt vannbad.

Visp til massen blir kremaktig og litt lysere. Tilsett marshmallows og nøtter og hell i en bakepapirkledt firkantet form (ca 20x20 cm).

Avkjøl litt og marker firkanter med en spiss oljet kniv. Sett til avkjøling og skjær i biter ved servering.

Turkish delight

4 kopper sukker

1 liter vann

1 ts sitronsaft

1 kopp maisenna

1 ts kremortartari

1 ½ ss rosevann

rød konditorfarge

¾ kopp melis

¼ kopp maisenna

Bland sukker, 1½ kopp av vannet og sitronsaft i en kjele og kok opp. La koke uten lokk til den består kuletesten (en dråpe dryppes i kaldt vann, skal kunne trilles til en kule). Ta av varmen. I en annen kjele blandes maisenna og kremortartari med nok av vannet til det blir en glatt grøt. Rør inn resten av vannet og visp godt til blandingen koker og tykner. Hell den varme sirupen gradvis inn i maisennablandingen, mens du visper hele tiden. La småkoke uten lokk i 1 time eller til blandingen blir gjennomsiktig og en lys brunfarge. Rør av og til. Rør in nrosevann og litt konditorfarge. Bre blandingen i en oljet form og la stå udekt i minst 3 timer eller over natten. Skjær ut firkanter og rull dem i en blandingen av melis og maisenna.

Skrevet

Skal prøve fløtekaramellene dine i år Arkana - de så gode ut :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...