Gå til innhold

Oppskrifter med aubergine?


Plonk

Anbefalte innlegg

Jeg har to auberginer i kjøleskapet og må bruke dem før de dør. Har noen noen gode middagsoppskrifter med aubergine?

Plonk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kanskej ikke nok til middag, men det er veldig godt å steke tynne skiver med saltet aubergine og ha det under hakket tomat, med ristet brød og olje (Bruchetta)

Moussaka har jo også mye aubergine i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Auberginepai

125 g smør

2 dl hvetemel

1 dl grovbakst

2½ ss kaldt vann

2 auberginer

250 g champignon

½ kg tomater

½ ts timian

1 hvitløksfedd

1 egg

2 dl rømme

Smuldre mel og smør, kna det sammen med vann. Kna lett og la stå kaldt 1 time.

Skjær auberginer i 1 cm tykke skiver, dryss på salt og la ligge en times tid. Press skivene lett slik at saften kommer ut og surr dem gylne, ca 15 min, i litt olje. La renne av på kjøkkenpapir. Skjær champignon i skiver og stek i litt olje, salt lett og ta opp. Skåld tomatene, del i fire og stek i oljen til de får konsistens som grov puré.

Press hvitløk og bland i sammen med krydder. Kle paiformen med 2/3 av deigen og stek ved 200 grader i 15 minutter.

Pisk egget og bland med rømmen. Tilsett champignon og tomat. Legg et lag av blandingen i formen, deretter auberginene og så resten av blandingen. Kjevle ut resten av deigen og legg over som et lokk. Pensle med egg og stek ved 200 grader i 30-40 minutter.

Fylte auberginer

2-3 auberginer

2 ss olivenolje

1 hakket løk

2 knuste hvitløksfedd

400 g kjøttdeig

1 boks hermetiske tomater

0,6 dl tomatpuré

2,5 dl buljong/kraft

⅓ kopp ris

2 ss hakket persille

salt/pepper

½ kopp revet parmesan

30 g smør

1 ½ ss hvetemel

2,5 dl melk

1 vispet egg

en klype revet muskat

Del auberginer i to på langs. Skrap ut innholdet slik at bare et tynt skall gjenstår. Finhakk innholdet. Fres løk og hvitløk mykt i olje. Tilsett kjøttdeig og stek det brunt. Tilsett auberginekjøttet, tomater, tomatpuré og buljong. Kok opp og rør inn risen. La koke uten lokk i ca 15 minutter. Rør inn persille, salt og pepper.

Lag hvit saus ved å smelte smør og rør inn melet. Spe med melk og la koke til den tykner. Avkjøl og rør inn egg og muskat.

Legg aubergineskallene på stekebrett og fyll med kjøttblandingen. Ha litt hvit saus på hver og dryss med ost. Stek ved 180-190 grader i ca 35 minutter.

Iransk auberginegryte (4 pers.)

2 auberginer, skrelt og delt i fire skiver på langs

1 squash, skrelt og delt i fire skiver på langs

4-8 knuste hvitløksfedd

1 løk

1 rød paprika

1 grønn paprika

2 hekto sopp

3 tomater

1 purre

gurkemeie

salt/sitronpepper

Auberginene og squashen stekes lett i en panne (ikke mye oliven til auberginene, de elsker væske). Skjær de andre grønnsakene mindre biter mens du steker. Legg de stekte skivene over i en romslig gryte. Stek løkskivene til de er gylden sammen med gurkemeie og legg dem deretter i gryta. Stek resten av grønnsakene til de får litt farge og fyll dem opp i gryta. Tilsett sitronpepper og la det dampe/ småkoke under lokk i ca 15 minutter. Smak til med salt og mer sitronpepper.

Severes med lyst brød/landbrød og gjerne en lett yoghurtdressing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MOUSSAKA

2 auberginer

Olje til steking

Kjøttsaus (av f.eks 200 g kjøttdeig, løk, 2 ss tomatpure, salt, pepper og oregano)

Ostesaus (Lag hvit saus og ha i ca 1 dl revet ost)

Revet ost

Auberginene skjæres i skiver og stekes raskt på begge sider i stekepanne. Legg et lag aubergine i bunnen av en smurt ildfast form. Legg på et lag kjøttsaus, så et lag ostesaus. Fortsett slik til alt er brukt. Det skal være ostesaus øverst. Dryss reven ost på toppen, og stek moussakaen ved 200 grader i ca 45 min (til den er gyllen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...