AnonymBruker Skrevet 17. juni 2016 #1 Skrevet 17. juni 2016 Jeg har laget små mini-pizzaer et par ganger nå. De er kjempegode, men fortsatt så salt! Jeg deler en auberginer i skiver (1cm tykke) Tar på litt tomatpure (mutti) Deretter litt basilikum, purre, og hakker opp litt gul løk som jeg strør over. Så legger jeg over litt ost (norvegia gulost) Og litt sopp på toppen. Heller over noen dråper olivenolje. Bittelitt sort pepper. Steker i ovnen i ca 15 min. Dette er bare så godt, men hvorfor smaker det så innmari salt??? Jeg hadde ikke sukker i hus da jeg laget dette for andre gang, men blandet inn litt ketchup med sukker i tomatpureen, og synes det hjalp litt. Men fortsatt alt for salt. I Mutti tomatpure er det 99,5 % tomater og 0,5 % salt. Forstår ikke helt hva jeg gjør galt, og har noen tips til hvordan det skal smake mindre salt? Anonymkode: 69e2e...569
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2016 #3 Skrevet 17. juni 2016 Rart, men som du selv skriver er det vel tomatpureen. Tomatpuré er veldig konsentrert. Bland den ut med vann/olje og sukker neste gang? Eller lag hjemmelaget tomatsaus. Funker mye bedre! Anonymkode: 68302...3f8
Mis(s)Understood Skrevet 17. juni 2016 #4 Skrevet 17. juni 2016 Gjør en test og bytt ut Norvegia med fesk mozzarella. Den er myk så du skjærer den i greie skiver med en kokkekniv. Mozzarella finner du i alle dagligvarebutikker Norvegiaen er ganske salt så det kan være den som gjør pizzaene dine så salte..
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2016 #5 Skrevet 17. juni 2016 Tusen takk for svar. Kanskje det er tomatpureen som gjør det så salt, men bruker jo bare en litt under en halv teskje av det... Og 1/4 norvegiaosteskive... Hm.... Skal forsøke å bytte ut tomatpureen og forsøke med mozzarella Anonymkode: 69e2e...569
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2016 #6 Skrevet 17. juni 2016 Hvis du ikke gidder å koke pizzasaus (bør koke lenge), kan du prøve kaldrørt. Google kald pizzasaus, evt Jan Vardøen, så får du masse tips! Enkelt forklart heller man en boks hermetiske tomater i et dørslag, lar stå en stund for å fjerne væske, har det i blender/foodprocessor/bruker stavmikser sammen med div krydder og tada. Pizzasaus! Anonymkode: 68302...3f8
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2016 #7 Skrevet 17. juni 2016 Olivenolje fremhever jo saltsmak da, mulig du må ta mindre av både den og tomatpureen. Evt er det for mye salt i deigen? Hvis du da ikke er blitt overfølsom for salt da. Anonymkode: 02637...f2d
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2016 #8 Skrevet 17. juni 2016 Noen krydder forsterker også saltsmaken Anonymkode: 9bb26...76c
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2016 #9 Skrevet 18. juni 2016 19 timer siden, AnonymBruker skrev: Olivenolje fremhever jo saltsmak da, mulig du må ta mindre av både den og tomatpureen. Evt er det for mye salt i deigen? Hvis du da ikke er blitt overfølsom for salt da. Anonymkode: 02637...f2d TS bruker jo ikke pizzadeig. jeg er temmelig sikker på at tomatpureen er synderen. Anonymkode: 68302...3f8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå