Gå til innhold

Rabarbra, har du gode tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har mye rabarbra i hagen, hva vil du råde meg til å bruke den til? Har allerede både saft og syltetøy i fryseren fra i fjor. Gode oppskrifter tas gjerne imot!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Smuldrepai: rabarbra i biter i bunnen, vaniljekrem oppå og så lager du en guffe av smør, hvetemel og havregryn som du klatter oppå der igjen. 180 grader i ca 30 min eller til toppingen er gyllen.

Skrevet
7 minutter siden, atropos skrev:

Smuldrepai: rabarbra i biter i bunnen, vaniljekrem oppå og så lager du en guffe av smør, hvetemel og havregryn som du klatter oppå der igjen. 180 grader i ca 30 min eller til toppingen er gyllen.

Har du paideig nederst? Sukker på rabarbraen?

 

AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, reiseglad skrev:

Har du paideig nederst? Sukker på rabarbraen?

 

Vil tro det er snakk om det som kalles "rhubarb crumble" på engelsk (selv om jeg aldri har sett det med vaniljekrem oppi før. Er vandt til at det er på siden). Da er det ikke paideig i bunn.

Anonymkode: 8f75f...f75

AnonymBruker
Skrevet

Fyll litt sukker i en kopp du kan dyppe dem i og spis dem rå.

Anonymkode: 29706...a2d

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg lagde smuldrepai nå i helga (som foreslått over) og serverte med vaniljesaus - nydelig kombinasjon av syrlig og søtt! Ellers har de fleste store matbloggere en hel del oppskrifter med rabarbra nå for tiden.

Anonymkode: b0a5a...306

Gjest Badebuksa
Skrevet

Ikke et bladene, er mitt tips! :P

 

AnonymBruker
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Fyll litt sukker i en kopp du kan dyppe dem i og spis dem rå.

Anonymkode: 29706...a2d

Det er sikkelig digg! Det er eneste grunn til at jeg har planter det i hagen :fnise:

Anonymkode: 9ba8a...179

  • Liker 1
Skrevet

Naboen her nevnte at de satte rabarbra på sprit om sommeren og hadde det som kos til jul. Hvilken sprit og mengdeforhold aner jeg ikke men det kan sikkert googles. 

AnonymBruker
Skrevet

Rabarbralikør

Rabarbrasuppe

Rabarbramuffins

 

Anonymkode: 7ca5e...aea

Skrevet
23 timer siden, reiseglad skrev:

Har du paideig nederst? Sukker på rabarbraen?

 

Nei, dette er en såkalt smuldrepai der man har melguffa på toppen. Du kan ta sukker i deigrøra, men du trenger ikke. Vaniljekremen er søt nok synes jeg. Det er jo smak og behag.

AnonymBruker
Skrevet

Rabarbrapai er godt, både smuldrepai og søt paibunn med rabarbra (og kanel) oppå. Veldig godt med vaniljekrem/vaniljesaus. Ellers er rabarbra også godt i kaker og muffins. Krydder som kanel, vanilje og nellik passer godt sammen med rabarbra. 

Anonymkode: 1efe2...87d

Skrevet

Iskald rabarbrasuppe med pisket kremklatt til dessert? Eller tynnere suppe uten krem som avkjølende tørsteslukker en varm dag.

Rabarbrakake. Del rabarbraene i biter og rist dem med sukker og vaniljepulver i en pose så det blir jevnt fordelt. Lag vanlig eplekakerøre til langpanne og ha i rabarbrabitene istedetfor eplebiter. Den er genial å fryse også, så har du noe kjapt til kaffen om det skulle dukke opp besøk.

Syltetøy med jordbær og rabarbra. Ca 50/50 av hvert. Jordbær i pose fra frysedisken går helt fint og er rimelig. De to smakene utfyller hverandre veldig bra. Min rabarbra har grønne stilker så når jeg lager dette syltetøyet hender det at jeg jukser litt og har i en liten dæsj med rød gelefarge (Wilton) da slipper jeg den kjipe bruntonen på syltetøyet.

Jeg har også brukt rabarbra i wok, bare tilsatt tynne skiver helt mot slutten så de holder seg syrlige og sprø og ikke faller fra hverandre. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Smuldrepai med nøtter i smuldredeigen, servert med is.

Rabarbragrøt/suppe

Rabarbrasyltetøy

Anonymkode: f9c3b...22c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...