AnonymBruker Skrevet 8. juni 2016 #1 Del Skrevet 8. juni 2016 Jeg lurer litt på hva en sivilingeniørtittel egentlig er for noe. Jeg vet at man må ha en femårig ingeniørutdannelse for å være "sivilingeniør". Jeg bruker " fordi etter 2007 gis den ikke lenger, men den komplimenterer graden "master of science/master i teknologi". For eksempel, hvis man tar en mastergrad i mekanikk(en arm innen fysikk og anvendt matematikk) på UiO får man tittelen master of science, men du får ingen ingeniørtittel. Tar man derimot tilsvarende på NTNU(så og si den samme utdanningen) får man tittelen master of science, men kan komplimentere den med "sivilingeniør". Det samme gjelder flere andre linjer som robotikk etc. Spørsmålet blir hva kan den med "master i mekanikk" fra UiO(bruker bare UiO som eksempel her, siden jeg vet at de ikke gir ingeniørtittler) kalle seg? En med master i mekanikk fra NTNU kan jo si at "jeg er sivilingeniør" mens personen med den samme utdanningen fra UiO kan ikke si det. For å gjøre det mer forvirrende så ble årets ingeniørstudent(som blir kåret hvert år av Forsvaret) en student hos UiO, som studerer nettopp mekanikk, selvom han ikke har lov til å kalle seg ingeniør/siving. Utdanningen er lik, jobbene de kan ta er like osv, men tittelen er forskjellig. Noen som vet hvorfor? Anonymkode: d6571...4b9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2016 #2 Del Skrevet 8. juni 2016 TS her. Glemte å legge til dette: Det er flere instuttisjoner som tar opp bacherlorstudenter på sine 2årige masterprogram for sivilingeniører. Kravet er at man har en godkjent bachelor i ingeniørfag fra før(på NTNU for eksempel så står det hvilke bachelorer som er godkjente for opptak til siving). En bachelorgrad i elektronikk fra UiO kan søke opptak for 2årig siving hos NTNU innenfor elektronikk, selvom bacheloren fra UiO ikke er en "ingeniørgrad". Så studieløpet er likt, men man får forskjellige titler.. Anonymkode: d6571...4b9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2016 #3 Del Skrevet 8. juni 2016 Forskjellen er at sivilingeniørene har en liten andel obligatoriske samfunnsfag- og økonomiemner integrert i sine studier. I gamle dager (nå snakker vi før årtusenskiftet) kunne UIO og de andre tradisjonelle universitetene også tildele graden siv.ing til studenter som tok hovedfag innen realfag, men forutsetningen var da at de hadde tatt en viss mengde økonomiske- eller samfunssvitenskapelige emner. Dette ble aldri noen stor suksess, da studentene, som du også sier, kvalifiserer til samme type jobber uavhengig av om graden er siv.ing, M.Sc eller cand.scient. Anonymkode: fa024...075 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2016 #4 Del Skrevet 8. juni 2016 Min mann har mastergrad i mekanikk og jobber som sivilingeniør. Han har flere og tyngre mattefag enn de med siv.ing.utdanning fra NTNU. Har har et bedre utgangspunkt for å forstå teorien bak utregningene, noe som kommer godt med i krevende prosjekter. Sivilingeniører har bedre kjennskap til standardene, men dette er noe som er enklere å lære i etterkant enn matematikk på svært høyt nivå. Anonymkode: e923c...c11 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2016 #5 Del Skrevet 8. juni 2016 45 minutter siden, AnonymBruker skrev: Forskjellen er at sivilingeniørene har en liten andel obligatoriske samfunnsfag- og økonomiemner integrert i sine studier. I gamle dager (nå snakker vi før årtusenskiftet) kunne UIO og de andre tradisjonelle universitetene også tildele graden siv.ing til studenter som tok hovedfag innen realfag, men forutsetningen var da at de hadde tatt en viss mengde økonomiske- eller samfunssvitenskapelige emner. Dette ble aldri noen stor suksess, da studentene, som du også sier, kvalifiserer til samme type jobber uavhengig av om graden er siv.ing, M.Sc eller cand.scient. Anonymkode: fa024...075 Okei, skjønner litt mer av det nå - takk:) Anonymkode: d6571...4b9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå