Gå til innhold

Pizzadeig


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hva er din oppskrift på pizzadeig?! :P

Anonymkode: 8bd51...bbc

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bruker ikke oppskrift, men det blir noe i retning av 2,5 dl vann, ca 7 dl mel, en god klype salt, en splæsj olivenolje og en teskje tørrgjær. Det er nok til en langpannepizza med tykk bunn eller to mindre med tynnere bunn.

Min erfaring er at hva som går i deigen er rimelig standard, det som utgjør forskjellen er behandlingen av deigen. Jeg elter moderat i kjøkkenmaskin og lar den heve ganske lenge. Minimum to timer. Men det er noe med gjærdeig, man må liksom lære å kjenne den enkelte deig for at resultatet skal bli som ønsket. 

AnonymBruker
Skrevet

Dette gir 4-5 tynne pizzabunner:

500g mel
1 pk tørrgjær
1ss salt
3 dl lunkent vann
2 dl olivenolje (kan bruke mindre, de blir bare ikke fullt så sprø)

Bland sammen det tørre, tilsett vann og olje. Elt det til deigen blir smidig. Deles i 4-5 biter, kjevles ut til 2-3 mm tykkelse uten heving. Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt med gaffel. Forstekes til den får lysebrune prikker. På 220C i ca 4 min.

Anonymkode: f3000...332

AnonymBruker
Skrevet

Tykk bunn, dekker helt steikebrett: 

375 g mel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
Vel 2,5 dl vann
3 ss olje

Jeg bare elter den. lar den heve 5 min, kjevler den ut, lar den heve 15 min, forsteker et par min, har på fyll, og steker videre i ca 15 min. 

Anonymkode: e73b8...6b2

Skrevet

3 dl vann

2 ss olje

7 dl mel

1 pose tørrgjær

1/2 ts salt

stekes på 225 grader :-)

Skrevet (endret)

Til en deig som er like stor som en vanlig bakeplate bruker jeg:

75 gram vann (0,75 dl)
En halv pose tørrgjær
Ca en ss olje
Salt
Noen skjeer grovt mel (skal ikke smake for grovt)
Hvetemel (så mye at deigen ikke er klissete lenger)

Vannet og gjæra er det eneste jeg måler opp. Steker på 225 grader til den ser ferdig ut :laugh:

Endret av penny_
Skrevet

Mel, olje, salt, vann og gjær

Hender jeg slenger i litt tørket timian i deigen også

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...