Teardrop Skrevet 30. mai 2016 #1 Skrevet 30. mai 2016 Bruker dere hele purren, bortsett fra noen cm nederst der røttene er? Eller skjærer dere bort bladene på toppen også?
Gjest Margit Spat Skrevet 30. mai 2016 #2 Skrevet 30. mai 2016 Jeg bruker en god del av det grønne, men ikke alt. Synes ofte den får litt for grov struktur i toppen, pluss at den delen av bladene ofte blir gule og slappe etter en tids lagring.
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2016 #3 Skrevet 30. mai 2016 Selvføglelig. Jeg kaster ikke mat. (forresten har det vært ørten tråder om temaet her før). Anonymkode: ae492...888 1
chouette Skrevet 30. mai 2016 #4 Skrevet 30. mai 2016 Kutter 1 cm av "bladene", og fjerner naturligvis busken nederst. Ellers bruker jeg alt. 2
Pawn Hearts Skrevet 30. mai 2016 #5 Skrevet 30. mai 2016 Vi som bruker nesten hele purren, gjør det åpenbart feil. Coop mener iallfall at vi bør skjære bort noe sånt som to tredeler: https://coop.no/extra/tid--penger/slik-renser-du-purre/?utm_source=dagbladet &utm_medium=content&utm_content=cpc1#_ga=1.31780158.1226677901.1383566708 Det beste er jo starten: STEG 1 Fjern toppen av purren. Coop går djervt imot trenden om å redusere matavfallet. Jeg kan tenke meg en av to grunner, eller mest sannsynlig en kombinasjon: 1) Metoden deres funker dårligere når en større del av purren brukes. 2) De vil at folk skal kjøpe mer purre enn nødvendig. 3
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2016 #6 Skrevet 30. mai 2016 Jeg kan ikke spise noe anett enn det grønne Anonymkode: 3445b...9f6
hjertesukka Skrevet 30. mai 2016 #8 Skrevet 30. mai 2016 Ja, hele, bortsett fra hvis det er vissent og svart. Og setter den siste biten med røtter i en potte med jord. Så får jeg ny! 1
Sølvrosen Skrevet 30. mai 2016 #9 Skrevet 30. mai 2016 Dersom det er noe gult og vissent skjærer jeg det bort, det samme med roten, men ellers bruker jeg selvfølgelig alt . Siden en purre er stor bruker jeg ofte de ulike delene til ulike ting, f.eks er det grønne veldig fint i suppe, delen i midten er best hvis jeg skal spise purren rå, og den nederste biten er som en mild løk. Jeg er så ekstrem at jeg også kan finne på å bruke gulrotgress i suppe og tørker bladene til sellerirot for å bruke som krydder. 1
Gjest Agnetha Skrevet 30. mai 2016 #10 Skrevet 30. mai 2016 Det grønne er jo noe av det beste på hele purren syns jeg. Elsker elsker purre! 💖
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2016 #11 Skrevet 30. mai 2016 3 timer siden, Teardrop skrev: Bruker dere hele purren, bortsett fra noen cm nederst der røttene er? Eller skjærer dere bort bladene på toppen også? Det mest grønne kutter jeg av. Putter i fryseren og har når jeg skal lage kraft/buljong. Den nederste stilken med rot, planter jeg ofte. Får ny løk Anonymkode: 3c9ac...f9d
Gjest Agnetha Skrevet 30. mai 2016 #12 Skrevet 30. mai 2016 (endret) 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Den nederste stilken med rot, planter jeg ofte. Får ny løk Anonymkode: 3c9ac...f9d Smart! Hvor lang tid tar det, og gjør du det innendørs i melkekartong el? Endret 30. mai 2016 av Agnetha
Gjest Citronella Skrevet 30. mai 2016 #13 Skrevet 30. mai 2016 Ja. Det grove, grønne bruker jeg til kraftkoking. Koker masse kraft!
applestories Skrevet 30. mai 2016 #15 Skrevet 30. mai 2016 3 timer siden, Pawn Hearts skrev: Vi som bruker nesten hele purren, gjør det åpenbart feil. Coop mener iallfall at vi bør skjære bort noe sånt som to tredeler: https://coop.no/extra/tid--penger/slik-renser-du-purre/?utm_source=dagbladet &utm_medium=content&utm_content=cpc1#_ga=1.31780158.1226677901.1383566708 Det beste er jo starten: STEG 1 Fjern toppen av purren. Coop går djervt imot trenden om å redusere matavfallet. Jeg kan tenke meg en av to grunner, eller mest sannsynlig en kombinasjon: 1) Metoden deres funker dårligere når en større del av purren brukes. 2) De vil at folk skal kjøpe mer purre enn nødvendig. Merkelig metode... Kjøpte purre hos Coop i dag - der hadde de fjernet det aller meste av det mørkegrønne allerede, kun bittelitt igjen. Like irriterende det som når de har store purrer med grove, halvvisne ytterblad. En mellomting burde gå an å få til.
Mis(s)Understood Skrevet 30. mai 2016 #16 Skrevet 30. mai 2016 Bruker hele utenom den siste halve cm som røttene er festet i og littegrann øverst dersom det har blitt tørt. Grønt og hvitt om hverandre.
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2016 #18 Skrevet 30. mai 2016 29 minutter siden, Agnetha skrev: Smart! Hvor lang tid tar det, og gjør du det innendørs i melkekartong el? Setter den først i et glass vann. Etterpå planter jeg i melkekartong. Anonymkode: 3c9ac...f9d
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2016 #19 Skrevet 30. mai 2016 12 minutter siden, ES05C02 skrev: pleier å bruke ca halve. Puh, gi meg resten da! Det er jo det grønne som smaker best. Anonymkode: ae492...888
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2016 #20 Skrevet 30. mai 2016 40 minutter siden, AnonymBruker skrev: Setter den først i et glass vann. Etterpå planter jeg i melkekartong. Anonymkode: 3c9ac...f9d Åh, det skal jeg prøve Anonymkode: fd8a0...7e8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå