Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan ikke alle komme med sin favoritt små kake oppskrift til jul her???

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her er min yndling:

Kakemenn

100 g smør eller margarin

3 1/2 dl sukker

1 ts hornsalt

2 1/2 dl melk

12 dl hvetemel

Smelt smøret og avkjøl. Bland det tørre. Rør inn smør og melk, arbeid hurtig sammen. Legg plast over og la stå kjølig i 1-2 timer. Elt sammen og kjevl ut en leiv ca 3-4 mm tykk. Stikk ut kakemenn. Legg på plate, stekes ved 200 grader i 7-10 min. De skal være hvite og porøse. Avkjøles på rist.

Gjest Anonymous
Skrevet

Sandkaker

Det spesielle med disse er at de ikke sitter fast i

formene, som jeg har hørt skrekkhistorier om. Jeg

smører ikke engang formene. Jeg har laget disse i ca

10 år uten problemer i det hele tatt. Jeg legger

formene på hodet og banker litt på noen av dem med

med en skje og kanskje trykker litt på formene og ut

faller kakene. Jeg har ikke pleid å ta av skinnet på

mandlene, men jeg tenker å prøve på det i år.

190 g melis

250 smør (ikke flytende)

60 g malte mandler

1 egg

375 g hv.mel

Bland (kna sammen) melis og smør

Bland inn mandler, mel og egg.

Jeg pleier å la deigen stå over natten.

Jeg tror det blir ca 80 stykker, men det avhenger

selvfølgelig av hvor tynt en legger deigen i formene.

Stek ved 180 grader i noen minutter (slik at de

får den rette gyldne fargen)

Skrevet

Mine absolutte favoritter har jeg dessverre ikke, de ligger hos Mamma. Men disse hvite kakemennene er jeg veldig glad i!

Hvite kakemenn

100 g smeltet smør

3 dl sukker

2 dl melk

1 ts hornsalt

1 liter hvetemel

Rør sammen alt, dekk med plast og la stå i kjøleskap over natten. Kjevle ut til ca ½ cm tykkelse. Trykk ut griser (eller andre ønskede former) og sett på stekebrett. Stek ved 175 grader i ca 7 minutter. De skal ikke bli gylne. Pynt med rosa glasur.

Skrevet

Her kommer min favoritt og igrunn hele slekta sin favoritt oppskrift. Deilig sjokoladesmak på disse.

SJOKOLADEAVSKJÆRINGER:

250g margarin

2 1/2 dl sukker

1 egg

6 dl mel

2-3 ss kakao

2 ts vaniljesukker

Rør margarin og sukker hvitt og ha så i resten. La stå over natta i kjøleskapet.

Rull tommelfingertykke pølser av deigen. Legg på stekebrett og klapp de flate.

Stek.

Ha på melis når de er litt avkjølt og skråskjær de i passe biter før de er helt kalde. Oppbevares i boks.

Stekes i 10-12 min på 190 grader. Er bløte når du tar de ut... Stivner ved avkjøling :)

Skrevet
Her kommer min favoritt og igrunn hele slekta sin favoritt oppskrift. Deilig sjokoladesmak på disse.

SJOKOLADEAVSKJÆRINGER:

250g margarin

2 1/2 dl sukker

1 egg

6 dl mel

2-3 ss kakao

2 ts vaniljesukker

Rør margarin og sukker hvitt og ha så i resten. La stå over natta i kjøleskapet.

Rull tommelfingertykke pølser av deigen. Legg på stekebrett og klapp de flate.

Stek.

Ha på melis når de er litt avkjølt og skråskjær de i passe biter før de er helt kalde. Oppbevares i boks.

Stekes i 10-12 min på 190 grader. Er bløte når du tar de ut... Stivner ved avkjøling :)

Ja, de er gode. De kalles "Skrivefruens kaffekaker" der jeg kommer fra.

Skrevet

Inne på hjemmesiden min, som du finner link til i signaturen min. Så finner dere en del juleoppskrifter, kommer flere etter vært. :-)

Skrevet

Disse er forresten også kjempegode!

Brune pinner

150 g smør

200 g sukker

2 eggeplommer

1 ss lys sirup

½ ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

300 g hvetemel

perlesukker/hakkede mandler

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen sammen og del i 6 emner. Trill pølser og legg på stekebrett. Trykk hver lengde til flate stenger. Pensle med egg og dryss på perlesukker og hakkede mandler. Stek midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Skjær opp stengene mens de ennå er varme.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...