rutti Skrevet 31. oktober 2004 #1 Skrevet 31. oktober 2004 Kan ikke alle komme med sin favoritt små kake oppskrift til jul her???
-Fisken- Skrevet 31. oktober 2004 #2 Skrevet 31. oktober 2004 Her er min yndling: Kakemenn 100 g smør eller margarin 3 1/2 dl sukker 1 ts hornsalt 2 1/2 dl melk 12 dl hvetemel Smelt smøret og avkjøl. Bland det tørre. Rør inn smør og melk, arbeid hurtig sammen. Legg plast over og la stå kjølig i 1-2 timer. Elt sammen og kjevl ut en leiv ca 3-4 mm tykk. Stikk ut kakemenn. Legg på plate, stekes ved 200 grader i 7-10 min. De skal være hvite og porøse. Avkjøles på rist.
Gjest Anonymous Skrevet 31. oktober 2004 #3 Skrevet 31. oktober 2004 Sandkaker Det spesielle med disse er at de ikke sitter fast i formene, som jeg har hørt skrekkhistorier om. Jeg smører ikke engang formene. Jeg har laget disse i ca 10 år uten problemer i det hele tatt. Jeg legger formene på hodet og banker litt på noen av dem med med en skje og kanskje trykker litt på formene og ut faller kakene. Jeg har ikke pleid å ta av skinnet på mandlene, men jeg tenker å prøve på det i år. 190 g melis 250 smør (ikke flytende) 60 g malte mandler 1 egg 375 g hv.mel Bland (kna sammen) melis og smør Bland inn mandler, mel og egg. Jeg pleier å la deigen stå over natten. Jeg tror det blir ca 80 stykker, men det avhenger selvfølgelig av hvor tynt en legger deigen i formene. Stek ved 180 grader i noen minutter (slik at de får den rette gyldne fargen)
Arkana Skrevet 31. oktober 2004 #4 Skrevet 31. oktober 2004 Mine absolutte favoritter har jeg dessverre ikke, de ligger hos Mamma. Men disse hvite kakemennene er jeg veldig glad i! Hvite kakemenn 100 g smeltet smør 3 dl sukker 2 dl melk 1 ts hornsalt 1 liter hvetemel Rør sammen alt, dekk med plast og la stå i kjøleskap over natten. Kjevle ut til ca ½ cm tykkelse. Trykk ut griser (eller andre ønskede former) og sett på stekebrett. Stek ved 175 grader i ca 7 minutter. De skal ikke bli gylne. Pynt med rosa glasur.
Nella Skrevet 1. november 2004 #5 Skrevet 1. november 2004 Her kommer min favoritt og igrunn hele slekta sin favoritt oppskrift. Deilig sjokoladesmak på disse. SJOKOLADEAVSKJÆRINGER: 250g margarin 2 1/2 dl sukker 1 egg 6 dl mel 2-3 ss kakao 2 ts vaniljesukker Rør margarin og sukker hvitt og ha så i resten. La stå over natta i kjøleskapet. Rull tommelfingertykke pølser av deigen. Legg på stekebrett og klapp de flate. Stek. Ha på melis når de er litt avkjølt og skråskjær de i passe biter før de er helt kalde. Oppbevares i boks. Stekes i 10-12 min på 190 grader. Er bløte når du tar de ut... Stivner ved avkjøling
Gjest MrsL Skrevet 1. november 2004 #6 Skrevet 1. november 2004 Her kommer min favoritt og igrunn hele slekta sin favoritt oppskrift. Deilig sjokoladesmak på disse. SJOKOLADEAVSKJÆRINGER: 250g margarin 2 1/2 dl sukker 1 egg 6 dl mel 2-3 ss kakao 2 ts vaniljesukker Rør margarin og sukker hvitt og ha så i resten. La stå over natta i kjøleskapet. Rull tommelfingertykke pølser av deigen. Legg på stekebrett og klapp de flate. Stek. Ha på melis når de er litt avkjølt og skråskjær de i passe biter før de er helt kalde. Oppbevares i boks. Stekes i 10-12 min på 190 grader. Er bløte når du tar de ut... Stivner ved avkjøling Ja, de er gode. De kalles "Skrivefruens kaffekaker" der jeg kommer fra.
Hedda84 Skrevet 1. november 2004 #7 Skrevet 1. november 2004 Inne på hjemmesiden min, som du finner link til i signaturen min. Så finner dere en del juleoppskrifter, kommer flere etter vært. :-)
Arkana Skrevet 1. november 2004 #8 Skrevet 1. november 2004 Disse er forresten også kjempegode! Brune pinner 150 g smør 200 g sukker 2 eggeplommer 1 ss lys sirup ½ ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 g hvetemel perlesukker/hakkede mandler Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen sammen og del i 6 emner. Trill pølser og legg på stekebrett. Trykk hver lengde til flate stenger. Pensle med egg og dryss på perlesukker og hakkede mandler. Stek midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Skjær opp stengene mens de ennå er varme.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå