Gjest Tom/Loki Skrevet 23. mai 2016 #1 Del Skrevet 23. mai 2016 Han var den første som rettet kikkerten mot himmelen. Det endret oppfatningen hans av universet, og gjorde at han kom på kant med den katolske kirke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Balian de Ibelin Skrevet 23. mai 2016 #2 Del Skrevet 23. mai 2016 (endret) Dette er tull Galileo Galilei var langt i fra den første som satte kikkerten mot himmelen. Det var fult av astronomer før han helt tilbake til antikken og den Babylonske sivilisasjonen som så opp mot himmelen og kunne beregne med ganske stor nøyaktighet avstand mellom stjernene. Størrelsen på månen og omkretsen på jorden osv. F.eks den første som satt det til at jorden gikk rundt solen og at solen var midtpunktet var Pyhtagaros på 500 tallet før kristus, Denne tanken kalles for Heliosentrisme og stammer fra antikken. Men fram til 1543 hadde man hovedsakelig et geosentrisk verdenssytem. Etter at Koperinkus publiserte boken Om himmelsirklenes omdreininger i 1543. Så ble det bevist en gang for alle at Sola var i sentrum av solsystemet og at planetene gikk rundt solen. Dette ble publisert 21 år før Galileo Galilei ble født. Det var Kopernikus som satte solsystemet på plass ikke Galileo Galilei. Men både Kopernikus og Galilieo Galilei gjorde var og videreføre en tanke som har sine røtter tilbake til Pyhtagaros tll antikken. Og som ble bekreftet i 1543 av Kopernikus. Galileo Galilei viderførte det Kopernikus gjorde. Og han var langt i fra den eneste du har også Johannes Kepler ( 1571-1630 ) Endret 23. mai 2016 av Feologild Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
debatant Skrevet 23. mai 2016 #3 Del Skrevet 23. mai 2016 (endret) 6 timer siden, Feologild skrev: Dette er tull Galileo Galilei var langt i fra den første som satte kikkerten mot himmelen. Det var fult av astronomer før han helt tilbake til antikken og den Babylonske sivilisasjonen som så opp mot himmelen og kunne beregne med ganske stor nøyaktighet avstand mellom stjernene. Størrelsen på månen og omkretsen på jorden osv. F.eks den første som satt det til at jorden gikk rundt solen og at solen var midtpunktet var Pyhtagaros på 500 tallet før kristus, Denne tanken kalles for Heliosentrisme og stammer fra antikken. Men fram til 1543 hadde man hovedsakelig et geosentrisk verdenssytem. Etter at Koperinkus publiserte boken Om himmelsirklenes omdreininger i 1543. Så ble det bevist en gang for alle at Sola var i sentrum av solsystemet og at planetene gikk rundt solen. Dette ble publisert 21 år før Galileo Galilei ble født. Det var Kopernikus som satte solsystemet på plass ikke Galileo Galilei. Men både Kopernikus og Galilieo Galilei gjorde var og videreføre en tanke som har sine røtter tilbake til Pyhtagaros tll antikken. Og som ble bekreftet i 1543 av Kopernikus. Galileo Galilei viderførte det Kopernikus gjorde. Og han var langt i fra den eneste du har også Johannes Kepler ( 1571-1630 ) Å gi Pythagoras kred for heliosentrisme er ikke riktig. Heraklides og Pontus burde faktisk nevnes her, ca. 300 før Kristus, da de var de første som foreslo ideen. I moderne tid burde riktignok Kopernikus tildeles æren for oppdagelsen. Videre kom Kepler med de 3 lovene planetene følger. Til sist var det Newton som forklarte hvordan gravitasjonen funka. Newtons venn Halley oppdaget en viss komet, basert på Newtons utregninger. Newtons speilteleskop gjorde og stjernekikkingen enklere da optikken ble betydelig bedre. Endret 23. mai 2016 av debatant Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pawn Hearts Skrevet 25. mai 2016 #4 Del Skrevet 25. mai 2016 Den 23.5.2016 at 16.51, debatant skrev: Å gi Pythagoras kred for heliosentrisme er ikke riktig. Heraklides og Pontus burde faktisk nevnes her, ca. 300 før Kristus, da de var de første som foreslo ideen. I moderne tid burde riktignok Kopernikus tildeles æren for oppdagelsen. Videre kom Kepler med de 3 lovene planetene følger. Til sist var det Newton som forklarte hvordan gravitasjonen funka. Newtons venn Halley oppdaget en viss komet, basert på Newtons utregninger. Newtons speilteleskop gjorde og stjernekikkingen enklere da optikken ble betydelig bedre. Heraklides fra Pontus, og han var bare én. Aristarkhos fra Samos bør også nevnes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
debatant Skrevet 25. mai 2016 #5 Del Skrevet 25. mai 2016 1 time siden, Pawn Hearts skrev: Heraklides fra Pontus, og han var bare én. Aristarkhos fra Samos bør også nevnes. oki Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anarkist Skrevet 7. juni 2016 #6 Del Skrevet 7. juni 2016 Slik jeg har forstått så hadde muslimske vitenskapsmenn på 1000-tallet hadde beskrevet et heliosentrisk verdensbildet, i tillegg var Newtons lover egentlig oppfunnet lenge før av muslimske vitenskapsmenn. Jeg har også lest at de medisinske bøker som ble brukt i vesten var skrevet av muslimske vitenskapsmenn og ble brukt i England helt opp til 1800-tallet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badebuksa Skrevet 7. juni 2016 #7 Del Skrevet 7. juni 2016 Ja, der fikk solsystemet så det sang etter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
debatant Skrevet 8. juni 2016 #8 Del Skrevet 8. juni 2016 (endret) Den 07.06.2016 at 9.17, Anarkist skrev: Slik jeg har forstått så hadde muslimske vitenskapsmenn på 1000-tallet hadde beskrevet et heliosentrisk verdensbildet, i tillegg var Newtons lover egentlig oppfunnet lenge før av muslimske vitenskapsmenn. Jeg har også lest at de medisinske bøker som ble brukt i vesten var skrevet av muslimske vitenskapsmenn og ble brukt i England helt opp til 1800-tallet. Haha, Ja muslimene bidrar veldig mye innen den vitenskapelige utviklingen. De er flinke til å krige, for så å tape, mot jøder som faktisk får Nobelpriser i bøtter og spann. Kristne Kopernikus kom med de heliosentriske verdensbildet, forklart av kristne Kepler. Endret 8. juni 2016 av debatant Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2016 #9 Del Skrevet 9. juni 2016 Den 23.5.2016 at 11.59, Balian de Ibelin skrev: Dette er tull Galileo Galilei var langt i fra den første som satte kikkerten mot himmelen. Det var fult av astronomer før han helt tilbake til antikken og den Babylonske sivilisasjonen som så opp mot himmelen og kunne beregne med ganske stor nøyaktighet avstand mellom stjernene. Størrelsen på månen og omkretsen på jorden osv. Ingen av dem hadde kikkert så de satte den temmelig sikkert ikke mot himmelen. Den 23.5.2016 at 11.59, Balian de Ibelin skrev: F.eks den første som satt det til at jorden gikk rundt solen og at solen var midtpunktet var Pyhtagaros på 500 tallet før kristus, Både personen, årstallet og beskrivelsen av modellen han kom med er feil. Han het Philolaus, levde på 400-tallet f.kr. og påstod at både jorden og solen gikk i bane rundt en "sentral ild". Mao. også helt feil. Anonymkode: 021d6...6ae 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Balian de Ibelin Skrevet 9. juni 2016 #10 Del Skrevet 9. juni 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Ingen av dem hadde kikkert så de satte den temmelig sikkert ikke mot himmelen. Både personen, årstallet og beskrivelsen av modellen han kom med er feil. Han het Philolaus, levde på 400-tallet f.kr. og påstod at både jorden og solen gikk i bane rundt en "sentral ild". Mao. også helt feil. Anonymkode: 021d6...6ae Du forstår hva jeg mener. Og det jeg skrev er riktig så neste gang du skal rette på noen så får du rette på noen som tar feil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mari Y Skrevet 9. juli 2016 #11 Del Skrevet 9. juli 2016 Den 8.6.2016 at 20.38, debatant skrev: Haha, Ja muslimene bidrar veldig mye innen den vitenskapelige utviklingen. De er flinke til å krige, for så å tape, mot jøder som faktisk får Nobelpriser i bøtter og spann. Kristne Kopernikus kom med de heliosentriske verdensbildet, forklart av kristne Kepler. Pr dags dato er det noenlunde riktig. Men jeg tviler på at man ikke må gå mange hundre år tilbake i tid, før dette bildet var noenlunde annerledes. Cordoba ble jo ansett som vitenskapens sentrum, så jeg synes ikke argumentet virker helt fjernt. Det blir uansett feil å sammenlikne Cordoba opp mot dagens situasjon i Midtøsten. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
debatant Skrevet 9. juli 2016 #12 Del Skrevet 9. juli 2016 9 minutter siden, Mari Y skrev: Pr dags dato er det noenlunde riktig. Men jeg tviler på at man ikke må gå mange hundre år tilbake i tid, før dette bildet var noenlunde annerledes. Cordoba ble jo ansett som vitenskapens sentrum, så jeg synes ikke argumentet virker helt fjernt. Det blir uansett feil å sammenlikne Cordoba opp mot dagens situasjon i Midtøsten. Har aldri hørt om Cordoba, Hva oppfant de der? og når? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. juli 2016 #13 Del Skrevet 10. juli 2016 Den 7 June 2016 at 9.17, Anarkist skrev: Jeg har også lest at de medisinske bøker som ble brukt i vesten var skrevet av muslimske vitenskapsmenn og ble brukt i England helt opp til 1800-tallet. Dette er nokså unøyaktig. Mye av grunnlaget for vår medisinske forståelse ble lagt av grekerne (primært ved Hippokrates) og romerne (primært ved Galenius). Det skriftlige ved alle disse antikke kildene ville sannsynligvis ha gått tapt om ikke de ved romerrikets fall hadde blitt "plyndret" av maurerne, og oppbevart i den arabiske verden inntil de igjen ble bragt til europa med korstogene. I renessansen fattet man igjen interesse for anatomisk forskning, og særlig Galenius' arbeider la grunnlaget for veien videre. De første anatomiske teatre ble anlagt i padova og firenze, og det ble utarbeidet illustrerte lærebøker av en rekke skikkelser, hvorav Andreas Vesalius' "de Corporis Fabrica Humana" er den mest kjente. Leonardo da Vinci bidro også, men hans bidrag ble ikke betydningsfulle før på 1800-tallet, da vi begynte å få lærebøker som var mer systematiske og mindre preget av kunstneriske uttrykk og vissvass i illustrasjonene. Jeg har i grunnen aldri hørt at kunnskapen ble noe særlig videreutviklet under den tid kildene befant seg i østen, men det kan godt være. Imidlertid finnes det et enormt utvalg av bøker skrevet av europeere fra renessansen og utover, så at det ble brukt bøker med opprinnelse fra østen helt opp til 1800-tallet tror jeg i grunnen ikke på. Anonymkode: 13f35...c10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pawn Hearts Skrevet 10. juli 2016 #14 Del Skrevet 10. juli 2016 Alhazen må sies å ha spilt en ganske viktig rolle, men ikke for det heliosentriske verdensbildet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2016 #15 Del Skrevet 12. juli 2016 Den 07/06/2016 at 9.17, Anarkist skrev: Slik jeg har forstått så hadde muslimske vitenskapsmenn på 1000-tallet hadde beskrevet et heliosentrisk verdensbildet, i tillegg var Newtons lover egentlig oppfunnet lenge før av muslimske vitenskapsmenn. Jeg har også lest at de medisinske bøker som ble brukt i vesten var skrevet av muslimske vitenskapsmenn og ble brukt i England helt opp til 1800-tallet. Rart at ingenting av det du skriver her kan verifiseres. Anonymkode: 092a2...80b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
debatant Skrevet 19. juli 2016 #16 Del Skrevet 19. juli 2016 Den 12.7.2016 at 13.55, AnonymBruker skrev: Rart at ingenting av det du skriver her kan verifiseres. Anonymkode: 092a2...80b Vel, så fryktelig rart er det vel ikke Anarkist synes ikke å bry seg så veldig mye om rederlighet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå