Gå til innhold

Hvor lenge spiser du rester?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg lager ofte store porsjoner og spiser det samme i opp til 3 dager. Er det mer igjen da så kaster jeg det. Min mor ble dypt sjokkert når hun hørte dette. Hun mener det er uhygienisk, farlig og at maten har mistet alke næringsstoffene innen dag 3. 

Er jeg ekkel? Har hun rett? Hva gjør dere?

Anonymkode: 7ac05...40e

AnonymBruker
Skrevet

Det kommer jo helt ann på hva slags råvarer restene inneholder, hbordan du kjøler ned og oppbevarer det, ig om du varmer det tilstrekkelig nok opp igjen,

Anonymkode: 15d65...f8b

  • Liker 2
Gjest Herr Heftig
Skrevet

Det kommer veldig an på hvordan det oppbevares. Men jeg regner med at du oppbevarer det forsvarlig, og da tar hun i så fall feil.

AnonymBruker
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hun mener det er uhygienisk, farlig og at maten har mistet alke næringsstoffene innen dag 3. 

Du får gi henne litt lesestoff om temaet, for her tar hun selvsagt feil. 

Antar da at du kjøler ned maten innen en viss tid og ikke varmer opp all maten, men tar ut en og en porsjon når du skal spise av restene.

Anonymkode: 10559...c28

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

hvis du varmer opp og kjøler ned den samme maten mange ganger er vel ikke det så bra. (opp til 3 ganger går nok bra) men ellers er det vel best å ta det man trenger og varme opp akkurat det. 

Hender jeg har brukt middagsrester (som gryterettrester eller pastasausrester) etter en uke. det har gått helt greit. Man må selvfølgelig varme det skikkelig opp. Og man må selvfølgelig kjøle ting ned så raskt som mulig. ikke stå å lunke på kjøkkenbenken i flere timer. 

Etter middagen... rett i kjøleskapet. rett fra kjøleskapet og i gryta. 

Anonymkode: e2ae7...2b0

  • Liker 1
Skrevet

Vi er jo mange og rester er nesten et fremmedord uansett hvor store porsjoner som blir laget, men hvis man avkjøler raskt og setter kjølig bør det holde seg i mange dager. Alternativt kan man jo fryse ned porsjonsvis også.  

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

hvis du varmer opp og kjøler ned den samme maten mange ganger er vel ikke det så bra. (opp til 3 ganger går nok bra) men ellers er det vel best å ta det man trenger og varme opp akkurat det. 

Hender jeg har brukt middagsrester (som gryterettrester eller pastasausrester) etter en uke. det har gått helt greit. Man må selvfølgelig varme det skikkelig opp. Og man må selvfølgelig kjøle ting ned så raskt som mulig. ikke stå å lunke på kjøkkenbenken i flere timer. 

Etter middagen... rett i kjøleskapet. rett fra kjøleskapet og i gryta. 

Anonymkode: e2ae7...2b0

En uke? Ok :)

Jeg har 5 dager som grense. Men det er greit å vite at også 7 dager går bra.

Er dette all type av middagsmat?

Anonymkode: ec7fc...b87

AnonymBruker
Skrevet

Max to dager er vel regelen i vanlige husholdninger. De fleste lar maten bli avkjølt i kjele og på benk i en time før det legges i kjøleskap. Da syns jeg det bør spises samme kveld eller senest dagen etter. Mer enn det er uappetittelig syns jeg. Bestemor har pølser, poteter og annet liggende opp til 4-5 dager uansett hvor fort det blir avkjølt. Hun lever godt enda 😊

Anonymkode: 260c9...481

  • Liker 3
Skrevet

hvis restene ikke blir spist opp dagen etter det er laget, blir det stortsett kastet. dag nr 2 er en absolutt grense for min del. er det ikke spist opp da, så går det garantert i søpla.

Skrevet

Middagsrestene hadde jeg heller fordelt i 3 poser sånn at de ikke blir varmet opp og fryst ned igjen 3 ganger.
men ellers ser jeg ikke problemet. 

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Avkjøl maten i vannbad (f.eks sett kasserollen i oppvaskkummen fylt med kaldt vann) for å avkjøle maten hurtigst mulig, før du setter maten i kjøleskapet :)

Ris og pasta-retter bør man være ekstra nøye med å få avkjølt hurtig og deretter få satt det i kjøleskapet, grunnet alvorlig dødelig sykdom som man kan få dersom man ikke er nøye med dette

Anonymkode: ec7fc...b87

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, jupiter_c skrev:

hvis restene ikke blir spist opp dagen etter det er laget, blir det stortsett kastet. dag nr 2 er en absolutt grense for min del. er det ikke spist opp da, så går det garantert i søpla.

Er det rart vi har et gigantisk matsvinn i dette landet?

Slikt provoserer meg faktisk litt. 

Anonymkode: 10559...c28

  • Liker 12
Skrevet

Her spiser vi resten dagen etter. Klarer ikke å spise det etter to dager i kjøleskapet, da går det i søppelet. :)

AnonymBruker
Skrevet
Et øyeblikk siden, FrøkenMånestråle skrev:

Her spiser vi resten dagen etter. Klarer ikke å spise det etter to dager i kjøleskapet, da går det i søppelet. :)

Hvorfor fryser dere ikke maten ned i steden? Eller lager mindre porsjoner?

Hvorfor klarer dere ikke å spise maten etter 2 dager i kjøleskapet? :klo:

Anonymkode: ec7fc...b87

  • Liker 9
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor fryser dere ikke maten ned i steden? Eller lager mindre porsjoner?

Hvorfor klarer dere ikke å spise maten etter 2 dager i kjøleskapet? :klo:

Anonymkode: ec7fc...b87

Har jeg sagt at vi ikke fryser ned mat, eller hvor store porsjoner vi lager? Men det er begrenset med hvor mye jeg har plass til i fryseren og. Jeg liker ikke å spise maten når den har stått i kjøleskapet lenge, derfor spiser vi maten dagen etter og kaster resten. 

Skrevet (endret)

Før samboer flyttet inn pleide jeg å ha maasse matrester. Laget middag ca 2 dager i uken, og en runde med matlaging var vel ca 4 måltider. Pleide å spise 1 porsjon til middag, 1 til lunsj på skolen dagen etter. De 2 neste porsjonene gikk stort sett i fryseren. Ikke fan av å spise det samme flere dager på rad, og det er veldig greit å ha noe liggende i fryseren til en dag man ikke orker å lage mat. 

Etter at samboer flyttet inn har vi nesten aldri matrester. Alt går i grisen :fnise:

Endret av isbjørnungen
  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, FrøkenMånestråle skrev:

Har jeg sagt at vi ikke fryser ned mat, eller hvor store porsjoner vi lager? Men det er begrenset med hvor mye jeg har plass til i fryseren og. Jeg liker ikke å spise maten når den har stått i kjøleskapet lenge, derfor spiser vi maten dagen etter og kaster resten. 

Neida.

Hvorfor fryser dere ikke maten ned i steden, eller lager mindre porsjoner, i stedet for å kaste maten?

Anonymkode: ec7fc...b87

  • Liker 5
Skrevet

Jeg spiser opp restene til det ikke er mer rester

Fryser ned mat dersom jeg har laget så mye at jeg ser jeg ikke klarer å spise opp alt før det blir dårlig. Det tar så liten plass i fryseren. Supper og gryteretter kan man ha over i poser før man fryser det og da klarer man alltid få plass til litt

Lager man så mye mat at man ikke har plass til å fryse det ned eller klarer å spise det opp...ja da burde man vel strengt tatt lage mindre mat :P

  • Liker 8
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Neida.

Hvorfor fryser dere ikke maten ned i steden, eller lager mindre porsjoner, i stedet for å kaste maten?

Anonymkode: ec7fc...b87

grunnen til at jeg ikke lager mindre porsjoner, er at jeg SKAL ha noe igjen når alle er mette. jeg må bestandig lage litt for mye mat. veldig mye av restene blir spist opp samme kvelden eller som lunsj dagen etterpå, men så hender det at feks spaghetti eller gryterett blir stående til dag nr2... da er det ikke mye spistende å spise av det altså... så da går det i søpla....

  • Liker 1
Skrevet
39 minutter siden, AnonymBruker skrev:

En uke? Ok :)

Jeg har 5 dager som grense. Men det er greit å vite at også 7 dager går bra.

Er dette all type av middagsmat?

Anonymkode: ec7fc...b87

har hørt at man skal være forsiktig med pasta og ris da disse kan ha farlige bakterier.

Tror nok de fleste middagsrester er greit å varme opp etter en uke. (sånt som har mat i saus lagret i lufttett boks) sånn som kjøttkaker i brun saus, lapskaus, mesteparten egentlig. 

ville dog vært mer forsiktig med fisk og sjødyr da dette blir dårlig fort. 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...