Gå til innhold

Begynne å like fiskepålegg - tips?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har de siste årene begynt å like fisk (spiste kun fiskekaker og fiskeboller da jeg var yngre), og nå spiser jeg både stekt laks/ørret/torsk, hjemmelagde fiskekaker, røkelaks og sashimi (tunfisk, laks, kveite osv.). Jeg har derimot ikke enda vent meg til å spise fiskepålegg, og da tenker jeg mest på diverse makrell- og brislingprodukter i boks. Jeg prøvde makrell i tomat for noen år siden, men husker at jeg ikke var noe særlig glad i det. Jeg prøvde å spise varmrøkt laks i boks fra Stabburet for noen måneder siden, og det synes jeg smakte rimelig dårlig, så det er kanskje en av grunnene til at jeg unngår å prøve andre typer fiskepålegg i boks på nytt. Jeg har derimot lyst til å prøve å venne meg til slikt pålegg ettersom det er nokså rimelig og sunt.

Noen som har tips til hvilke produkter som er gode å begynne med, og hvordan jeg kan venne meg til å spise de? Hvilke produkter smaker best?

Anonymkode: 4fa15...f6d

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvis du spiser stekt fisk, stek et stykke ekstra, oppbevar i kjøl, og lag "rekesmørbrød" av det, med eller uten reker. Røkelaks smaker bedre om den er lun, og har fått mellomlande i stekepannen et lite sekund.

Stabburet kan ikke fisk. Ofte er butikkens egen billigboks med tomatmakrell mye bedre, uten den harske smaken. Trikset er vel å begynne med fiskepålegget som tilbehør, og drukne det i annet garnityr? Salat, frukt og grønt?

Rømmesild (karri- og sennepssild) er også digg på grovbrød, men som nybegynner er det kanskje greit å hakke fisken i fillebiter først?

Skrevet

Du kan jo begynne med litt mer "utvannede" produkter - f.eks Stabburet sin makrell i tomat på tube? Mindre fisk, men da er det kanskje lettere å venne seg til smaken. Jeg "synder" litt og spiser heller den på tube enn den i boks, haha.

Skrevet

Hva med peppermakrell? Ikke den på boks, men den som er vakuumpakket.
Veldig godt på brødskiva, dessuten smaker den nesten mer kjøtt enn fisk :)

  • Liker 1
Skrevet

Kombiner makrell i tomat med tomat, agurk, krydder (enten pepper, rosmarin, basilikum eller noe annet du liker). Mange liker også majones på. Jeg foretrekker Kesam. Synes det er best med knekkebrød, ikke på skive.

Kaviar er godt sammen med egg og/eller ost, også her liker jeg tomat og agurk på.

både sursild (eller helst det glasset med peppersild, eller hva det heter) og tomatsild er godt, spør du meg. Har du smakt det? Jeg liker også ansjos på kokt egg. 

Crabsticks (lite fisk i da, men likevel) med majones og agurk+pepper. 

Tunfisk med agurk, løk, pepper og majones. 

AnonymBruker
Skrevet

Svolværpostei med agurk og sitronpepper

Anonymkode: 667c3...ed2

  • Liker 1
Skrevet

Jeg liker veldig godt Stabburet sine småbokser med makrell i salsa.

Ellers var jeg aldri noe glad i sild på skive fram til et år eller to siden. Synes nå tomatsild godt, og noen store, blå bokser de har på Rema med 'marinert sild og løk'. Kanskje ikke det letteste å like om man i utgangspunktet ikke er så glad i fisk :)

Det er nok som med fisk som med mye annet - du må bare prøve det flere ganger, så begynner du ofte å like det til slutt.

  • 5 måneder senere...
Skrevet

Er det noen som kan prøve å beskrive smaksforskjellen mellom Stabburets og King Oscars makrell i tomat? 

Anonymkode: 32449...572

Skrevet
22 timer siden, AnonymBruker skrev:

Er det noen som kan prøve å beskrive smaksforskjellen mellom Stabburets og King Oscars makrell i tomat? 

Anonymkode: 32449...572

Stabburet er som kjipe, halvstale småkaker, mens King Oscar er som creme brulee (eller noe annet fantastisk godt du liker)

  • Liker 2
Skrevet

Stabburet sin smaker ofte harsk og "ufersk", og er stiv som ei vedkubbe med rigor mortis. Oskars sklir under ganen som silke i sommerbris, og gir deg en nær-tungeorgasme på vei nedover svelget.

  • Liker 1
Skrevet
På 11/13/2016 den 17.02, Minya skrev:

Stabburet er som kjipe, halvstale småkaker, mens King Oscar er som creme brulee (eller noe annet fantastisk godt du liker)

 

2 minutter siden, Kamikatze skrev:

Stabburet sin smaker ofte harsk og "ufersk", og er stiv som ei vedkubbe med rigor mortis. Oskars sklir under ganen som silke i sommerbris, og gir deg en nær-tungeorgasme på vei nedover svelget.

Dere må ha fått dårlig vare. Stabburets makrell i tomat er helt kurant vare.

Anonymkode: d73af...edf

  • Liker 1
Skrevet
På 13. november 2016 den 17.02, Minya skrev:

Stabburet er som kjipe, halvstale småkaker, mens King Oscar er som creme brulee (eller noe annet fantastisk godt du liker)

 

5 minutter siden, Kamikatze skrev:

Stabburet sin smaker ofte harsk og "ufersk", og er stiv som ei vedkubbe med rigor mortis. Oskars sklir under ganen som silke i sommerbris, og gir deg en nær-tungeorgasme på vei nedover svelget.

Haha   Takk, da vet jeg hvilken jeg skal prøve. 

Anonymkode: 32449...572

Skrevet
49 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 

Dere må ha fått dårlig vare. Stabburets makrell i tomat er helt kurant vare.

Anonymkode: d73af...edf

Helt kurant vomfyll når man ikke har tilgang på noe annet. Men har man først smakt bedre, så kjøper man helst bedre.

Skrevet

Andre tips.

King oscar sine tunfiskpålegg

Hjemmelagd tunfiskrøre

Svolværpostei med rødløk og agurk

Anonymkode: 667c3...ed2

  • Liker 1
Skrevet

Jeg spiser ganske mye fisk (oftest på knekkebrød men det går vel ut på ett): Røkt laks (evt med Snøfrisk og hakket løk), røkt ørret, peppermakrell (vakuumpakket, mange merker, jeg husker ikke hvilke jeg liker best); kryddersild (vakuumpakket (Godehav er billigst, men er blitt vanskelig å få tak i), må vannes ut, jeg bruker halvparten av en pakke til middag og så er det pålegg til tre dager etterpå; sursild gjør nok samme nytten (anbefaler Delikat spann); sardiner (jeg liker Eldorado/Rema veldig godt); bøkling ("fersk" fra fiskedisken er gjerne full av trå bein, så hermetisk er best, men vanskelig å få tak i i Norge, må stort sett på Lidl, men noen innvandrerbutikker har); kaldrøkt sild (har bare set fra Godehav, men vanskelig å få tak i nå); tunfisksalat (tunfisk i olje - bare olje, finnes nå bare i "innvandrerbutikker" - jeg blander denne med majones, løk, chili, persillle, salt, pepper). Kaviar er jo også et slags fiskepålegg (moste fiskeegg).

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...