AnonymBruker Skrevet 16. mai 2016 #1 Skrevet 16. mai 2016 Stekt kjøtt skal jo kjøles ned raskt. Mannen min stekte noe biffkjøtt i en gryte i stekeovnen i går kveld. I stedet for å ta det ut å kjøle raskt ned slo han bare av ovnen å lot kjøttet stå i over natten. Da jeg så det i dag tok jeg gryta ut og satte den kjølig, den var fortsatt lunken. Vi skal ha dette kjøttet i en gryterett senere idag. Merker at jeg har lite lyst å spise dette kjøttet, men jeg er kanskje bare hysterisk? Hva er egentlig sjansen for å bli syk av kjøtt som er dårlig/for sakte avkjølt? Anonymkode: 4fa9d...c7f
stan Skrevet 16. mai 2016 #2 Skrevet 16. mai 2016 Hvis kjøttet er rundt kroppstemperatur er det jo perfekt for dyrking av mikroorganismer. Kan dere ikke bare gi gryta et kjapt oppkok. Eller ta det en runde i mikroen? Blir det varmebehandlet igjen er det ingen fare.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå