Gå til innhold

Gresskar


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal henrette et gresskar i kveld. Hva søren gjør jeg med hjernemas.. eh, innmaten?

Alle tips må serveres med teskje. :sjenert:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det innerste er frø med sånne tråder imellom. Du KAN selvsagt riste frøene i tørr panne, salt og spise som snacksa, men det er ganske mye jobb å rense først, da...

Kjøttet kan du, hvis du greier å få noen ganske pene biter, riste i ovn med olivenolje, salt og pepper i 20-40 minutter (til myke og litt brune i kantene) på 220 grader og spise på pasta med valnøtter. Eller du kan rive det og tilsette 2-3 dl i en vanlig brøddeig for saftig og vakkert brød. Eller du kan koke suppe på det med kyllingbuljong og litt matfløte.

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Du kan søke på nettet etter oppskrifter på mat med gresskar, eller så har Mester Grønn brosjyrer med oppskrifter også.

De seige trådene inni er ikke spiselige, bare sånn for ordens skyld...

Skrevet

Hvor lang holdbarhet har kjøttet etter at det er gravd ut?

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

VELDIG kort. Bør brukes umiddelbart. Men hvis du lager pickles f.eks eller sylter dem så holder de jo i evigheter.

Skrevet

Hm, nå har jeg en liter kjøtt i en bolle her. Så det overlever ikke i kjøleskapet til i morgen? Ja ja. Da går det nok i matavfallet, for jeg hiver meg ikke ut i eksperimentell matlaging i kveld. :oops:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...