Gå til innhold

Nytt bad i råkjeller


havsulen

Anbefalte innlegg

Vi skal bygge bad og vaskerom i kjelleren vår.

Nå er det bare boder der. De står rett på betongen og er ikke regnet som boareal. Har ikke nok takhøyde til det, så vi må blant annet pigge ut golvet for å få riktig høyde.

Noen som har bygget bad i kjeller som har gode tips å komme med?

Ting dere ikke hadde tenkt på før dere startet feks?

Noen med erfaringer med å kombinere bad og vaskerom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi er nesten ferdige med badet i kjelleren nå, bare fliser på veggene + innredning gjenstår. Det var masse grunnarbeid som måtte gjøres før vi kunne legge fliser. Nå vet jo ikke jeg hvordan kjelleren deres er, vi hadde ganske skjeve vegger og ujevnt gulv, og måtte derfor sette opp lekter og gipsplater på veggene (+fuktsperrepapp) før vi kunne flislegge. Gulvet støpte vi om og la varmekabler, og brukte avretningsmasse over. Måtte også ha membran under flisene. Hvis dere skal dusje rett på gulvet (uten dusjkabinett) må dere lage fall i gulvet ned mot sluket. Har lagt om noen rør + skjult elektrisk anlegg også... Vet jo ikke helt hva du er ute etter, bare å spørre hvis du lurer på noe annet!

Vi har lagt opp kontakt og rør til vaskemaskin på badet, fordi vi skal leie det ut som en del av en leilighet. Vårt eget vaskerom skal vi lage vegg i vegg med badet, slik at vi ikke trenger å legge opp flere rør, bare bore hull i veggen... Vi skal lage inngang utenfra og inn i vaskerommet, sånn at barn (og voksne) med f.eks møkkete klær og støvler kan gå rett inn det og kle av seg, og vaske seg. Det ville vi ikke gjort dersom vi hadde bad og vaskerom sammen, ikke så veldig praktisk med inngangsdør rett inn på badet!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...