AnonymBruker Skrevet 17. april 2016 #1 Skrevet 17. april 2016 Jeg lager det aller meste av mat fra bunnen, men en ting jeg sliter med å lage er sauser. Jeg synes at mange hjemmelagede sauser smaker smør og æsj, bortsett fra vanlig hvit og brun saus og tomatsauser til pasta. Tyr stort sett til Toro; bearnaise, hollandaise, lys pastasaus etc. Er det noen som har tips til gode, enkle sauser jeg kan lage selv, som ikke er veldig kaloririke eller smaker bare smør? Anonymkode: 2953f...094
onyx Skrevet 17. april 2016 #2 Skrevet 17. april 2016 Hollandaise og bearnaise er jo smørsauser, så at de smaker smør er jo ikke akkurat rart. Du kan gjøre de litt lettere med å spe med 1-2 ss vann til slutt, bruke frisk sitronsaft og urter. Lys pastasaus er egentlig enkelt. Du kan lage en jevning av smør/mel eller mel/melk (litt vanskeligre å lage klumpefri), bruk god kraft/buljong, krydder og urter, melk eller (mat)fløte for å runde av smaken. Noen dråper sitronsaft løfter smaken, det samme gjør litt hvitvin, tørr sherry (kokt ut i begynnelsen) etc.
Auri Skrevet 17. april 2016 #3 Skrevet 17. april 2016 Jeg lager saus på slump... Har alltid enten noe kraft, en skvett vin eller øl tilgjengelig. Koker det ned litt, har i div smakstilsetnigner (soyasaus, worschestiershiresaus som jeg aldri greier å skrive riktig og har gitt opp, eddik av diverse slag, balsamico, sitrussaft osv osv osv osv), noe urter eller krydder, og litt meierprodukt, litt smør, melk, fløte eller creme fraiche. Alt etter hva jeg har i skapene og hva jeg skal ha saus til.
AnonymBruker Skrevet 18. april 2016 #4 Skrevet 18. april 2016 Jeg lager ofte følgende saus til torsk: Kokosmelk, karripulver, ingefær, salt, pepper og lime. Du må nesten smake deg fram mht mengde av hver ingrediens. Jevner m maizena. Anonymkode: 5aacf...c3d
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå