AnonymBruker Skrevet 16. april 2016 #1 Skrevet 16. april 2016 Skal prøve å innføre "Kjøttfri mandag" i familien, som vill si at vi har en dag i uka hvor vi dropper kjøtt. Så trenger noen tips til god vegetarmiddager, pappa er litt skeptisk og litt kresen så trenger noe som faktisk smaker godt : ) (skal ikke spise kylling eller fisk heller) Anonymkode: 23935...63f 1
AnonymBruker Skrevet 16. april 2016 #2 Skrevet 16. april 2016 indisk linsegryte vegetarlasagne pastaretter chili sin carne lapskaus uten kjøtt bakt potet/søtpotet salater i alle varianter, gjerne med godt brød til vegetarpizza falafel Utover dette lager jeg som regel alltid vegetarvarianter av ting man bruker kjøtt i, for eksempel vegetarisk tikka masala, taco, osv osv. Anonymkode: 51d76...3eb 1
AnonymBruker Skrevet 16. april 2016 #3 Skrevet 16. april 2016 Vegetartaco er kjempegodt! Jeg pleier å varme en boks med (skylte) kidney beans sammen med en boks hakkede tomater, og blande det hele med tacokrydder. Falafel i pitabrød er også veldig godt. Både disse rettene er vel mer helgemat enn hverdagsmat, men det gjør kanskje ikke noe. Anonymkode: f7cca...aa1 1
Mizzyy Skrevet 17. april 2016 #4 Skrevet 17. april 2016 Sjekk ut veganmisjonen.com. Veldig mange gode oppskrifter! 1
maiskorn Skrevet 17. april 2016 #5 Skrevet 17. april 2016 Favoritter hjemme hos meg er pasta med soyafarse i stedet for kjøttdeig (smaker helt likt) nachos med facon taco med kidneybønner i chilisaus (evt. soyafarse) tikka masala, der bruker jeg mye falafel eller quorn-filet tapas!! bakte grønnsaker er det beste i verden, altså. sjekk ut veganmisjonen for inspirasjon og sushi Ellers er det mange gode typer wok med nudler eller ris, der du ikke savner kjøttet i det hele tatt. Kan eventuelt hive oppi noen kjøtterstatninger der også, men det er ikke nødvendig i det hele tatt.
AnonymBruker Skrevet 17. april 2016 #6 Skrevet 17. april 2016 Hva består vegetarisk sushi av? Mine tips: Vi har hatt gratinert blomkål og fennikel i dag, med masse smaksrik ost i gratineringssausen - supergod vegetarmat. Ellers er cannelloni en vegatarfavoritt (spinat- og ricottafyll, og tomatsaus over og under rullene), indisk dhal og andre vegetarcurryer, og alle typer vegetariske pastaretter. Spiser også mye purésupper av grønnsaker til hverdags (potet og purre, gulrot, røde linser og ingefær, gresskarsuppe, jordskokksuppe... ) Anonymkode: e89f0...4f4
maiskorn Skrevet 17. april 2016 #7 Skrevet 17. april 2016 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hva består vegetarisk sushi av? Mine tips: Vi har hatt gratinert blomkål og fennikel i dag, med masse smaksrik ost i gratineringssausen - supergod vegetarmat. Ellers er cannelloni en vegatarfavoritt (spinat- og ricottafyll, og tomatsaus over og under rullene), indisk dhal og andre vegetarcurryer, og alle typer vegetariske pastaretter. Spiser også mye purésupper av grønnsaker til hverdags (potet og purre, gulrot, røde linser og ingefær, gresskarsuppe, jordskokksuppe... ) Anonymkode: e89f0...4f4 sushi med grønnsaker er likefullt sushi bruker av og til tofu, gjerne marinert eller fritert i tempurablanding. men aller mest gulrot, agurk, avokado og mango
AnonymBruker Skrevet 17. april 2016 #8 Skrevet 17. april 2016 grøt, pannekaker, pizza, suppe Anonymkode: 14ef2...321
Fredsmegleren Skrevet 17. april 2016 #9 Skrevet 17. april 2016 Ser at flere er nevnt før, men nevner de igjen fordi dette burde absolutt prøves ut! -Vegetarlasagne (her kan man finne flere ulike typer, mye variasjon av saus og grønnsaker) -Meksikansk bønnegryte -Taco med litt "nytt" tilbehør, finnes drøssevis av alternativer som ikke står framme på det norske tacobordet -Falafel -Grønnsaksburger (her kan det også varieres masse, men anbefaler å lage selv for veggis-burger på butikken er sjeldent godt) -Gulrot og søptotetsuppe med ingefær -Couscous/bulgur/quinoa/pasta salater med masse godt oppi -Risotto med sopp -Indiske gryter -Pizza -Ovnsbakte og fylte grønnsaker (f.eks. søtpotet, sopp, tomat, paprika) -Paier (shepherds pai) -Ratatouille -Fajitas
caroprins Skrevet 17. april 2016 #10 Skrevet 17. april 2016 Har en suppe som jeg lager som jeg liker godt. 2 persillerot ,2 pastinakk, 1 løk, 3 fedd hvitløk, 3 vårløk, 3 stenger selleri, champinjong, 2 kyllingbuljong, 1 svinebuljong eller grønnsaksbuljongterning, 2 til 3 ss maisenna, 6 til 7 dl vann, salt , pepper og fløte. Kutt alle grønnsakene i små biter og stek myke i olje. Putt oppi maisenna og rør inn. Putt oppi buljongterning og vann og la det småkoke ca 10 min. Stek fersk champinjong. Fyll på med fløte I suppen. Salt og pepper. Tilsluttet legg oppi ferdig stekt champinjong og gi et lite oppkok. Champinjong mengde blir etter smak og behag. vann og fløte reguleres etter hvor tynn/ tykk du vil ha suppa. Denne suppa har jeg komponert selv. En annen veldig god suppe er Tyrkisk Linsesuppe. Den finner du på nett om du Googler. Blomkålsuppe er også et alternativ.
AnonymBruker Skrevet 18. april 2016 #11 Skrevet 18. april 2016 Bli medlem i "hva slags veganermat lager du Idag" på Facebook der er det mye inspirasjon! Anonymkode: 9fa01...016
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå