Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Nå ska jeg ta meg sammen og spise mer grønnsaker og mindre potet feks osv. Har noen kilo og gå ned 😀 Så jeg er ikke så flink til å bruke grønnsaker foruten di typiske gulrot, brokkoli, sopp og paprika. Disse går altfor mye igjen. Så fortell meg, hva er dine favoritt grønnsaker til middag eller lunsj? 😀

Anonymkode: 83ad0...0f9

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Squash (av typen zucchini), søt rød paprika, søtpotet, blomkål, løk, avokado, vårløk, abuergine 

Trikset er å tilberede dem på flere ulike interessante måter, f.eks. ikke bare rått i salat eller overkokt ytterst på tallerkenen. 

Skrevet

Jeg har fått helt dilla på puré av blomkål eller søtpotet. Mmm! Det er godt! Så er jeg veldig glad i å wokke grønnsaker, men da går det mest i brokkoli, paprika og rødløk.  

Skrevet

Jeg elsker asparges og sjampinjong, spesielt hvis det er stekt (mmmm)! 

Skrevet

Asparges, vårløk, vannkastanjer, bambusskudd, minimais :) Steker også ofte en blanding av paprika, rødløk.

Gjest Kaffekrus
Skrevet

Jeg spiser mye søtpotet, løk, purre, paprika, gulrot, brokkoli, blomkål og kålrot, innimellom vanlig grønn salat, sukkererter og babymais. Test ut ulike måter å tilberede grønnsakene på, det gjør det mye mer spennende! Jeg er veldig glad i å woke, ovnsbake eller lage mos/puré av ulike grønnsaker :)

Skrevet (endret)

I dag spiste jeg kålrot "fries", det vil si kålrot som er skjært som pommes frites og stekt på panne med smør. Man kan også bake de med smør eller olje, salt og krydder i ovn. Søk på "rutabaga fries". Kjempegodt! Man kan gjøre det samme med sellerirot, neper, gulrot, søtpotet, rødbeter osv. 

Ellers er jeg også veldig glad i ulike pureer eller moser av grønnsaker. Jeg damper f.eks. blomkål til den er nokså mør, så har jeg oppi smør og kjører den glatt med en stavmikser. Pureer eller moser kan man også lage av dampet brokkoli, erter, rosenkål, gulrot, søtpotet, sellerirot osv. 

Edit 1: Smørstekt spinat er også godt tilbehør. Stek fersk spinat i smør sammen med hvitløk og salt. Å ha litt snøfrisk, kremost eller fløte oppi gjør det enda bedre :) 

Edit 2: Kjøp deg en "spiralizer" og lag erstatning for nudler eller pasta av grønnsaker. Du kan bruke squash, agurk, gulrot, rettich, neper, søtpotet o.l. 

http://www.ebay.com/itm/Vegetable-Spiral-Slicer-Fruit-Cutter-Peeler-Kitchen-Tool-Spiralizer-Twister-New-/361418356417 

Endret av leonie
  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Dampa rosenkål <3

Anonymkode: 4beb1...1e9

  • Liker 1
Gjest Runforit
Skrevet

Eeeeeelsker hele vannkastanjer!!! Gulrøtter, erter, mais, tomat, paprika og agurk er også digg :) 

Skrevet

Og nå er det nykål i butikkene, jeg kunne levd på det alene, tror jeg. Dampet, bakt, stekt, stuet, hva som helst. 

  • Liker 1
Skrevet

Vannkastanjer, sukkererter, gul paprika, rød paprika, reddiker, gulrøtter, erter, aspargesbønner, asparges, tomat, rosenkål og neper er mine favoritter. 

Skrevet

Spinat :D kjøper frossen og tar det i lapskaus, grønnsaks suppe, kikertburger osv.. :)

Gjest Daryl Dixon
Skrevet

Fenikkel. Utrolig god smak! Har den I wok og I salat. Bruker og mye spinat og grønnkål. Pastinakk, rødbeter, sellerirot og stang og persillerot er og kjempe godt. 

Gjest Keiserensnyeklær
Skrevet

Grønnkål (veldig god som chips!), fennikel, selleristang. Ellers finner jeg mye godt i frysedisken. Har funnet ut at med krydder og littegranne smør, så smaker de "vanlige" grønnsaksblandingene kjempegodt.  

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...