Gå til innhold

1/2 egg?!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har akkurat laget en helt nydelig sjokoladekake med marengs og mandler... :sikle:

Jeg lagde av dobbel oppskrift så alt er greit, men i oppskriften står det at jeg skal ha 1,5 eggeplomme og 2 eggehviter... ??!! Er det bare jeg som ikke tenker klart eller finnes det en smart måte å få en 1/2 eggeplomme ??!! :klø: Ja, og så synes jeg oppskrifter er teite når de ikke passer --> 1,5 eggeplomme men 2 eggehviter... :roll:

Videoannonse
Annonse
Gjest Madam Felle
Skrevet

Jeg hadde tatt i den ene eggeplommen, og så knust den andre i en kopp, for så å helle i halvparten. Men er enig i at det virker som en teit oppskrift. Men da blir kaken sikkert ekstra god. :wink:

Skrevet

Skal jeg lage den med enkel oppskrift vil jeg nok bruke 2 eggehviter og 2 eggeplommer...

Forresten kjempe-god!! Fikk skryt av den! :) :)

Skrevet
Lyst til å dele oppskriften med oss? :)
:Nikke:

Sjokoladeruter med marengs ( ca. 24.stk)

100 g mykt smør/margarin

75 g sukker

1 1/2 eggeplomme ( :o )

3/4 dl kaffefløte

1 1/4 dl hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

1/2 dl kakao

Marengs:

2 eggehviter

1 1/2 dl sukker

1 dl grovhakkede mandler

Stekes i liten langpanne ved 175 grader i ca. 20 min

1. Rør smør og sukker kremaktig. Tilsett eggeplommene og kaffefløte. Bland i det tørre og fordel jevnt i en smurt langpanne.

2. Stivpisk eggehvitene og tilsett sukker litt og litt. Fordel marengsen over kakerøren og dryss hakkede mandler over.

:) :) nam... :sikle:

Skrevet

Som sagt over her, knekk den i et glass og bruk halvparten. Det samme gjelder om du skal ha ½ egg, knekk hele egget i en kopp og visp det sammen før du bruker det du trenger. Å bake kaker er mye mer kjemi enn å lage f.eks. en gryterett og det er dermed viktigere å følge oppskriften. Når det står ½ og ikke 1 eggeplomme er det nok en grunn til det, uten at det nødvendigvis betyr at kaken blir ødelagt om du bruker hele.

Skrevet

Tusen takk for oppskriften :) Den skal jeg prøve ut en av de nærmeste dagene :sikle:

Skrevet
Som sagt over her' date= knekk den i et glass og bruk halvparten. Det samme gjelder om du skal ha ½ egg, knekk hele egget i en kopp og visp det sammen før du bruker det du trenger. Å bake kaker er mye mer kjemi enn å lage f.eks. en gryterett og det er dermed viktigere å følge oppskriften. Når det står ½ og ikke 1 eggeplomme er det nok en grunn til det, uten at det nødvendigvis betyr at kaken blir ødelagt om du bruker hele.

Lagde en ny kake i dag - med enkel oppskrift.

Jeg brukte 2 eggeplommer og det ble bra - kanskje den ble ørlite lavere, men behøver ikke ha noe med den 1/2 ekstra eggeplomma... :wink:

God blei den lell... :wink::sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...