Gjest Badebuksa Skrevet 2. april 2016 #1 Del Skrevet 2. april 2016 Klarer du å lage en god variant som du vil dele? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 2. april 2016 #2 Del Skrevet 2. april 2016 Du trenger fløte og poteter. Hvitløkpulver og salt. Ost på toppen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. april 2016 #3 Del Skrevet 2. april 2016 Kok skivede poteter i melk og fløte, akkurat nok til at det dekker potetene. Ha litt hvitløk i, muskatt, salt og pepper. Kok til potetene er nesten møre, ha over i ildfast form, ost på toppen og gratiner i stekeovn. Anonymkode: c3dd1...6e3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. april 2016 #4 Del Skrevet 2. april 2016 Jeg surrer løk og hvitløk i en panne med litt olje som jeg røren inn sammen med potetene. Legger alt i en form og drysser salt og pepper over samt bittelitt chili. Fløte på toppen og inn i ovnen til potetene blir litt møre. Ost på toppen og steker til osten er som du vil ha den Jeg liker potetene veldig myke da, så du bestemmer selv hvor faste de skal være. Har aldri tatt tiden, så kan dessverre ikke si noe om det. Jeg føler meg frem. Anonymkode: 468ff...88b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. april 2016 #5 Del Skrevet 2. april 2016 Til to personer skjærer jeg 6 skrelte poteter i skiver og legger dem i en ildfast form sammen med en halv løk i skiver og et hakket hvitløksfedd fordelt utover. Salt og pepper strøs på. Så heller jeg rundt 2 dl kremfløte over (tar det litt på slump, men passer på at alle potetene er våte). Steker potetene midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter, så tar jeg formen ut og strør på revet hvitost, og setter formen inn igjen i 20 minutter. Tester konsistensen med en gaffel når jeg tror den er ferdig - jeg liker at potetene er blitt helt møre og at fløten er kokt inn til kremet konsistens. Anonymkode: dcc47...701 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. april 2016 #6 Del Skrevet 2. april 2016 Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev: Til to personer skjærer jeg 6 skrelte poteter i skiver og legger dem i en ildfast form sammen med en halv løk i skiver og et hakket hvitløksfedd fordelt utover. Salt og pepper strøs på. Så heller jeg rundt 2 dl kremfløte over (tar det litt på slump, men passer på at alle potetene er våte). Steker potetene midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter, så tar jeg formen ut og strør på revet hvitost, og setter formen inn igjen i 20 minutter. Tester konsistensen med en gaffel når jeg tror den er ferdig - jeg liker at potetene er blitt helt møre og at fløten er kokt inn til kremet konsistens. Anonymkode: dcc47...701 Glemte å nevne at dette er en veldig basic versjon av fløtegratinerte poteter. Det er fullt mulig å strø over diverse urter, timian for eksempel, eller mer hvitløk. Kommer jo an på hvilke smaker som passer til de andre delene i måltidet. Anonymkode: dcc47...701 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. april 2016 #7 Del Skrevet 2. april 2016 11 minutter siden, ambivalentReaction skrev: Du trenger fløte og poteter. Hvitløkpulver og salt. Ost på toppen. Nesten enig - hvitløkpulver smaker vondere og gir visstnok også dårligere ånde *) enn fersk hvitløk. Jo ferskere hvitløk jo bedre, både for smaksløker og omgivelser. Bortsett fra det er dette alt som trengs. (Men litt nykvernet pepper er også godt, da.) *) Ikke at jeg har registrert hvitløksånde hos noen siden midten av 90-tallet, med mitt forbruk ... Hvitløk er godt! Anonymkode: bf33c...e40 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 2. april 2016 #8 Del Skrevet 2. april 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Nesten enig - hvitløkpulver smaker vondere og gir visstnok også dårligere ånde *) enn fersk hvitløk. Jo ferskere hvitløk jo bedre, både for smaksløker og omgivelser. Bortsett fra det er dette alt som trengs. (Men litt nykvernet pepper er også godt, da.) *) Ikke at jeg har registrert hvitløksånde hos noen siden midten av 90-tallet, med mitt forbruk ... Hvitløk er godt! Anonymkode: bf33c...e40 Eksen min brukte alltid hvitløkspulver, aner ikke hvorfor. Vanlig hvitløk funker sikkert like bra. Ville brukt hvit pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest økonomifrue Skrevet 2. april 2016 #9 Del Skrevet 2. april 2016 Skreller og skjærer poteter i skiver. Legger potetskiver og løkringer lagvis. Salter, sprer over pressa hvitløk og strør evn. litt revet ost mellom lagene. På toppen ost og 1,5 dl fløte. Steiker i ovnen på 200 grader i ca 1 time. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå